Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πτώση (;;;) τιμαρίθμου κόστους ζωής - μείωση μισθωμάτων (!!!)

Και μια χρηστική πληροφορία, που στηρίζεται σε ένα εξωπραγματικό γεγονός: 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, τα οποία προφανέστατα θα έπρεπε και εμείς να έχουμε προσωπικά αντιληφθεί, καθόσον όλα έχουν γίνει φθηνότερα τους τελευταίους μήνες, από τον Απρίλιο του 2013 και μετά το κόστος ζωής έχει αρχίσει να μειώνεται (!!!!), και, ως εκ τούτου, τα μισθώματα, τα οποία εξαρτούν την αναπροσαρμογή τους από τον παραπάνω συντελεστή, και ιδίως εκείνα που "αναπροσαρμόζονται κατά ποσοστό 75% του δείκτη", πρέπει, αντί να αυξάνονται, να μειώνονται !!!! 
Μεγαλύτερη επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, παρά το περί του αντιθέτου όργιο παραπληροφόρησης του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης, δεν ήταν δυνατόν κανείς να φανταστεί !!! Μπορεί η μείωση να είναι μικρή, όπως και το πρωτογενές πλεόνασμα άλλωστε, είναι όμως μείωση (κάτι σαν το dura lex, sed lex, ας πούμε), και σταδιακά θα αποδώσει αυτό που ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πραγματικά ποθούν και επιδιώκουν τόσα χρόνια : να υποχωρήσει το κόστος ζωής τόσο κάτω από τους διαλυμένους μισθούς και συντάξεις ώστε να τη βγάζουμε ακόμη και με τα ψίχουλα που θέλουν να μας δίνουν, και να είναι οι υπηρεσίες, τα αγαθά και τα φάρμακα τόσο φθηνά που να τα παίρνεις με 5 λεπτά. Μια τέτοια εξέλιξη θα μας επιτρέπει να ζούμε πλουσιοπάροχα ακόμη και με τα λίγα, και να διατηρούμε άθικτες τις καταθέσεις μας στις τράπεζες, ώστε να τις κατασπαράσσει η κυβέρνηση με τους φόρους και τα χαράτσια, και οι τράπεζες με τα νόμιμα πανωτόκια.
Πέρα από πλάκα, και αυτή είναι η χρηστική πληροφορία, συνιστάται στα μισθωτήρια αντί του όρου "αναπροσαρμόζεται"  η χρήση του όρου "αυξάνεται", και ο καθορισμός συγκεκριμένου ποσοστού αύξησης του μισθώματος ανεξαρτήτως του μαγειρείου του ύψους του δείκτη τιμών καταναλωτή. Κάτι, ας πούμε όπως : "Από ...........  και εφεξής το  μίσθωμα θα αυξάνεται κατ’έτος κατά ποσοστό 5% ετησίως υπολογιζόμενο επί του εκάστοτε προηγουμένως καταβαλλομένου μισθώματος. Κατ’εξαίρεση, το ποσοστό αυξήσεως θα είναι ίσο με το μέσο δείκτης τιμών καταναλωτή, εφόσον ο δείκτης αυτός θα είναι μεγαλύτερος του ανωτέρω αναφερόμενου ποσοστού 5%. Ρητά συμφωνείται ότι, ανεξαρτήτως της πορείας του δείκτη τιμών καταναλωτή, το μίσθωμα δεν μειώνεται. Οι ανωτέρω περί αναπροσαρμογής διατάξεις ισχύουν σε κάθε περίπτωση και μέχρι της καθ’οιονδήποτε τρόπο λύσεως της μισθώσεως".

1 σχόλιο:

  1. Επισημαίνω ότι η (τυπική μόνο) πτώση του τιμαρίθμου ζωής συνεχίζεται ασταμάτητη έως και σήμερα (16.11.2014). Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η προτεινόμενη πρόβλεψη στα μισθωτήρια που συντάσσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή