Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι εξετάσεις των ασκουμένων δικηγόρων

Ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι με την προφορική δοκιμασία οι δεύτερες εξετάσεις των ασκουμένων δικηγόρων του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδόθηκαν σήμερα, και όπως αναμενόταν, όλες και όλοι πέτυχαν στις εξετάσεις. Έτσι μετά από λίγες ημέρες, και μετά την όρκισή τους και την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, θα ενταχθούν στη δύναμη του Δ.Σ.Η. οι Ζηνοβία Αντωνογιαννάκη, ο Δημήτρης Ζάχος, η Όλγα Καραγιαννάκη, η Ελένη Καρατσαλίδου, η Ιουλία Κουδουμά, η Μαρία Μαράκη, η Ευαγγελία Μηλολιδάκη, η Μαρία Ορφανού, ο Ζαχαρίας Πετράκης,  η Γεωργία Πικράκη, η Νίκη Σκουνάκη, η Μαρία Σπανάκη, η Θεονύμφη Σφακιανάκη, η Μαρία Ταγαράκη, ο Μανόλης Ταμιωλάκης, η Μαρία Φραντζικινάκη, η Μαρία Χαινάκη και η Ελευθερία Χανιαλάκη. Η αναφορά γίνεται με αλφαβητική σειρά. Η βαθμολογία δεν κρίνουμε ότι χρειάζεται να αναφερθεί, εφόσον δεν επιρρεάζει την ουσία της επιτυχίας των νέων συναδέλφων, ούτε και τη μελλοντική εξέλιξή τους.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τρομακτικός ιός στους υπολογιστές - μια συμβουλή από το Συνήγορο του Πολίτη

Date: Sat, 23 Jun 2012 21:31:17 +0300
Subject: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
From: To:






Subject: Fwd: Πρθ: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
To:



 
 Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).
 
 Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό. Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
 
 Ενημερώστε επίσης όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
 
 
 Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.
 
Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλικό κανάλι EUROPE 1.
 
 Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που ονομάζεται l'Invitation (πρόσκληση), ή τι θέλει η φωτογραφία σου σ/αυτό το site? Όποιος κι' αν σας το έχει στείλει!!! Είναι ένας ιός που ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC. Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές σας, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους.
 
 Εάν, λοιπόν, δεχτείτε ένα μήνυμα με θέμα 'invitation' (πρόσκληση) ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ. Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα!
 
 Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.
 Καταστρέφει απλούστατα την 'zero zone ' του σκληρού δίσκου όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες!
 Ευχαριστώ.
 -----------------------------
 Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS
 ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
 
 

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η Γ.Σ. του Λ.Ε.Δ.Ε.

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η Γενική Συνέλευση του Λ.Ε.Δ.Ε. ελλείψει απαρτίας. Η συνέλευση αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο. Στο μεταξύ είναι πολύ σημαντικό να συζητηθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίσει ο Λ.Ε.Δ.Ε. και να γίνει προσπάθεια να βρεθεί η καλλίτερη δυνατή λύση με παράλληλη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του. Θα πρέπει να πούμε ότι τα ζητήματα αυτά είχαν συζητηθεί εκτενώς στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. Θα επανέλθουμε με αναλυτική αναφορά.

Maydays: η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων

Πολύ σημαντική ήταν η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, που περιελάμβανε:
Α) συζήτηση για το κίνημα Occupy Wall Street.Οι εκπρόσωποι του κινήματος έκαναν εκτενή ενημέρωση για τις ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος που οδηγεί σε πτώχευση τους πολίτες, για τις παρεμβάσεις και τις ενέργειές τους, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, την αμερικανική γραφειοκρατία και το Δημοκρατικό Κόμμα. Τόνισαν επίσης  ότι οι διαρκείς κινητοποιήσεις στη χώρα μας και η ενωτική πορεία και άνοδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. αποτελούν πηγή έμπνευσης για το δικό τους κίνημα.
Β) συζήτηση για τα κινήματα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής. Εντυπωσιακή ήταν η τοποθέτηση της εκπροσώπου της γαλλικής αριστεράς, η οποία αναφέρθηκε στις επιτυχημένες προσπάθειές τους για την ενότητα, και στην  εκλογική τους νίκη στις πρόσφατες εκλογές, τονίζοντας ότι δεν περιμένουν σημαντική αλλαγή πολιτικής από το σοσιαλιστικό κόμμα του Ολλάντ, και τελείωσε την τοποθέτησή της λέγοντας: "αν η Ελλάδα θεωρείται ότι αποτελεί τον αδύναμο κρίκο για την ευρωπαική οικονομία, για το εργατικό κίνημα αποτελεί τον ισχυρό κρίκο της Ευρώπης, μας εμπνέει το δικό σας κίνημα και η πορεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.".
Γ)Χορευτικό δρώμενο από τη σχολή "Χοροκίνηση" της Ευσεβίας Γιάνναρη.
Δ) οργιαστική μουσική βραδιά με τους Koza Nostra (που προέκυψαν από τη διάσπαση των Cabaret Balkan), τους Imam Baildi και στο τέλος πάρτι με την Έρη Ζερβάκη (θα αναρτήσουμε σχετικό βίντεο). Το γλέντι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μια αναπάντεχη απώλεια: πέθανε ο Στέλιος Μανιδάκης

Χθες το πρωί πέθανε στο γραφείο του ο συνάδελφος Στέλιος Μανιδάκης, πιθανότατα από ανακοπή. Ήταν μια αναπάντεχη απώλεια, που μας λύπησε όλους. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Κυριακή, στις 18.00 στο χωριό του, στη Μιαμού. Μεταφέρουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του, Ελένη Παπανικολοπούλου, και στα ανήλικα παιδιά του. Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι, Στέλιο.Ή, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, "αντίο, φίλε μου".
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ:
Πραγματικά σπαρακτική στιγμή υπήρξε ο ιδιαίτερα συγκινητικός επικήδειος από τις θυγατέρες του, και ο αποχωρισμός τους μετά το πέρας της τελετής. Ας τους δώσει ο Θεός τη δύναμη που χρειάζονται για να προχωρήσουν.
Στην κηδεία παρευρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι (Καλογερόπουλος ο οποίος εκφώνησε και επικήδειο εκ μέρους του Δ.Σ.Η., Λεβέντης, Ξενάκης, Καρούτσος, Ζερβός, Πανταζής, Καστελάκης, Γαρεφαλάκης, Καλογιαννάκης κ.α.) καθώς και η παρέα των συναδέλφων από τα Χανιά (Τζάρας, Σαρρή, Παυλαντωνέα) που ήταν συμφοιτητές με το Στέλιο στη Θεσσαλονίκη. 

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Maydays : η πρώτη ημέρα

Με φοβερή επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της ΚΟΕ. Την πρώτη ημέρα πέρασε από το πάρκο πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος συμμετείχε και στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση των κινημάτων (εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ενημέρωση για την τρομερή οικολογική καταστροφή που συντελείται στη Χαλκιδική για να εξορίξουν ελάχιστες ποσότητες χρυσού), και στην εξέλιξη του αγώνα της Εθνικής μας με τη Γερμανία, αλλά και στην υπέροχη μουσική βραδυά με τους "Αξέγνοιους περάτες" και τον Ψαρογιώργη. 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με ακόμη πιο ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Του Κώστα Λαπαβίτσα: τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε, πως μεταμορφώθηκε το χρέος από ιδιωτικό σε κρατικό και θεσμικό, που πάνε όλα τα χρήματα, και πως από τα 350 δις που μας έδωσαν σε δύο χρόνια, στη χώρα εισήλθαν μόνον τα 15 (ποσοσό  4,28% !!!!). Αυτό το χρέος μπορεί ποτέ να είναι βιώσιμο; Όχι, σε καμιά περίπτωση. Τότε γιατί συνεχίζουν να μας δανείζουν; Και για να μη χάσουν τα χρήματά τους, και για να μας "δέσουν" καλλίτερα, αλλά, κυρίως, για να μας πάρουν κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή. Πρόκειται για κλασσική μέθοδο του δανειστή: αν έχει κάτι να πάρει σε εξωθεί να του το δώσεις. Μόλις τα πάρει όλα, καταγγέλλει το δάνειο, και επιτυγχάνει με μια κίνηση πολλά τριγόνια: και σου τα έχει πάρει όλα, και του χρωστάς, πράγμα που σημαίνει ότι, αν συνέλθεις στο μέλλον, πρέπει να τον εξοφλήσεις. Για το λόγο αυτό, ενώ ξέρουν πόσο δύσκολα περνά η χώρα, δεν μας δανείζουν με το ποσόν εκείνο που θα καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεών μας, και θα ανακουφίσει την οικονομία, αλλά μας λένε "από τα 60 που χρειάζεσαι, πάρε 40 και τα υπόλοιπα 20 θα τα καλύψεις από τις αποκρατικοποιήσεις", δηλαδή τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που θα έλθουν εκείνοι να τις πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Η οικονομία είναι τόσο απλή, ή εμείς τη βλέπουμε έτσι, ή οι άλλοι (και η ΔΗΜΑΡ μαζί και μάλιστα εξ αρχής) τη βλέπουν με το μάτι των δανειστών, τους οποίους τόσο σέβονται;

