Κυριακή 31 Μαρτίου 2013


Η εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση

Παρουσία των Προέδρων του Δ.Σ.Α., Γιάννη Αδαμόπουλου, του Δ.Σ.Λ., Νίκου Παπαδάκη, και αρκετών συναδέλφων από όλη την Κρήτη (κυρίως από το Λασίθι), πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το δεύτερο μέρος, στο οποίο παρακολουθήσαμε μια προσομείωση της διαδικασίας αυτής, στην οποία (προσομείωση) συμμετείχαν και οι συναδέλφισσες, Μαρία Φιλιππάκη (η οποία εμπνεύστηκε, πρότεινε, επέμεινε, οργάνωσε και συμμετείχε στην εκδήλωση και στην προσομείωση), και Μαρία Δαμιανάκη. Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών ο Αθηνών Αδαμόπουλος απεκάλεσε τον Πρόεδρό μας "σοφό και Νέστορα της Ολομέλειας". Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν, να έπαιρνε υπόψη τη γνώμη του ιδιαίτερα σε θέματα διάλυσης και υποβιβασμού της Ολομέλειας, στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει πάντοτε ο Αθηνών.
Τα συμπεράσματα από την εκδήλωση ήταν πάντως πενιχρά, καθώς ανέδειξαν όλα εκείνα τα προβλήματα τα οποία κατά καιρούς έχουμε θίξει: 
(1) προεραιτική υπαγωγή (αν οι διάδικοι επιθυμούν πραγματικά και οι δύο να τα βρουν, δεν έχουν ανάγκη ούτε τους δικηγόρους, ούτε, πολύ περισσότερο, το θεσμό της διαμεσολάβησης)
(2) μη δεσμευτικότητα της διαδικασίας, παρά μόνον του συμφωνητικού (πράγμα που σημαίνει: συμμετέχουμε στη διαδικασία -αν θεωρηθεί ότι για οποιονδήποτε λόγο θελήσουμε να υπαχθούμε σε αυτήν- ανιχνεύουμε τις προθέσεις των αντιδίκων μας, και την τελευταία στιγμή δεν υπογράφουμε συμφωνητικό, γιατί δεν μας συμφέρει, και όλα αυτά σε καθεστώς πλήρους εχεμύθειας, δηλαδή ό,τι είπαμε δεν μας δεσμεύει και δεν κοινοποιείται).
(3) υψηλότατο κόστος εγκαταστάσεων και εξοπλισμού για το κέντρο διαμεσολάβησης, εκπαίδευσης διαμεσολαβητών (σημειώνω εδώ ότι οι οργανωτές δεν μας είπαν ούτε μια κουβέντα για το κόστος αυτό, το οποίο ανέρχεται όμως σε 6.000 €), και αμοιβής διαμεσολαβητή (2.400 € κατ'ανώτατο όριο για τη συμμετοχή σε μια αμφίβολη διαδικασία).
(4) ιδιαίτερα μικρή αμοιβή για τους πληρεξουσίους δικηγόρους των διαδίκων, οι οποίοι προφανέστατα, υπό τις ανωτέρω συνθήκες, θα υπαμοιφθούν, άρα δεν πρόκειται να υποστηρίξουν το θεσμό.
Τελικές παρατηρήσεις: 
Όλες οι προηγούμενες απόπειρες συμβιβαστικής επίλυσης των διαφορών (από την υποχρεωτική και ουδέποτε εφαρμοζόμενη του Ειρηνοδικείου -ούτε καν γίνεται μνεία στις αποφάσεις- έως εκείνην του 214 Κ.Πολ.Δ.) απέτυχαν παταγωδώς. Κατά συνέπεια, στις συνθήκες της σημερινής κρίσης δεν μπορούμε να περιμένουμε ο,τιδήποτε καλλίτερο.
Αφού έχουμε το θεσμό της διαιτησίας, που είναι εξ ίσου προαιρετικός, αλλά δεσμευτικός, τι στην ευχή χρειαζόμαστε το θεσμό της διαμεσολάβησης;
Μόνη λύση για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης είναι η θεαματική ενίσχυση του θεσμού της προδικασίας. Επεξεργαζόμαστε μια σχετική πρόταση την οποία σύντομα θα μπορέσουμε να θέσουμε υπόψη σας.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ημερίδα του Δ.Σ.Η. για τη διαμεσολάβηση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Capsis Astoria – Αίθουσα Αριάδνη-Κελάρι (Πλ.Ελευθερίας 11, Ηράκλειο) , εκδήλωση με θέμα :
 «Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ».
Προσκεκλημένοι μας οι Δικηγόροι – Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές CIArb και μέλη της ομάδας εργασίας του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ.κ. Σπύρος Αντωνέλος, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα.
Στην εκδήλωση θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν χαιρετισμό  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννης Αδαμόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΚΚΕΔ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» κ. Φώτης Κωτσής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18.00 Έναρξη εκδήλωσης - Χαιρετισμοί
Χαιρετισμός του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Βασίλη  Λαμπρινού
Χαιρετισμός του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιάννη Αδαμόπουλου
Χαιρετισμός του Προέδρου Δ.Σ. του ΑΚΚΕΔ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», κ. Φώτη Κωτσή, Συμβούλου Δ.Σ.Α.
18.15 Εισηγήσεις
- «Η Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα και στον Κόσμο», κ.  Ειρήνη Ματσούκα, Δικηγόρος Αθηνών – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια CIArb
- «Δικηγόρος και Διαμεσολάβηση. Νέος Ρόλος – Νέες Προοπτικές», κ. Ελένη Πλέσσα, Δικηγόρος Αθηνών – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια CIArb
Ερωτήσεις - Απαντήσεις
19.15 Διάλειμμα
19.30 Προσομοίωση Διαδικασίας Διαμεσολάβησης, με ομάδα εργασίας υπό τον κ. Σπύρο Αντωνέλο, Δικηγόρο Αθηνών – Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή CIArb
20.30 Λήξη Εκδήλωσης – Συμπεράσματα
Η εκτύπωση του εντύπου υλικού της εκδήλωσης είναι μια ευγενική προσφορά της εκδοτικής εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ Α.Ε.» Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση, που έχει προκαλέσει το δικαιολογημένο έντονο ενδιαφέρον στο δικηγορικό κόσμο της Κρήτης, κάτι στο οποίο συνηγορεί και η παρουσία του Αθηνών Αδαμόπουλου. Διατηρώ εξαιρετικές επιφυλάξεις για το θεσμό της διαμεσολάβησης, όπως έχει εισαχθεί, καθόσον είναι προαιρετικός (δηλαδή δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουν ποτέ οι διάδικες πλευρές), δεν παράγει δεσμευτική απόφαση (άρα όποιος χάσει θα αμφισβητήσει την απόφαση που θα εκδοθεί), και είναι ιδιαίτερα ακριβή τόσο η διαδικασία, όσο και η πιστοποίηση των διαμεσολαβητών δικηγόρων (άρα οι μη έχοντες δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν διαμεσολαβητές). Κατά συνέπεια, πρέπει να διατηρήσουμε το θεσμό, αλλά να τον αλλάξουμε εκ βάθρων.

