Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εφετείο ξανά

Και για να μην ξεχνιόμαστε: μεθαύριο, στις 2.2.2012, συζητείται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του Δ.Σ. Χανίων κατά της απόφασης ίδρυσης του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Την υπόθεση από πλευράς Δ.Σ. Χανίων θα υπερασπιστεί η συντάκτης της αίτησης - τέως σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Γεωργίου και συνεργάτης του υπουργού Παμπούκη, κυρία Φλογαίτη.

Δράμα

Επειδή η κατάσταση έχει γίνει δραματική, το δρόμο μας τον δείχνει η Δράμα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της οποίας επιμένει να συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που αφορούν στα θέματα του κλάδου, και να τα γνωστοποιεί στους συναδέλφους μέσω της ιστοσελίδας http://dikigorosdramas.blogspot.com την οποία συνιστούμε να επισκέπτεστε. Είναι άμεσα και έγκυρα ενημερωμένη πάντα, και αποτελεί μόνιμη πηγή δικής μας πληροφόρησης.
Δύο τελευταίες αναρτήσεις αναφέρονται στην προτεινόμενη από το Δ.Σ. Καλαμάτας κατάληψη των γραφείων του ΤΥΔΕ, και στη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων των Τρικάλων για την κατάργηση του άρθρο 6 του Πολυνομοσχεδίου. Οι σχετικές αναρτήσεις:

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΥΔΕ


Δ.Σ. Καλαμάτας: Πρόσκληση προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, των οποίων τα μέλη υπάγονται στην ασφάλιση του ΤΥΔΕ.

Οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης του Ε.Τ.Α.Α για τον τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ), ενώ ΟΦΕΙΛΑΝ να μεριμνήσουν για την τακτοποίηση αφενός των χρονιζόντων προβλημάτων που έχουν σχέση με τα χρήματα που οφείλει ο φορέας στους δικηγόρους των επαρχιών για δαπάνες φαρμακευτικής, ιατρικής, οδοντιατρικής, παρακλινικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και για την εκκαθάριση – εξόφληση των φαρμακευτικών συνταγών, που είχε σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική καταγγελία των συμβάσεων από τα φαρμακεία, συνεχίζουν να αδιαφορούν για τους δικηγόρους των επαρχιών.
Ουσιαστικά οι Δικηγόροι των επαρχιών είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη για την οποία έχουν πληρώσει τις εισφορές τους.
Δεν αναζητούμε τώρα ποιος έφταιξε. Προέχει η επίλυση του πιο πάνω θέματος. Αυτό βαρύνει τις διοικήσεις ΕΤΑΑ ΤΥΔΕ και το αρμόδιο Υπουργείο που τις ελέγχει.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει εκφράσει ήδη προς τις διοικήσεις ΕΤΑΑ και ΤΥΔΕ την έντονη δυσφορία του για την απαράδεκτη δημιουργηθείσα κατάσταση υγειονομικής περίθαλψης των δικηγόρων.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη αυτή αντιμετώπιση επιστημόνων, ασφαλισμένων μελών του ΤΥΔΕ.
Απαιτούμε την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των οφειλομένων δαπανών στους δικηγόρους των επαρχιών.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας προτίθεται να προβεί σε κατάληψη των γραφείων του ΕΤΑΑ – ΤΥΔΕ την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, ως τελευταίο μέσο ανάδειξης του προβλήματος και δεν είμαστε διατεθειμένοι να φύγουμε από εκεί αν δεν δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.
Ζητάμε την συμπαράσταση σας στην ως άνω κινητοποίηση μας για την διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντα  τους  μέχρι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου αποφάσισε στην σημερινή γενική συνέλευση τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων.
Εκφράζοντας την ανησυχία τους για την ψήφιση του άρθρου 6 που περιέχει ρυθμίσεις για το επάγγελμα των δικηγόρων( 170 ναι, 83 όχι, 11 παρών) Αυτή η εξέλιξη βάλλει ευθέως κατά των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων κυρίως της επαρχίας, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην πλήρη πλέον εξαθλίωση και στο κλείσιμο των γραφείων τους. 
http://www.trikalain.gr
(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                        (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)
 
 



 

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο άπιστος δικηγόρος, ο πολυάσχολος υπουργός και ο αόματος βουλευτής