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα 7 σημεία της ΔΗΜ.ΑΡ. (ή όπως λέμε το σημείο G7)

Προεκλογικά η ΔΗΜ.ΑΡ. έθεσε τα σαφή και ξεκάθαρα (;;;;) 7 σημεία για να συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση, και συγκεκριμένα:
1. κάθαρση του πολιτικού συστήματος
("καθάρισε τη θέση σου μ'αυτή σου την κατάσταση")
2. σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο
("θα σου φύγω στόχα πει - θα σου φύγω και γέλαγες εσύ")
3. παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
("θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι")
4. αγροτική ανάπτυξη της υπαίθρου
("κολώνια ζιβανσί κι στα πουδάρια μου")
5. μεταναστευτική πολιτική
("το χτυπάει ο αράπης, ο μαύρος, ο σκύλος, ο ταμ - ταμ - ταμ, ταμ - ταμ - ταμ")
6. υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους
("και μου φωνάζει ένας μικρός: "πάρτε, κύριε, λαχεία"  - άραγε ποια αμαρτία να πληρώνει ο μικρός, έλεγα και περπατούσα μες το κρύο μοναχός - το παιδί σου την πληρώνει τη δική σου αμαρτία")
7. εξωτερική πολιτική
("μες στην Παραγουάη, σε φίνο ακρογιάλι¨).
Είναι σαφές τι εννοούσε ο ποιητής, ή όχι; Για όσους θεωρούν ότι υπάρχουν ασάφειες, παραθέτουμε αποσπάσματα από γνωστά άσματα, προς εμπέδωση του νοήματος.

Στη συνέχεια, είχε τονίσει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό το Σαμαρά που ψήφισε το μνημόνιο, και υπόσχεται ότι θα το τηρήσει. Επίσης σαφής περικοπή του ποιήματος, χωρίς τη διευκρίνηση αν λέγοντας Σαμαράς εννοούσε τον αρχηγό της Ν.Δ. ή τον υπέροχο σέντερ φορ της Εθνικής μας.

Τέλος, μετεκλογικά, και εφόσον είχε λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για όλα τα παραπάνω, ζήτησε τη συμμετοχή φερέγγυων προσώπων στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. Εδώ με μπέρδεψε κάπως, γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς εννούσε. Αλλά μόλις δέχθηκε τη συγκρότηση κυβέρνησης με το Σαμαρά - αρχηγό της Ν.Δ.- πρωθυπουργό, το Ράπανο υπουργό οικονομικών (σε ρόλο Παπαδήμου - "οι καταστροφικές επιπτώσεις της δραχμής"), τον Κεφαλογιάννη ναυτιλίας, και όλους τους άλλους άμπεπτους και αμόλλυντους, κατάλαβα τι ακριβώς εννούσε με τη φράση "φερέγγυα πρόσωπα". Ο Φώτης Κουβέλης δεν συμμετέχει προφανώς επειδή έκρινε τον εαυτό του ως αφερέγγυο πρόσωπο, το ίδιο και ο Μπίστης και ο Μιχελογιαννάκης κλπ.

Αφού μελετήσατε και κατανοήσατε το παραπάνω επικό ποίημα, παρακαλείστε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις κρίσεως (δεν υπάρχει δυνατότητα απαντήσεων πολλαπλών επιλογών, γιατί οι επιλογές αυτές δεν σώνονται, και δεν επαρκεί ο χώρος για την παράθεσή τους):
(1) για ποιο λόγο η ΔΗΜ.ΑΡ. επιμένει να συμμετάσχει σε μια δεξιά κυβέρνηση, όταν τα δύο άλλα κόμματα έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για τη συγκρότησή της (πιθανή απάντηση: γιατί σε κάποια νομοσχέδια θα χρειαστούν τα 3/5 των βουλευτών, και όχι μόνον 151 ψήφους, γιατί τα κόμματα αυτά, μετά το μάθημα που πήραν από το λαό, έγιναν φερέγγυα, γιατί η ΔΗΜ.ΑΡ. έγινε αφερέγγυα).
(2) για ποιό λόγο η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έκανε την ίδια κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου; (πιθανές, αλλά όχι περιοριστικές, απαντήσεις: δεν είχαν σκεφτεί τα 7 σημεία, δεν είχαν βρεθεί τα φερέγγυα πρόσωπα, ο Κουβέλης δεν είχε καταστεί ακόμη αφερέγγυος το ίδιο και η ΔΗΜ.ΑΡ., η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν τους χρειαζόταν τότε, γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν "τσίμπησε" τότε κλπ). 
(3) για ποιο λόγο ο Μιχελογιαννάκης συγκατοικεί ξανά με τους τέως συντρόφους του, τους οποίους κατήγγειλε αποχωρώντας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πριν 3 μήνες (επίσης πιθανή απάντηση: γιατί οι τότε σύντροφοί του δεν έχουν επανεκλεγεί στην πλειοψηφία τους, ενώ εκείνος τη γλύτωσε με τη φυγή του, γιατί όσοι εξελέγησαν αυτή τη φορά έχουν καταστεί φερέγγυοι, παίρνοντας το μάθημά τους, γιατί ο ίδιος έγινε αφερέγγυος).

Ξανά Maydays !!!!!!






Πρόγραμμα φεστιβάλ:

Παρασκευή 22 Ιουνίου

18.00 "Οι περιπέτειες ενός πιγκουΐνου", παράσταση μαριονέτας, ομάδα Κλωστηδόν θα ακολουθήσει εργαστήριο κατασκευής μαριονέτας (φέρτε τα υλικά σας!)
18.00 Συζήτηση με μέλη του κινήματος Occupy Wall Street
19.30 Αναγκαίος ο συντονισμός των κινημάτων, ποιες οι προϋποθέσεις;
Ομιλητές:
  • Χαλκιαδάκης Γιώργος, μέλος των Πολιτών κατά του Χρέους
  • Σφακιανάκη Βάνα, μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου ενάντια στις βΑΠΕ
  • Τόσκας Λάζαρος, μέλος των επιτροπών ενάντια στα μεταλλεία (χρυσός Χαλκιδική)
  • Κοδέλας Δημήτρης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
22.00 Κρητικό γλέντι
Ψαρογιώργης
Αξέγνιοι Περάτες

Σάββατο 23 Ιουνίου

18.00 Συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
20.00 Οι αγώνες των λαών ενάντια στα μνημόνια δίνουν διέξοδο
Ομιλητές:
  • Πορτογαλία: εκπρόσωπος από το Μπλόκο της Αριστεράς
  • Ιρλανδία: εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού ρεπουμπλικανικού κινήματος
  • Τυνησία: εκπρόσωπος του συλλόγου ανέργων πτυχιούχων
  • Σενεγάλη: εκπρόσωπος από το μέτωπο «Ενωμένοι για την Ενδυνάμωση της Σενεγάλης»
  • Ελλάδα: Παπαϊωάννου Γιώργος, μέλος της ΚΟΕ
23.00 Χορευτικό δρώμενο, σύγχρονο jazz
23.30 Συναυλία
Imam Baildi
Koza Mostra
ακολουθεί πάρτυ με την Έρη Ζερβάκη (Μουσικό Κανάλι)

Επίσης στο χώρο θα υπάρχουν: 

Τραπεζάκια από κινήματα και ομάδες από όλη την Κρήτη, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, χειροτέχνες, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις με τις αντιπροσωπίες από τις άλλες χώρες...