Τα εθνικά μας σύμβολα και η ευαίσθητη δικαιοσύνη


Είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, αγωνιζόμαστε γι'αυτήν στο πλευρό του λαού μας, και  δεν μας τρομάζουν οι διώξεις ευαίσθητων δικαστών που θεωρούν προσβολή τη σημαία του Κολλάτου και απόδειξη εθνικής περηφάνιας την πλήρη αποδοχή της γερμανικής κατοχής, τις σιδερόφρακτες παρελάσεις και τα φανφαρόνικα εορταστικά μηνύματα περί απόδοσης τιμής στους προγόνους μας που αγωνίσθηκαν κάποτε για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθερα σκλαβωμένοι στους γερμανούς.
"Υπερήφανα" υπενθυμίζουμε ότι το περίφημο "κωλοδάχτυλο" της, ντυμένης με τη σημαία μας, Αφροδίτης της Μήλου, δεν προκάλεσε παρόμοια αντίδραση στους δικαστικούς κύκλους και ότι οι γερμανοί του φόκους αθωώθηκαν ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή υπήρξε εθνική προσβολή της χώρας γιατί δεν επρόκειτο για τη σημαία μας, αλλά για γαλανόλευκο πανί. Ομοίως, δεν θεωρήθηκε ότι το "κωλοδάχτυλο" συνιστά προσβολή ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως είναι το άγαλμα της Αφροδίτης, και τούτο επειδή ουδείς δικαστής σκέφτηκε να αποδώσει στους γερμανούς την κατηγορία αυτή (βλ. αναλυτική ανάρτηση της 21.4.2012)