Δικηγόρος παρίσταται στο δικαστήριο χωρίς να έχει διαβάσει τη δικογραφία, γνωρίζει όμως τις γενικές γραμμές της υπόθεσης. Δεν ομολογεί την αμέλειά του στον πελάτη, αντιθέτως τον διαβεβαιώνει ότι είναι πανέτοιμος και ότι αυτή τη φορά θα κερδίσουν τη δίκη. Ο καλός θεός δεν βοηθά το δικηγόρο, και η υπόθεση χάνεται. Μετά από καιρό, ο δικηγόρος ομολογεί στον πελάτη του την αλήθεια, και ο πελάτης του κάνει μήνυση για απιστία και ασκεί αγωγή κακοδικίας. Αυτά ισχύουν για τους δικηγόρους.
Τι γίνεται όμως με τους πολιτικούς;
Οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει τελευταία να ομολογούν ότι ψήφισαν το Μνημόνιο χωρίς καν να το διαβάσουν. Μάλιστα ο Χρυσοχοίδης ονομάζει την ομολογία του λεβεντιά, ή κάπως έτσι, επισημαίνοντας ότι γνώριζε όμως τις "βασικές γραμμές". Όταν όμως γινόταν η συζήτηση για το Μνημόνιο και ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, διαβεβαίωνε τους πολίτες, ως υπουργός (και μάλιστα με το βάρος του "εξολοθρευτή" της 17 Νοέμβρη), ότι  τα μέτρα αυτά, τα οποία ούτε καν είχε διαβάσει, ήταν τα μόνα που θα μας βγάλουν από την κρίση.
Ερώτημα 1ο: εκείνος έχει διαπράξει απιστία; 
Ο Κουρουπλής και το διάβασε το Μνημόνιο, και το ψήφισε, και μετά αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ όταν κατάλαβε ότι ο δρόμος που τραβούσε δεν οδηγεί πουθενά, και καταστρέφει το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού. Ο λαός τον έχει αγκαλιάσει με θέρμη, παρά την αρχική του στάση. 
Η τεράστια διαφορά στάσης των δύο πολιτικών αποτυπώνεται γλαφυρά στην αφίσα που κυκλοφόρησε στο διαδύκτιο. 
Ερώτημα 2ο: οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα εμπιστευτούν τη "λεβεντιά" του Χρυσοχοίδη;
Ερώτημα 3ο: γιατί δεν μας λέει ο Χρυσοχοίδης αν θα διαβάσει τα επόμενα νομοσχέδια που θα τύχουν στο δρόμο του; Μπορεί και εκείνα να είναι μεγάλα, και αυτός επίσης απασχολημένος. Το πολυνομοσχέδιο το διάβασε, ας πούμε;
Ερώτημα 4ο: γιατί δεν ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό; 
Ερώτημα 5ο: γιατί δεν λέει τι θα κάνει από εδώ και πέρα για να διορθώσει το λάθος του.
Τα ερωτήματα δεν είναι άστοχα, γιατί είναι ρητορικά. 
Λεβεντιά δεν είναι η ανερυθρίαστη παραδοχή του Χρυσοχοίδη, που επιχειρεί να πάρει ένα μέρος των "επίπλων" του ΠΑΣΟΚ !!! Λεβεντιά θα ήταν η παραδοχή του λάθους του, και η άμεση και ειλικρινής συστράτευση στον αντιμνημονιακό αγώνα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει, και ο Χρυσοχοίδης δουλεύει τον κόσμο ψιλό γαζί με τις δήθεν λεβέντικες παραδοχές, επειδή στον αντιμνημονιακό αγώνα δεν μετέχει το εναπομείναν τμήμα του ΠΑΣΟΚ, του οποίου προσβλέπει να γίνει αρχηγός. 
Για άλλη μια φορά λοιπόν, ενώ η γούνα μας καίγεται, τα κόμματα εξουσίας απασχολούνται με τη νομή της εξουσίας, εσωτερικής και εξωτερικής. Και έτσι, με τούτα και με εκείνα, ψηφίσθηκε και πάλι το επόμενο βάρβαρο νομοσχέδιο, και έπονται και άλλα.




Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο θάνατος του Θόδωρου Αγγελόπουλου μας στερεί τον πιο σημαντικό έλληνα σκηνοθέτη των τελευταίων 50 ετών, που αναπαρέστησε και σχολίασε με μοναδικό τρόπο την ελληνική και τη βαλκανική πραγματικότητα από το 1922 μέχρι σήμερα. Μνημειώδεις ταινίες, όπως "Η αναπαράσταση", "Οι μέρες του 36", ο αξεπέραστος "Θίασος", "Οι κυνηγοί", "Το ταξίδι στα Κύθηρα", "Μια αιωνιότητα και μια μέρα" (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες το 1998), "Το λιβάδι που δακρύζει"και "Η σκόνη του χρόνου", αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής και βαλκανικής ιστορίας και αξεπέραστες δημιουργίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Ο Αγγελόπουλος έφυγε με έναν απρόοπτο και παράδοξο για την ιστορία του τρόπο: ο λάτρης της αργής κίνησης και των μακρόσυρτων πλάνων παρασύρθηκε από την ταχύτητα μιας διερχόμενης μοτοσικλέτας, και  το νήμα της ζωής του αριστερού σκηνοθέτη κόπηκε από τον οδηγό - ειδικό φρουρό με αυτόν τον άδοξο τρόπο: με ένα ατύχημα.
Θα μας λείψει ..............

Πολυνομοσχέδιο: τι ψήφισαν οι βουλευτές του Νομού μας



Πραγματικά απαιτήθηκε μεγάλη υπομονή και επιμονή για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς ψήφισαν οι βουλευτές του Νομού μας. Ανεπιτυχής έρευνα σε δημοσιεύματα εφημερίδων, στα ανηρτημένα πρακτικά της Βουλής, όπου, ω της παραλείψεως, δεν αναφέρεται η ονομαστική ψηφοφορία, παρά μόνον το τελικό αποτέλεσμα, και τελικά επιτυχής παρακολούθηση του σχετικού βίντεο από την ιστοσελίδα της Βουλής, που δεν ψεύδεται (το βίντεο, εννοείται). Στην σύγχιση για το τι ψήφισε ο καθένας βοήθησε και το γενικό μπάχαλο που επικράτησε στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, όπου έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος και πάλι, εφόσον η ογκώδης τρικομματική κυβέρνηση κατάφερε να υπερψηφίσει το εκτρωματικό νομοσχέδιο.
Όσον αφορά στο άρθρο 6 που αναφέρεται στους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους, οι βουλευτές μας ψήφισαν ως εξής:
Κεγκέρογλου: απών από την ψηφοφορία.
Παρασύρης: το υπερψήφισε, αντίθετα καταψήφισε το άρθρο 29 που αφορούσε στους φαρμακοποιούς (αλίμονο !!!).
Στρατάκης: το υπερψήφισε.
Σκραφνάκη: το καταψήφισε, ενώ στο 29 (των φαρμακοποιών) δήλωσε παρούσα
Μιχελογιαννάκης: δήλωσε παρών
Αυγενάκης: το υπερψήφισε 
Κεφαλογιάννης: το υπερψήφισε, παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση μας δήλωνε ότι δεν θέλει να τον θεωρούμε και αυτόν ανεπιθύμητο και αφερέγγυο συνομιλητή, και ότι σκέφτεται τι θα ψηφίσει.
Κριτσωτάκης: το καταψήφισε, όπως και όλο το νομοσχέδιο. 
Δηλαδή, παρά την ενημέρωση και την προσπάθεια του Δ.Σ.Η., πιάσαμε τα αναμενόμενα ψάρια: τη Σκραφνάκη, που καταψήφισε λόγω δικηγορικής ιδιότητας, και τον Κριτσωτάκη, που θα το καταψήφιζε ούτως ή άλλως για λόγους πολιτικούς. Το μόνο κέρδος ήταν ο απρόβλεπτος, και μηδέποτε εμφανισθείς σε παρόμοιες συναντήσεις, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Η παραπάνω στάση των βουλευτών του  Νομού μας, εξαιρουμένου βέβαια του Μιχάλη Κριτσωτάκη, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία τους, την οποία τόσες φορές έχουμε επισημάνει. Και δεν μιλάμε βέβαια για το άρθρο 6, που αφορά στους δικηγόρους. Μιλάμε για το σύνολο του νομοσχεδίου, που υπερψήφισαν οι πεπεισμένοι ή/και διαρκώς πειθόμενοι βουλευτές του Νομού, επιβάλλοντας κατά τρόπο βάρβαρο την επερχόμενη πολυετή υποδούλωση της χώρας και των κατοίκων της.
Ερώτηση: αυτοί το είχαν διαβάσει το πολυνομοσχέδιο ή πήγαν αδιάβαστοι, όπως ο Χρυσοχοίδης και η Κατσέλη. Μετά τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες των δύο προηγουμένων, οι βουλευτές υποχρεούνται να δηλώνουν πριν ψηφίσουν ότι έχουν λάβει πλήρη γνώση του ψηφιζόμενου νομοσχεδίου  !!!












Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Περί Φούχτελ ο λόγος και πάλι

Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, ο Δήμος Χερσονήσου προχώρησε στη διαδικασία για τη λήψη "τεχνικής βοήθειας" από το Γερμανό  Υπουργό Ελλάδας (θεέ μου, τι θα ακούσουμε ακόμη !!!!), επιχειρώντας τη νομιμοποίηση της πλήρους παραβιάσεως της εθνικής μας κυριαρχίας. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου θα γίνει αύριο στις 14.30 στο Δημαρχείο στις Γούβες. Ενόψει των ανωτέρω:
(1) καταγγέλλουμε το  Δήμο Χερσονήσου και το Δήμαρχό του, κ. Δοξαστάκη, για την απόφασή του αυτή και
(2) καλούμε μαζί με τους Πολίτες κατά του Χρέους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 14.30, ώρα ενάρξεως της συνεδριάσεως.
(3) σχετικά με το θέμα αυτό εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από την ΕΜΔΥΔΑΣ:


H Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ανατολικής Κρήτης σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι :

"Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. σε συνεδρίαση του στις 19 Ιανουαρίου, καταγγέλλει το Δήμαρχο του Δήμου Χερσονήσου κ. Δοξαστάκη,  ο οποίος  για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται «βασιλικότερος του βασιλέως» και σπεύδει να εφαρμόσει πολιτικές και πρακτικές, που έχουν αποφασίσει άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς, ζητώντας τεχνική βοήθεια από τον τοποτηρητή της τρόικας Φούχτελ, απαξιώνοντας  παράλληλα το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, συνεχίζει τη λογική της υποτέλειας, της οποίας τα αποτελέσματα είναι σήμερα περισσότερο ορατά από ποτέ και εκλιπαρεί για λίγη «τεχνογνωσία» από τους τοποτηρητές της τρόικας, αγνοώντας ότι με αυτή ακριβώς την έξωθεν «τεχνογνωσία», οι πραγματικοί φορείς της τεχνογνωσίας στην χώρα μας, καθημερινά, σπρώχνονται στο περιθώριο, με την ραγδαία αύξηση της ανεργίας του νέου επιστημονικού προσωπικού, την εξαθλίωση των όρων και συνθηκών εργασίας όσων «τυχερών» ακόμη εργάζονται και την ολοένα αυξανόμενη μετανάστευση νέων επιστημόνων.
Αλλά ούτως ή άλλως, δεν ήταν πολλές οι φορές που η πολιτική ηγεσία εμπιστεύτηκε το επιστημονικό προσωπικό στη διοίκηση. Έτσι και σήμερα που, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και επομένως και της δημόσιας διοίκησης, αξιοποιώντας το επιστημονικό της προσωπικό, ο κ. Δήμαρχος  απαξιώνει το ελληνικό επιστημονικό προσωπικό και με «δέος » ανοίγει την πόρτα στον τοποτηρητή Φούχτελ και στα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα μπορεί να υπάρχουν πίσω από την -κατά τα άλλα- ανιδιοτελή βοήθεια.
Μέσα σε όλα αυτά, στόχος είναι και η εξασφάλιση ενός ακόμη δανείου - ή αλλιώς «χρηματοδοτικού προγράμματος» όπως πιο κομψά αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου -, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για τα ανταλλάγματα που θα απαιτηθούν γι’ αυτό, για το ποια αναπτυξιακή πολιτική θα εξυπηρετηθεί με αυτό και βέβαια για το ποιος θα κληθεί να το αποπληρώσει.
Σήμερα, που η λογική της υποτέλειας και των ανεξέλεγκτων δανειοδοτήσεων αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ και που τα αποτελέσματά των παραπάνω τα βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες εργαζόμενοι και μαζί τους και οι μηχανικοί του δημοσίου, που αποτελούν τμήμα του επιστημονικού προσωπικού της χώρας, ο κ. Δήμαρχος - δέσμιος των ιδεοληψιών και των συμπλεγμάτων κατωτερότητας που διακατέχουν την πλειοψηφία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας - ακολουθεί τον ίδιο αδιέξοδο και καταστροφικό για τα λαό μας δρόμο.
Ελπίζουμε, κ. Δήμαρχε, ο Φούχτελ – κατά δήλωση άλλωστε του ίδιου- «(…)να είναι ο τελευταίος «Όθωνας» και μαζί του να φύγει και ο τελευταίος «Κόθωνας», όπως αποκαλούσε ο Δημήτρης Ψαθάς τον πρώτο βασιλιά της νεότερης Ελλάδας".