Επικοινωνία:

blog: http://maydays-ira.blogspot.gr/
email: maydays.ira@gmail.com
facebook: http://www.facebook.com/maydayshrakleio
τηλέφωνα:  Γιώργος: 6945762745 Αντώνης: 6942052685

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Προαγωγή του κ. Μιχαήλ Αυγουλέα σε Αρεοπαγίτη

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες και για τις προαγωγές Προέδρων Εφετών σε Αρεοπαγίτες. Μεταξύ των προαχθέντων είναι και ο γνωστός μας, κ. Μιχαήλ Αυγουλέας, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στα Πρωτοδικεία Ηρακλείου και Χανίων, και στο Εφετείο Χανίων. Του ευχόμαστε εις ανώτερα !
Με την ευκαιρία να θυμίσουμε τους άλλους δύο εν ενεργεία Αρεοπαγίτες, οι οποίοι επί σειρά ετών υπηρέτησαν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και το Εφετείο Χανίων, ο κ. Ανδρέας Δουλγεράκης και η κ. Ειρήνη Κιουρτσόγλου - Πετρουλάκη, η οποία έχει εκλεγεί και ως μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Ήταν πραγματική χαρά όλων μας η συνεργασία με τους τρεις παραπάνω διακεκριμένους δικαστικούς, και ευχόμαστε και στους τρεις να τους δούμε σε ακόμη υψηλότερες θέσεις.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για τις τοποθετήσεις Ειρηνοδικών

Απογοητευτική ήταν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς δεν κάλυψε με ικανοποιητικό τρόπο τις εξαιρετικές ανάγκες του Νομού και της πόλης του Ηρακλείου. Ειδικώτερα από τους 160 νέους δόκιμους Ειρηνοδίκες που τοποθετήθηκαν για να καλύψουν 80 κενές θέσεις και 80 για τις ανάγκες της διαδικασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μόνον 3 τοποθετήθηκαν στο Νομό Ηρακλείου, και συγκεκριμένα η Κοκκορίκου Παναγιώτα στο Ειρηνοδικείο Αρκαλοχωρίου, η Νικητοπούλου Βασιλική στο Ειρηνοδικείο Μοιρών και η Ιατράκη Ζαμπία στο Ειρηνοδικείο Καστελλίου. Παράλληλα μετατέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου οι Ειρηνοδίκες Εμμανουήλ Φραντζεσκάκης και Μαρίνα Βασιλειάδη από τα Ειρηνοδικεία Μοιρών και Αρκαλοχωρίου αντίστοιχα, καθώς και η Αικατερίνη Μεταξάκη από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, ενώ στο Ειρηνοδικείο Χερσονήσου μετατέθηκε ο Μιχάλης Σουλιωτάκης από το Ειρηνοδικείο Νεάπολης. Με δεδομένη την επιστροφή στην ενεργό δράση και της Ιωάννας Γρηγορίου, θα έχουν καλυφθεί οι 13 (7 υπηρετούντες σήμερα + 3 από τις σημερινές τοποθετήσεις + 2 σημερινές μεταθέσεις + 1 επάνοδος) από τις 16 οργανικές θέσεις του Νομού (14 παλιές οργανικές θέσεις + 2 νέες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά). Κατά συνέπεια το πρόβλημα της απονομής της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης στο Ηράκλειο εξακολουθεί να παραμένει και να είναι ιδιαίτερα φλέγον, δεδομένης της δυσανάλογης αύξησης της ύλης των Ειρηνοδικείων με το ν. 4055/2012 για τη λεγόμενη "δίκαιη δίκη".
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε την σοβαρή ευθύνη που βαρύνει την πλειοψηφία του Δ.Σ. καθώς ουδεμία ενέργεια ή παρέμβαση έκανε προκειμένου να επιτύχει την καλλίτερη δυνατή στελέχωση των Ειρηνοδικείων του Νομού Ηρακλείου. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ. Πρόεδρος αναγκάσθηκε να μας ενημερώσει για το θέμα κατόπιν δικής μας έγγραφης αίτησης, και να μας πει ότι τελικά δεν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου !!!!!!!!!! Άρα αυτό που γράφαμε στην ανάρτηση της 13.6.2012, πιστεύοντας τα όσα μας είχαν πει, ότι δηλαδή ο Σύλλογος είχε ήδη κινηθεί για να διεκδικήσει την πλήρωση των 14 θέσεων αποδείχθηκε εσφαλμένο. Πρόκειται για μια πραγματικά λυπηρή εξέλιξη.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η περήφανη δήλωση του Σάντος

Ας διαβάσουν την περήφανη δήλωση του προπονητή της Εθνικής εκείνοι που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσουν. Ας δουν τα σχόλια που τη συνοδεύουν. Και ας σκεφτούν ότι δεν είναι τυχαίο ότι τη δήλωση αυτή την έκανε ένας πορτογάλος, του οποίου τη χώρα έχουν εντάξει οι διεθνείς καπιταλιστές στα piigs και την έχουν οδηγήσει σε παρόμοιες με τη χώρα μας καταστάσεις.

Real.gr - Sports - Η απίστευτη δήλωση - απάντηση του Σάντος

Πόσα μπορούμε να καταφέρουμε ενωμένοι (όλοι μαζί);

Μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδαςΗ χθεσινή μεγαλειώδης νίκη επί της Ρωσίας και η πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στις 8 καλλίτερες της Ευρώπης, έβαλε στον πειρασμό όλους όσοι μίλησαν χθες το βράδυ στην τηλεόραση (ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, παράγοντες), να μας θυμίσουν "πόσα πολλά και μεγάλα μπορούμε να κάνουμε αν είμαστε ενωμένοι και ενεργούμε όλοι μαζί". Αλήθεια, τι ανόητο και ψεύτικο δίλημμα είναι πάλι αυτό; Στο ποδόσφαιρο όντως μπορούμε να ενεργούμε όλοι μαζί, γιατί χθες όλοι θέλαμε τη νίκη και μόνο τη νίκη, γιατί ξέραμε ότι με κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν θα μπορούσαμε να προκριθούμε. Στην πολιτική όμως, και μάλιστα στις σημερινές εκλογές, θέλουμε όλοι το ίδιο; Μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι οι αριστερές δυνάμεις που μάχονται τόσους μήνες το μνημόνιο και τους υπηρέτες των ευρωπαίων και της τρόικα, έχουν τον ίδιο σκοπό με τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που μας παρουσίαζαν ψευδώς τα μνημόνια και τις περικοπές ως μόνη διέξοδο στην κρίση, στην οποία οι ίδιοι και η κομματική τους πελατεία μας έφεραν; Μπορούμε να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε με εκείνους που υπέγραψαν προσωπικά την προσωπική και κομματική αιώνια υποταγή τους στο μνημόνιο; Με αυτούς τους ίδιους οι οποίοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά να αποσύρουν την υπογραφή τους, να υποδηλώσουν δηλαδή με αυτόν τον συμβολικό τρόπο ότι έχουν πράγματι τη διάθεση να διαπραγματευτούν, και όχι να παίξουν τις κουμπάρες με τους δυνάστες μας; Όχι, λοιπόν, με αυτούς δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Επιβάλλεται να σχηματιστεί μια νέα εθνική συνείδηση και συνεργασία, απαλλαγμένη από όλους τους μνημονιακούς μύθους του παρελθόντος. Άλλωστε όλα τα γεγονότα στην παγκόσμια και την ευρωπαική οικονομία και κοινωνία καταδεικνύουν με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι η κρίση δεν προξενήθηκε από εμάς και ότι τα μέτρα των οριζόντιων περικοπών των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων και της ύφεσης δεν οδηγούν σε λύση, αντίθετα καταλύουν κάθε ελπίδα και έννοια δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Και αν η Εθνική χθες βράδυ έκανε μια μεγάλη ανατροπή, το έκανε επειδή οι ίδιοι οι παίκτες και ο Σάντος δεν είχαν υπογράψει καμιά δήλωση αναγνώρισης της ηγεμονικής θέσης της Γερμανίας στο Ευρωπαικό Κύπελλο, και επειδή οι ίδιοι δεν αρνήθηκαν τις ευθύνες τους για τη δύσκολη θέση στην οποία είχαν φέρει την ομάδα, ούτε έριξαν τις ευθύνες εκεί όπου θα μπορούσαν να τις ρίξουν, δηλαδή στην ατυχία (τραυματισμοί Παπαδόπουλου και Χαλκιά), ή στη διαιτησία (αποβολή του έτερου Παπαδόπουλου), και οι ίδιοι ανέλαβαν με αυταπάρνηση και πέτυχαν το δύσκολο έργο της πρόκρισης, με ηγετική και εμβληματική μορφή το μεγάλο Καραγκούνη, ο οποίος έχασε το πέναλτι με την Πολωνία, αλλά χθες πέτυχε με παλληκαρίσιο τρόπο το μοναδικό μας γκολ.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η χθεσινή απελευθερωτική επέτειος

Και όμως χθες, 15 Ιουνίου, είχαμε μια σημαντική επέτειο. Πριν ένα χρόνο, στις 15.6.2011, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με το συνηθισμένο "πρόγραμμα", στη συγκέντρωση βρέθηκαν παρακρατικές ομάδες κουκουλοφόρων, που κατά το μεσημέρι δημιούργησαν επεισόδια , τα οποία προκάλεσαν την εξ ίσου συνηθισμένη σκληρή παρέμβαση των ΜΑΤ με χτυπήματα, χημικά κλπ. Το Σύνταγμα έγινε κόλαση και ο κόσμος αποχώρησε. Και ενώ όλα φαινόταν να τα σκιάζει ο φόβος και η σκλαβιά, το αποφασισμένο πλήθος επανήλθε νωρίς το απόγευμα, καθάρισε την πλατεία, και έστησε στην αρχή ένα τρελό απελευθερωτικό "ινδιάνικο" χορό, και κατόπιν συνέχισε τη διαδήλωσή του. Ήταν τόσο πηγαίο και αυθόρμητο, ώστε δεν πρόλαβαν να οργανωθούν και να επανέλθουν ούτε οι παρακρατικοί, ούτε τα ΜΑΤ. Αυτή η συμπεριφορά και ο "ινδιάνικος" χορός της χαράς ήταν η αρχή του τέλους για τα κόμματα του μνημονίου, εφόσον παρόμοιες κινητοποιήσεις και ενέργειες απελευθερώνουν τον κόσμο από τα ταμπού και τις προκαταλήψεις του, και τον οδηγούν εκεί που μας πηγαίνει η σημερινή ημέρα: στη μεγάλη ανατροπή της 17ης Ιούνη 2012.

Οι γερμανοί ξανάρχονται - διώξτε τους !!!!

Στον Β' Παγκόσμιο  Πόλεμο έριχναν από τα αεροπλάνα της Λουφτβάφε προκηρύξεις στα ελληνικά, με τις οποίες μας καλούσαν να υποταχθούμε στους γερμανούς για το καλό μας. Δηλαδή για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα τα δικά τους και των συνεργατών τους, που είναι πολλοί, πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού, αμνηστεύθηκαν στο όνομα της εθνικής συμφιλίωσης, και εξακολουθούν και σήμερα να μας διοικούν και να μας προδίδουν. Τα ονόματα είναι γνωστά, ενώ τόσα άλλα έχουν ξεχαστεί.
Τώρα μας καλούν για τον ίδιο λόγο (για το καλό μας) και πάλι με τον ίδιο τρόπο (στα ελληνικά) να μην ψηφίσουμε το δημαγωγό για να υπηρετήσουμε και πάλι τα συμφέροντά τους.
Ευτυχώς γνωρίζουμε ποιο είναι το καλό μας, και θα απαντήσουμε με τον τρόπο που τους αξίζει. Το 4ο ράιχ δεν θα περάσει !!

Το κείμενο του άρθρου:

Αντισταθείτε στo δημαγωγό - Widersteht den DemagogenLeitartikel Die Griechen treffen am Sonntag eine historische Wahlentscheidung - und sowohl Ergebnis als auch Folgen sind unklar. Die FTD sagt in ihrer Wahlempfehlung, wen die Griechen wählen sollten, in deutscher und griechischer Sprache.
Anzeige
Alexis Tsipras bei einer Wahlkampfveranstaltung Alexis Tsipras bei einer Wahlkampfveranstaltung
Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο.Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας.
Übersetzung aus dem Deutschen: Nikos Theodorakopoulos

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση Υπηρεσιακή: αυτή που εξυπηρετεί δηλαδή - αλλά ποιόν ;


Ανακοίνωση

του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχετικά με την προώθηση στο ΦΕΚ επενδυτικών σχεδίων του υπουργείου Ανάπτυξης

 

Πάρα τον  υπηρεσιακό χαρακτήρα της σημερινής κυβέρνησης, προωθήθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης (αρ. 1787 Β/ 6-6-12) τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ στην Κρήτη και άλλα τέσσερα – στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το  σχέδιο εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.
Πρόκειται για τα σχέδια:
«Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.), που περιλαμβάνει κατασκευή 33 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.077 MW, στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και κοινή διασύνδεσή τους με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου» κυριότητας της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»,
«Κρήτη Πράσινο Νησί, που περιλαμβάνει κατασκευή 36 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.005,10 MW, στην Κρήτη και διασύνδεσή τους με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω κοινού υποβρυχίου καλωδίου», κυριότητας του Ομίλου «ELICA GROUP» και
«Κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 70 MW στη θέση Φουρνιά, του Δήμου Σητείας ενεργειακής παραγωγής 378.306 MWh ετησίως», κυριότητας της «ΣΟΛΑΡ ΠΑΟΥΕΡ ΠΛΑΝΤ ΛΑΣΙΘΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.».
Οι τρεις εταιρείες έσπευσαν να «αξιοποιήσουν» κι άλλη «ευκαιρία»-  δηλαδή τον αντισυνταγματικό νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (Ν. 3894/2010 ΦΕΚ Α΄ 204/02.12.2010), γνωστό ως FAST TRACK, ή νόμο Παμπούκη -, που  θα τους επιτρέψει να προηγηθούν όλων των άλλων και να διασφαλίσουν αδειοδοτήσεις για δεκάδες περιοχές στην Κρήτη που έχουν «καπαρώσει», μέσω των ληφθεισών αδειών παραγωγής της ΡΑΕ….
Ο υπηρεσιακός  υπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Στουρνάρας, έσπευσε να ανανεώσει -με την αγαστή συνεργασία των άλλων υπηρεσιακών υπουργών- τις αποφάσεις που είχε πάρει η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων της INVEST in GREECE, «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.»(!), τον περασμένο Μάρτιο και δεν είχαν υπογραφεί λόγω εκλογών  -     και να τις δημοσιεύσει στο ΦΕΚ!.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί πολιτικό πραξικόπημα. Αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών του Παπακωνσταντίνου και των μνημονιακών κυβερνήσεων, που ο λαός με την ψήφο του έχει καταδικάσει.
Ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε τις πραξικοπηματικές αποφάσεις και θα προχωρήσουμε σε σχεδιασμό της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης των περιφερειών με διαδικασίες που δεν καταστρατηγούν διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, όπως αυτές για τους οικοτόπους, τη βιοποικιλότητα, την ερημοποίηση, το τοπίο και αποτελούν προσβολή για τον τόπο και τις τοπικές κοινωνίες, αφού εκτός των άλλων έχουν ληφθεί ερήμην τους.

13 Ιουνίου 2012
To Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι αναμενόμενες τοποθετήσεις Ειρηνοδικών

Την επόμενη Τρίτη, 19.6.2012, συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στον Άρειο Πάγο για να προβεί στις τοποθετήσεις των Ειρηνοδικών που πέτυχαν στον περίφημο διαγωνισμό για την κάλυψη 80 κενών -τότε- θέσεων Ειρηνοδικών, που ξεκίνησε το 2003, αν θυμάμαι καλά, και ολοκληρώθηκε πέρυσι. Στο ενδιάμεσο όμως ο ν. 3869/2010 θέσπισε άλλες 80 θέσεις για την κάλυψη των αναγκών της διαδικασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Επειδή, που να κάνεις τώρα και άλλο διαγωνισμό (και πότε θα τελείωνε αυτός), το Υπουργείο αποφάσισε να προσλάβει τους επόμενους 80 Ειρηνοδίκες από τον κατάλογο των επιτυχόντων του προηγούμενου μακρόσυρτου διαγωνισμού. Αν πέφτει το επίπεδο σημασία δεν έχει. Οικονομία να γίνεται. Άλλωστε όλοι "στου κασίδι του κεφάλι" δεν μαθαίνουν; Έτσι λοιπόν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα τοποθετήσει 160 νέους Ειρηνοδίκες (80 επιτυχόντες + 80 για τα υπερχρεωμένα).
Στο Ηράκλειο έχουμε αυτή τη στιγμή 14 οργανικές θέσεις Ειρηνοδικών (7 στην πόλη + 7 στα περιφερειακά Ειρηνοδικεία), από τις οποίες είναι καλυμμένες μόνον οι 7 (!!!!). Αναμένεται ότι θα καλυφθούν τουλάχιστον οι παραπάνω οργανικές θέσεις. Ο Σύλλογος έχει κάνει ήδη παρέμβαση, και εμείς έχουμε ζητήσει να διεκδικήσουμε το επιπλέον, δηλαδή να καλυφθούν οι 7 θέσεις και να έρθουν άλλοι 2 για τα υπερχρεωμένα.
Εκτός από τα παραπάνω, ετοιμάζουμε εμπεριστατωμένο έγγραφο με τις ανάγκες των Ειρηνοδικείων του Νομού, και από πλευράς δικαστών, αλλά και γραμματέων, ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί δραματικά, με τα γνωστά αποτελέσματα (δυσχέρεια εξυπηρέτησης παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων, εκνευρισμός, αυτοεξυπηρέτηση κ.λ.π.). Με το έγγραφο αυτό θα ζητήσουμε να τεθεί το ζήτημα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δ.Σ., οι οποίοι φαίνεται να μην ανησυχούν για τη μεταφορά υπερβολικής ύλης στα Ειρηνοδικεία, την παντελή έλλειψη υποδομών και προσωπικού στα δικαστήρια αυτά, αλλά και του κυρίαρχου ρόλου που καλούνται να παίξουν στην απονομή της δικαιοσύνης στο επόμενο χρονικό διάστημα. Όποια - όποιος έχει κάτι να επισημάνει ή να προσθέσει στο έγγραφο αυτό, ας επικοινωνήσει μαζί μας.

Αύριο στα Λιοντάρια η προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Πέμπτη 14/6:
  • Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης (7:30μμ), Λιοντάρια με ομιλητές υποψήφιους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Ηρακλείου

ΜΕΡΚΕΛ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

ΜΕΡΚΕΛ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Διαβάστε το !! Υπέροχο άρθρο, περιέχει και αποσπάσματα από δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα της Liberation και της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, καθώς και μια υπέροχη γελοιογραφία με τη Μέρκελ. Από όλα αυτά καταδεικνύεται με αναμφισβήτητο τρόπο ότι ούτε ο ελληνικός λαός φταίει, ούτε βεβαίως το λαικό κίνημα, ούτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ., η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και οι άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά η δομή του συστήματος και των μέτρων που έχουν ληφθεί για να το εξυπηρετήσουν.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Επιστολή Κουρουμπλή στους γερμανούς βουλευτές

Από την ιστοσελίδα των "Επικαίρων":
Επιστολή στους Γερμανούς συναδέλφους του στο γερμανικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή απέστειλε ο υποψήφιος...
Σημαντική επιστολή Κουρουμπλή προς Γερμανούς και ευρωπαίους συναδέλφους του
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής, πριν από μερικές ημέρες, «κινούμενος», όπως αναφέρει, «από έγνοια για τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις και τη συνεκτική και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη».




Έχασε το φως του όταν ήταν δέκα χρονών από έκρηξη μιας γερμανικής χειροβομβίδας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κι όμως ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής εξομολογείται, στην επιστολή του, στους Γερμανούς συναδέλφους της Μπούντεσταγκ ότι δεν τρέφει αρνητικά αισθήματα απέναντι στο γερμανικό λαό, αλλά κάνει και έκκληση στους Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να μην εγκαταλείψουν το ευρωπαϊκό όραμα.


«…Έχω οδυνηρή προσωπική εμπειρία για το που οδηγεί το μίσος και ο πόλεμος μεταξύ των λαών της Ευρώπης», γράφει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας στους καλούς του συναδέλφους του Βορρά ότι «αν η Γερμανία είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας, όπως η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, η χώρα μας σήμερα δεν θα αντιμετώπιζε αυτή τη φοβερή κρίση που καταστρέφει ζωές, τα όνειρα των νέων ανθρώπων και ενισχύει το κύμα ευρωσκεπτικισμού, επιτρέποντας σε εθνικιστικά φαντάσματα να αναβιώσουν», και στο σημείο αυτό υπενθυμίζει ότι το μεγαλύτερο χρέος που διαγράφηκε ποτέ ήταν αυτό της Γερμανίας το 1953 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου.




Ζητεί εξάλλου αλλαγή της οικονομικής και αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε., ενώ θεωρεί ότι η αναγνώριση των ελληνικών ως εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. «θα λύτρωνε τη χώρα από ανάγκη διάθεσης 6% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς, πράγμα που», όπως επισημαίνει, «την καθιστά τη δεύτερη χώρα πελάτη της Γερμανίας σε αυτό τον τομέα».




Ο κ. Κουρουμπλής ασκεί επίσης κριτική στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη κατατρεγμένων και απελπισμένων παράνομων μεταναστών».



Ο υποψήφιος βουλευτής εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει το μόνο θύμα αυτής της πολιτικής της Ε.Ε. και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι για να σωθεί το ευρωπαϊκό όραμα, είναι επίσης αναγκαίο να αποκατασταθούν οι ελληνο-γερμανικές σχέσεις «υλικά, ψυχικά και ηθικά».


Τέλος, ο Έλληνας βουλευτής προτείνει «τα κέρδη δισεκατομμυρίων που αποκομίζει η Γερμανία από την κρίση χρέους», να επενδυθούν στις καθημαγμένες οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, εκτιμώντας πως μία τέτοια επιλογή θα έδινε πραγματικό περιεχόμενο στην ιδρυτική αρχή της Ε.Ε. περί αλληλεγγύης των κρατών μελών.






«Τη στιγμή που στη Γερμανία υποδαυλίζεται το κλίμα για εκπαραθύρωση της Ελλάδα από το ευρώ και την ώρα που μια δημοσκόπηση εμφανίζει το 49% των Γερμανών να είναι υπέρ της εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, χωρίς θυμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητάει στήριξη της χώρας του για το ευρωπαϊκό όραμα» αναφέρει η εφημερίδα Νeues Deutschland, η οποία όχι μόνο δημοσιεύει την επιστολή, αλλά τονίζει και τα θετικά σχόλια που απέσπασε η ήρεμη αυτή φωνή της Ελλάδας στα μάτια των Γερμανών βουλευτών, ιδίως της Αριστεράς.



«Να που κρύβεται και η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, Ντίτερ Ντεμ, ο οποίος διευκρινίζει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά που λέει « ναι» στην Ε.Ε. και στο ευρώ, αλλά «όχι» στο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας και το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, κάτι που λέει και η Αριστερά στη Γερμανία.




ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.: Συγκέντρωση νίκης στο Ηράκλειο










Η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. στο Ηράκλειο ήταν συγκέντρωση νίκης ! Το ενθουσιώδες κοινό που κατέκλυσε την Πλατεία Λιονταριών παρακολούθησε την εκτενή ωριαία ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που μίλησε για όλα τα θέματα της τελευταίας προεκλογικής περιόδου, και έδωσε απαντήσεις στα τεχνητά αδιέξοδα που δημιουργούν οι μνημονιακές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά, έτεινε το χέρι προς τις δυνάμεις της αριστεράς για τη συγκρότηση μιας αριστερής αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης. Η ευρωπαική αριστερά ποτέ άλλοτε δεν συγκέντρωσε παρόμοια ποσοστά, και δεν είχε την ευκαιρία να σχηματίσει μια δική της κυβέρνηση. Και την ανάγκη μιας τέτοιας κυβέρνησης έχει ο λαός, και ενθουσιασμός υπάρχει, και κίνημα διαρκείας, και η ευχέρεια να βρεθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη στην εξουσία η αριστερά. Αν δεν είναι τώρα η ώρα, σύντροφοι, πότε θα είναι;

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Από των ξένων τα χείλια

Στις ειδήσεις του μεγάλου καναλιού είδα απόσπασμα από συνέντευξη του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, ο οποίος έλεγε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει εφαρμόσει καλλίτερα τα μέτρα που έλαβε ώστε να πληρώσουν περισσότερο εκείνοι που έχουν την ικανότητα συμμετοχής. "Δεν είδα στις τηλεοράσεις κανέναν εφοπλιστή να κλαίει", συνέχισε, "αντιθέτως είδα πολλούς φτωχούς έλληνες που έκλαιγαν γιατί δεν είχαν υγειονομική περίθαλψη επειδή δεν είχαν να πληρώσουν". Βρε, βρε, τι μας λέει ο Ιωάννης - Κλαύδιος !!!!
Αμέσως μετά είχε δηλώσεις του Ομπάμα, ο οποίος έλεγε ότι αν έχεις να πληρώσεις ένα χρέος, και έχεις ανεργία 18 - 20 % και επιβάλλεις σκληρή λιτότητα για να μπορέσεις να πληρώσεις, θα εκτινάξεις την ανεργία στο 22 - 25%, οπότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να πληρώσεις τα χρέη σου. 
Μήπως προσπαθούν κάτι να μας πουν, ή μήπως το λένε ευθέως; Και ο Σαμαράς που συμμετείχε σε όλα αυτά πως πρέπει να αντιμετωπιστεί; Προφανώς ως άμεσα συνυπαίτιος και όχι ως σωτήρας.

"... πλην Λακεδαιμονίων"

Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του Αριστείδη Μπαλτά από την "Αυγή της Κυριακής". Δεν είναι όμως το άρθρο, αλλά το ποίημα του Καβάφη, που θέτει αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με τις αρρωστημένες ηγεμονικές τάσεις που μπορεί να αναπτύξει κάποιος σε τέτοιο βαθμό ώστε να προτιμά να σκοτώσει το όνειρο, επειδή δεν το ονειρεύτηκε εκείνος. Όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος προσβλέπει σε εμάς, αλλά οι Λακεδαιμόνιοι προτιμούν να μείνουν στην άκρη, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να μας εμπιστευτεί ο λαός. Ας έρθουν μαζί μας λοιπόν για να προστατεύσουν το λαό, να μας προτείνουν το σωστό, να επιμείνουν να το κάνουμε, και να μας καταγγείλουν αν πορευτούμε λάθος. Τον ίδιο έλεγχο επιβάλλεται να κάνουμε όλοι μας. Τα κινήματα και οι ζυμώσεις δεν πρέπει να χαθούν. Αν δεν λειτουργήσει υπ'αυτόν τον έλεγχο μια κυβέρνηση της αριστεράς, δεν έχει μέλλον. Καλλίτερα λοιπόν μέσα και με τα μάτια και τα μυαλά ανοιχτά παρά σκληροί κριτές από τα έξω. Ας μην επαναλάβει το Κ.Κ.Ε. τα ίδια σφάλματα του παρελθόντος. Ας περάσουμε όμως στο άρθρο:

Μετά τη μάχη στον Γρανικό ποταμό, το 334 π.Χ., ο Αλέξανδρος έστειλε στην Αθήνα 300 περσικές πανοπλίες ως τεκμήριο και ως σύμβολο της νίκης του. Στην Αθήνα, όχι στην Πέλλα, την πρωτεύουσά του. Για να υπογραμμίσει τον πανελλήνιο χαρακτήρα της εκστρατείας του. Αλλά η ιστορική μνήμη παίζει κάποιες φορές περίεργα παιχνίδια. Η συγκεκριμένη αφορμή και το περιεχόμενο της κίνησης του Αλέξανδρου λίγο - πολύ ξεχάστηκαν, για να αφήσουν έντονα χαραγμένη μόνο την αναθηματική επιγραφή που συνόδευε τις πανοπλίες, δηλαδή την υπογραφή των νικητών στον αρμόζοντα υψηλόφρονα πληθυντικό: «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων».

Ακούστε τον Καβάφη:
Στα 200 π.Χ.
Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων..."

Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε
πως θ’ αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη
για την επιγραφήν αυτή. “Πλην Λακεδαιμονίων”,
μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται
για να τους οδηγούν και για να τους προστάζουν
σαν πολυτίμους υπηρέτας. Άλλωστε
μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς
Σπαρτιάτη βασιλέα γι΄αρχηγό
δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
Α, βεβαιότατα “πλην Λακεδαιμονίων”.

Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται.

Έτσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό·
και στην Ισσό μετά· και στην τελειωτική
την μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός
[...]

Κι απ’ τη θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία
την νικηφόρα, την περίλαμπρη
[...]
βγήκαμε εμείς·
ελληνικός καινούργιος κόσμος, μέγας.
[...]
Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!”

Οι αριστεροί όλων των στοχεύσεων, όλων των θεωρήσεων, όλων των εντάξεων, όλων των τάσεων, όλων των αποχρώσεων, ας αναλογιστούμε τούτο το ποίημα. Χωρίς να μπλέκουμε τις εποχές και τα επίδικα, χωρίς υψηλόφρονες τόνους, με την υποχρεωτική για τις μέρες μας σεμνότητα, με το υποχρεωτικό για τις μέρες μας πείσμα. Αλλά ας το αναλογιστούμε...

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ;

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ;

Γιώργος Δελαστίκ από το ¨ΕΘΝΟΣ".
Να δούμε τι θα λέει ο Σαμαράς μόλις συμβούν αυτά που αναφέρονται στο άρθρο. Μάλλον θα έχουμε νέα αλλαγή θέσεων για το "καλό" της χώρας, και διαβεβαίωση ότι εκείνος τα έλεγε από παλιά, Και θα έχει ίσως δίκιο, γιατί θα αναφέρεται στην αντιμνημονιακή του περίοδο, την οποία δεν έχει απαρνηθεί. Δηλαδη, ό,τι και να γίνει ο Σαμαράς θα είναι "μέσα". Και μνημονιακός και αντιμνημονιακός, και υποτακτικός και σκληρός διαπραγματευτής, και οσφυοκάμπτης και σωτήρας του 13ου και 14ου μισθού με μείωση όμως του συνόλου των αποδοχών κατά 22%, και οραματίσθηκε και πραγματοποίησε το άνοιγμα των συνόρων, και ψήφισε ο Δουβλίνο 2, και τώρα ονειρεύεται μαζικές απαλάσεις αλλοδαπών ονειρεύεται, κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τίποτε από όσα απίθανα έχει κάνει. Και όντως, εμείς οι έλληνες, όπως λέει και στις τρομοκρατικές πολιτικές του διαφημίσεις, δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί αυτό. Να στείλουμε στα σπίτια τους το Σαμαρά και το πολυσυλλεκτικό του κόμμα με τις απίθανες συνιστώσες (μέσα και έξω από το μνημόνιο, φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι και σκληροί δεξιοί, με τσεκούρια σαν Βορίδης και κραυγές σαν Γεωργιάδης, λαικοί δεξιοί και υπηρέτες συμφερόντων κ.α.) που τις συνδέει ο παράφωρος έρωτας για την εξουσία και μόνο.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Άλλος ένας "δικός μας" στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Καθυστερημένο: άλλος ένας συνάδελφος προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. για τις εκλογές της 17.6.2012, ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης, ο οποίος κατέλαβε την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου. Καλό αγώνα και με τη νίκη, Μιχάλη

Ανακοίνωση του Δ.Σ.Η. για το χθεσινό τηλεοπτικό ξυλοδαρμό

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κατόπιν σχετικής αιτήσεως που υποβάλλαμε χθες, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να εκδώσει ανακοίνωση μέσω της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία θα καταδικάζει τα φασιστικά φαινόμενα που παρατηρούνται τελευταία στην πολιτική ζωή του τόπου, με αποκορύφωμα το χθεσινό τηλεοπτικό ξυλοδαρμό της Κανέλη και της επίθεση στη Δούρου από τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής. Η ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Η.

Δευτέρα 11.6.2012 - προεκλογική συγκέντωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

http://www.syn.gr/ekdil/2012/20120611hrakleio.jpg

Η σημερινή εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

8/6, ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ «Τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και η ΑΚΥΡΩΣΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - η ΠΡΟΤΑΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

  • Στα πλαίσια των θεματικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το ΣΥΡΙΖΑ, η τοπική οργάνωση Ηρακλείου, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση συζήτηση για τις εξελίξεις στα εργασιακά θέματα (μετενέργεια, συλλογικές συμβάσεις, μισθοί, επιδόματα) και την πρόταση της Αριστεράς,

    την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, στις 8:30μμ, στην Δημοτική Αίθουσα «ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ» (παλιά Λαχαναγορά).

    Ομιλητές:

    Καψάλης Αποστόλης
    , ερευνητής εργασιακών σχέσεων ΙΝΕ ΓΣΕΕ και

    Κριτσωτάκης Μιχάλης
    , υπεύθυνος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά θέματα

    Καλούμε όλα τα Σωματεία (Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα), τους εργαζόμενους και τους άνεργους, αλλά και τις επαγγελματικές οργανώσεις του Ηρακλείου για μια εποικοδομητική συζήτηση.

Το ΕΡΣ για τον επί οθόνης ξυλοδαρμό



Σε μια πρωτοφανή παράσταση του τύπου "Πόντιος Πιλάτος" το ΕΡΣ επιβάλλει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να καλούν τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκπομπές που υποχρεούνται να διοργανώσουν. Οι προσκλήσεις πρέπει να απευθύνονται, λέει η απόφαση, ανεξάρτητα αν τα κόμματα προσέρχονται.
Η υποκρισία του ΕΡΣ είναι πρωτοφανής. Ο νόμος μπορεί να επιβάλλει όσα αναφέρονται στην απόφαση, ο Άρειος Πάγος μπορεί να έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα, και το ΕΡΣ να μην μπορούσε να πράξει αλλιώς από το να εφαρμόσει το νόμο, όμως είναι τελείως απαράδεκτο στην απόφαση να μην γίνεται οποιαδήποτε ανάλυση του περιστατικού, μνεία για την διαρκή απρόκλητη επιθετικότητα Κασιδιάρη (πριν δύο μέρες είχε προηγηθεί τελείως απρόκλητη επίθεση στο γηραιό Πλεύρη στο Κόντρα) και των λοιπών στελεχών της Χρυσής Αυγής, και να μην επιβάλλονται τα δέοντα μέτρα (π.χ. αποκλεισμός του Κασιδιάρη από την κλήση στις εκπομπές αυτές) για τη διαφύλαξη της δημοκρατικής ομαλότητας. Διότι η απόφαση του ΕΡΣ οδηγεί στην πλήρη κατάργηση του δικαιώματος έκφρασης γνώμης στα ΜΜΕ, στην δια της βίας επιβολή της άποψης της Χρυσής Αυγής και μόνο, και στον πλήρη εκφασισμό της ζωής μας. Αυτοί οι οποίοι έχουν αναλύσει τόσες και τόσες εκμπομπές και έχουν επιβάλλει τόσα και τόσα πρόστιμα, ώφειλαν να ερμηνεύσουν τις διατάξεις κατά το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου, να παράσχουν πραγματική και όχι τυπική προστασία στο θεσμό και να διαφυλάξουν την ελεύθερη έκφραση γνώμης στα ΜΜΕ.


Το πλήρες κείμενο της απόφασης:

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2012


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 7
Ιουνίου 2012. Παρέστησαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, η
Αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και τα μέλη Κωνσταντίνος Τσουράκης,
Κωνσταντίνος Αποστολάς και Γεώργιος Στεφανάκης. Απόντες τα μέλη
Εύη Δεμίρη και Ιωάννης Παπακώστας.
Διαπιστώνεται απαρτία και αρχίζει η συνεδρίαση. Απουσιάζουν τα μέλη
Εύη Δεμίρη και Ιωάννης Παπακώστας.
…………………………
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι κατά την πρωινή εκπομπή
του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ
εκπροσώπων των κομμάτων της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και του Σύριζα
και ότι έκτοτε τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ενημέρωσαν το
ΕΣΡ ότι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων αρνούνται να συμμετάσχουν
σε αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης όταν σε αυτές
συμμετέχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
Αναγνώστηκε το με αρ. πρ. 5932/ 7.6.2012 έγγραφο του ειδικού
επιστήμονα Αλέξανδρου Οικονόμου.
Η Ολομέλεια μετά από συζήτηση κατέληξε στα εξής:
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρίνει σκόπιμο να επισημάνει
ότι βιαιοπραγίες και προσβολές της προσωπικότητας σε βάρος πολιτικών
προσώπων αναιρούν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου, πολύ
περισσότερο όταν πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια εκπομπών από
τα ΜΜΕ και δημιουργούν κλίμα που δυσχεραίνει την νηφάλια και
δημοκρατική πορεία προς τις εκλογές.
Κατά το άρθρο 3 της υπ’ αρ. 11895/2012 αποφάσεως των Υπουργών
Εσωτερικών και Επικρατείας, η ΕΡΤ και οι ενημερωτικοί ιδιωτικοί
τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης εθνικής
περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας έχουν την υποχρέωση να







διοργανώσουν τρείς τουλάχιστον αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής
τραπέζης με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών
κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 μετά την


ανακήρυξή των από τον Άρειο Πάγο. Δεν επιβάλλεται η οργάνωση των
συζητήσεων με ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών
κομμάτων. Επομένως οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν
να οργανώσουν συζητήσεις με επιμέρους ομάδες των πολιτικών
κομμάτων ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα. Από καμιά
διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί
αποκλεισμός από την συζήτηση οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει
στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η υποχρέωση των ραδιοφωνικών και


τηλεοπτικών σταθμών εκπληρώνεται διά της οργανώσεως των
συζητήσεων και της κλήσεως των εκπροσώπων των πολιτικών
κομμάτων, ανεξαρτήτως ανταποκρίσεως ή μη αυτών. Οι ραδιοφωνικοί
και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να λάβουν μέτρα για την
ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων.
Στο σημείο αυτό λήγει η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Ραδιοτηλεόρασης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Ρ. Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΑΖΙΔΟΥ


& 5 – . . 105

Πανεπιστημίου Αμερικής Τ Κ 64 – Τηλ.: 2131502300 – Fax: 210 3319881 –

www.esr .gr

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Η σημερινή εκδήλωση με το Γιώργο Σταθάκη

7/6, ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ» - Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά με Οικονομολόγους για την οικονομική πολιτική του

  • Στα πλαίσια των θεματικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το ΣΥΡΙΖΑ, Οικονομολόγοι -μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, συζητάνε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, στις 7.00μμ, στην Αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (πίσω από το Ιστορικό Μουσείο).

    Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα και θα αναλύσει ορισμένα επίμαχα και επίκαιρα οικονομικά θέματα. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Κσι ο Νόαμ Τσόμσκι μαζί μας

(αναδημοσίευση από την "Αυγή")
 
Ο Νόαμ Τσόμσκι για τις εκλογές: Ιστορικής σημασίας το τι θα επιλέξουν οι Έλληνες


Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/06/2012
    "Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες κι οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο" τονίζει ο Νόαμ Τσόμσκι στο εξαιρετικής σημασίας μήνυμα που στέλνει μέσω της "Αυγής" ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
    Στο μήνυμά του ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής ασκεί δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν, οι οποίες "θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε ύστερα από πολύχρονους λαϊκούς αγώνες". Επισημαίνει ότι η Ελλάδα υπήρξε "το κύριο θύμα" αυτών των "βάρβαρων προγραμμάτων" και επιπλέον ότι βρίσκεται "στην πρώτη γραμμή των εξελισσόμενων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη". Τέλος, στρέφει το βλέμμα με ενδιαφέρον στην ελληνική εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου, επισημαίνοντας το ιστορικό βάρος της για "ολόκληρο τον κόσμο".
    Συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Νόαμ Τσόμσκι, καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), αναφέρει:
    "Από το οικονομικό κραχ του 2008 μέχρι σήμερα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμμένουν στην εφαρμογή πολιτικών λιτότητας, τορπιλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προοπτική να υπάρξει ανάκαμψη και τιμωρώντας τους πληθυσμούς τους. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε ύστερα από πολύχρονους λαϊκούς αγώνες. Αυτή η έκβαση άλλωστε -όπως έχουν παραδεχθεί κατά καιρούς κι ανοικτά- μπορεί να αποτελεί και το κυρίαρχο κίνητρο για το όλο εγχείρημα.
    Η Ελλάδα υπήρξε το κύριο θύμα αυτών των καταστρεπτικών κι από πολλές απόψεις βάρβαρων προγραμμάτων. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελισσόμενων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, που αμφισβητούν τα συγκεκριμένα προγράμματα κι επιδιώκουν την ανατροπή τους. Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες και οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο".
    Νόαμ Τσόμσκι, 5 Ιουνίου 2012

    Εκλογικά ερωτήματα (1)

    Σκέλος 1ο:
    Εφόσον όλες οι μνημονιακές δυνάμεις επιμένουν ότι "η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνημένα", ο επίδοξος πρωθυπουργός, Σαμαράς, πώς θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί; Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει τροποποίηση των συμφωνημένων.
    Σκέλος 2ο:
    Μέχρις ότου και όποτε τελειώσει αυτή η περίφημη σαμάρεια επαναδιαπραγμάτευση τι θα εφαρμόζεται στην Ελλάδα; Μα το υπάρχον μνημόνιο φυσικά, για την εξασφάλιση της ψήφισης του οποίου ο Σαμαράς διέγραψε 42 βοουλευτές. Καλά, τους πήρε πίσω μετά, δεν το ξεχνάμε αυτό. Η επάνοδος είναι τμήμα της σταθερότητας στην πολιτική του με κορωνίδα την επάνοδο της Θεοδώρας (Ντόρας στην καθομιλουμένη).

    ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Ε.Κ.Μ.

    ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Ε.Κ.Μ.

    Η ΔΗΜΑΡ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

    Η ΔΗΜΑΡ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

    Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

    Βαρύγδουπες παπάρες ξανά

    Συνηθίζω να κρατώ υποτυπώδες αρχείο το οποίο ενίοτε αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο. Στην κυριακάτικη ''Καθημερινή " λοιπόν ,της 16ης -10-2011, το φύλο της οποίας κράτησα, με τον τίτλο
    "Πενηντάχρονος διαφημστής από το Βόλο , εξηγεί στην Κ. Μέρκελ την κατάσταση στην Ελλάδα ," δημοσιοποιείται η τότε σταλείσα επιστολή του κ. Τζήμερου.Ο οποίος έκτοτε μπήκε δυναμικά στο χώρο της πολιτικής .Αφού είπε κάτι αυτονόητα και έλλογα , όπως να μην κλέβουμε , καταγγέλοντας τους ξοφλημένους επαγγελματίες πολιτικούς και τα περί διαφθοράς κλπ. , (για την ιστορία κάτι φαιδροί αριστεροί, τα καταγγέλαν από το 81, τότε που όλοι ευτυχούσαν με τον Α. Παπανδρέου και φτιάχναν καριέρες), συνεργάστηκε εσχάτως και με το Στέφανο Μάνο.
    Οι δυό τους επεξεργάζονται τα σχέδια για μιά άλλη Ελλάδα μακριά από την πτώχευση . Οι κακές γλώσσες λένε , ότι το πρότυπο είναι το σχέδιο ανάπτυξης που είχε ο Σ. Μάνος για την εταιρεία του την Αλλατίνη , πριν πτωχεύσει. Οσοι παρακολουθήσαμε τις αμετροέπειες και ακροδεξιές θέσεις του Θάνου Τζίμερου περι άκρατου νεοφιλελευθερισμού και αυτορύθμισης της αγοράς ή για τους μετανάστες , αγνούσαμε είν' αλήθεια , ότι ο εν λόγω διαφημιστής επί χρόνια είχε τον "λογαριασμό" του Ιδρύματος Μεταναστευτικής Πολιτικής . Τη δουλειά ο αδέκαστος Τζήμερος είχε πάρει επι Σημίτη,, δηλ. είχε πελάτη το Ίδρυμα , με σαφείς θέσεις υπέρ των μεταναστών. Εδώ ισχύει το "αλλού τρώς αλλού πίνεις, κι αλλού πάς και το δίνεις" . Η Ελλάδα , ώς χώρα υποδοχής μεταναστών , (όπως η Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία , και Γαλλία , μόνο το 1981, είχε πάρει από την Ε.Ε , 381.000.000 Ε, κατά το Ε.Δ. υποτίθεται για υποδομές υποδοχής και νομιμοποίησης ). Αν γίνει κανά λάθος στη μετάφραση της επιστολής στην Εξοχωτάτη,και δεν καταλάβει η Μέρκελ τι ακριβώς της λέει , υπάρχει περίπτωση να τη στείλει στο Διευθυντή της SIEMENS,ζητώντας βιογραφικό του Τζήμερου.
    Ο Μάνος πάντως πάντως , πού είναι στο κουρμπέτι περίπου 50 χρόνια ,και πριν από καμμιά εικοσαριά χρόνια υπήρξε υπουργός ,(είχε υπογράψει με τους Γερμανούς σύμβαση για το "Ελευθέριος Βενιζέλος , 100. δισ. πιο ακριβά και την ακύρωσε ο Λαλιώτης), ετοιμάζεται για μια ακόμα μάχη του άκρατου νεοφιλευθερισμού, οικονομικού μοντέλου απέναντι στις καθεστωτικές δυνάμεις που δεν αφήνουν να αναπτυχθεί η δύναμη της αγοράς . Αλλά ούτε και ο έντιμος Στέφανος Μάνος δημιουργώντας μιά ακόμα απ΄' τις δεκάδες συμμαχίες που εφτιαξε στην πολιτική του καριέρα , μιλά πέραν τούτων ..για τον Ακη.ή για τους άλλους 8 του ΚΥΣΕΑ που υπογράφαν και με τα δύο χέρια. Ο "σημαιοφόρος της αντικρατικής πάλης" μιλά για το τέρας του Δημοσίου και τους κηφήνες Δ.Υ. αλλά κουβέντα για το κράτος Ακη και Σια που ροκάνιζε τα πάντα. Προφανώς θεωρεί ότι ο Ακης ανήκε στην ιδιωτική Πρωτοβουλία .
    "Οι άνθρωποι δεν κρίνουν από τα γεγονότα αλλά από την αντίληψή τους γι΄αυτά ", δίδασκε τον 1ο π.Χ αιώνα , ο Επίκτητος . Και ο έρημος , διεφθαρμένος λαός το λέει: "όπως του φανεί του Λολοστεφανή."
    Και μη χειρότερα "Παναία μου '" έλεγε κάποτε και το Τρανταφλέλ΄' γνωστός σαλός της μικρής μου γενέτειρας.
    Στέλλα
    (στοιχεία από Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία , parapolitika .gr, Money pro, Ερευνα του Κ.Βαξεβάνη, Αρχείο μου ) . Οχι πως παίζουν κανά ρόλο... για την αντίληψη πραγμάτων ..

    ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

    ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

    ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

    άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη από το "Πριν"

    Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!

    Άρθρο του Άρη Σαμαρινιώτη και πάλι από το iskra. Θέτει με ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη για ένα αγωνιστικό αριστερό μέτωπο, αλλά και για θυσίες του λαού προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να κρατήσει τις προεκλογικές θέσεις της, και ακυρώσει το μνημόνιο. Δυστυχώς, άλλος τρόπος δεν υπάρχει: μας εξώθησαν σε μια τόσο δυσάρεστη θέση, από την οποία η απαγκίστρωση απαιτεί τεράστιες θυσίες. Κάτι σαν εκείνο που τον έριξαν οι έμποροι στα ναρκωτικά (γι'αυτό μας έλεγαν ότι είναι απαραίτητες οι "δόσεις"), και τώρα που εκείνος αποφάσισε να βγεί από αυτήν την κόλαση, πρέπει να περάσει από μια άλλη. Μόνο η γνώση και η αλήθεια όμως προστατεύει και θωρακίζει. Ας το έχουμε υπόψη μας, και ας κάνουμε ό,τι πρέπει για να ξεχάσουμε για πάντα τις δόσεις του θανάτου. 
    Και κάτι τελευταίο: μην ξεχνάμε ότι τον ίδιο ακριβώς δρόμο τράβηξε και η Αργεντινή: αρνήθηκε την πληρωμή του χρέους, πιέστηκε και και υπέφερε και άλλο ο λαός, εφηύρε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής και εμπορείκου, και τελικά βγήκε από το χρέος που της επέβαλαν το κεφάλαιο και οι κεδροσκόποι και εδώ και χρόνια βρίσκεται και πάλι στην πορεία της ανάπτυξης, και οι ίδιοι κερδοσκόποι την πολιορκούν ξανά για να τη δανείσουν. Καθάρματα !!!!!!!!!!

    Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

    Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

    Άρθρο του "Παρατηρητή" από το iskra.
    Τελικά δεν είναι φανερό ότι πρέπει να συνεργαστούμε; Το Κ.Κ.Ε. θεωρεί τον εαυτό του ικανό να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις και να βοηθήσει μια αριστερή κυβέρνηση να αποφύγει τα λάθη; Γιατί πιστεύει ότι είναι πιο παραγωγικό να το κάνει αυτό από τη θέση της αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε προχθές η Παπαρήγα;

    Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

    Ιούνιος, ο μήνας της ελπίδας

    Καλό μήνα ! Η πρώτη ημέρα του Ιουνίου μας έφερε το αναλυτικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. Αρχίζει η μελέτη και η εμβάθυνσή του για την προβολή του προς τον κόσμο, και την εσωτερική ανάλυση και κριτική. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας, και ελπίζουμε ο Ιούνιος να αποδειχτεί μήνας της ελπίδας (η επανάληψη δεν είναι τυχαία, είναι "μήτηρ της μαθήσεως").