Παρατηρήσεις:
(1) οι γερμανοί γιατί θίχτηκαν με την μπότα στη σημαία Κολλάτου; Έναν αγκυλωτό σταυρό έχει πάνω, και όχι τα εθνικά γερμανικά σύμβολα (Μέρκελ, Σόιμπλε, αητό, κοκκινο-μαύρο-κίτρινο χρώμα κλπ). Εκτός και εάν οι γερμανοί εξακολουθούν -που εξακολουθούν, αμφιβολία δεν τίθεται- να θεωρούν τον αγκυλωτό σταυρό ως εθνικό τους σύμβολο.
(2) η ελληνίς εισαγγελέας που διέταξε τη σύλληψη Κολλάτου και η αστυνομία της "ελεύθερης Ελλάδας" που την εκτέλεσε, που είδαν την προσβολή της δικής μας σημαίας; Από πότε ο Παρθενώνας που τον πατά και τον ματώνει μια ναζιστική μπότα σηματοδοτεί προσβολή του εθνικού μας συμβόλου; Μήπως θεωρούν πρωτεργάτη παρόμοιων προσβολών το Γλέζο και το μακαρίτη Σιάντα που κατέβασαν τον αγκυλωτό σταυρό από την Ακρόπολη. και αναζητούν αναδρομική δικαίωση των πεποιθήσεών τους, ή μήπως υπάκουσαν πειθήνια στις εντολές που έλαβαν από τους γερμανούς; Ντροπή τους !!!!

Τα νεότερα από την αντιδικία με το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ

ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:
Απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε ασκήσει, κρίνοντας τον εαυτό του αναρμόδιο, καθόσον δεν υπήρχε "στάση δίκης". Πρόκειται για ορθή, κατά τη γνώμη μου, κρίση. Οι σχετικές με τις αρνητικές αναγνωριστικές αγωγές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θα πρέπει να επανεισαχθούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πράγμα που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:
Τελείως ανέλπιστα, και παρά τις σχετικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, έκρινε σιωπηρά τον εαυτό του αρμόδιο, και απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτελέσεως συναδέλφου, δεχόμενο ότι τα περί παραγραφής της αξιώσεως του ΕΤΑΑ/ΤΑΝ δεν είναι προφανώς βάσιμα. Θεωρώ ότι πρόκειται για τελείως εσφαλμένη απόφαση, εφόσον η υποκείμενη της διαφοράς σχέση είναι καθαρά ιδιωτικού δικαίου, υπαγόμενη στη δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων. 
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:
Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστούν τον επόμενο μήνα.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τελειώνει η έκθεση με τις εφευρέσεις των αρχαίων ελλήνων με μια υπέροχη μουσική εκδήλωση







Κατά την άποψή μου: 
Α) Η έκθεση μας έδωσε πολλά, αποκαθιστώντας τη φήμη του συκοφαντημένου  κλάδου των καθηγητών. Η τεράστια προσπάθεια του εμπνευστή της έκθεσης, Νίκου Ψυχογιού, η σημαντική συμβολή των καθηγητών που στήριξαν την εκδήλωση, και η ανεπανάληπτη αξία των παράλληλων εκδηλώσεων απέδειξαν αυτό που όλοι προσπαθούν να ξεχάσουμε: ότι η απαξίωση της παιδείας αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή, η οποία ανατρέπεται μόνον από κάτω και από μέσα. Καλή συνέχεια (γιατί συνέχεια πρέπει να υπάρξει).
Β) Οι Χρόες είναι το σπουδαιότερο μουσικό σχήμα του νησιού, και από τα πιο αξιόλογα πανελληνίως. Αξίζει να τους ακούσουμε !!! Και επιβάλλεται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και να γίνουν γνωστοί σε όλο το νησί.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η υποδοχή των νέων δικηγόρων

Άργησε, αλλά έγινε τελικά  με καθυστέρηση (8 η έστω 3 μηνών για τους επιτυχόντες Ιουνίου και Δεκεμβρίου αντίστοιχα), η υποδοχή των νέων δικηγόρων, που τόση γκρίνια και μουρμούρα προξένησε, ενώ είχε οδηγήσει  κάποιες από τις νέες δικηγορίνες στην υποβολή στο Δ.Σ.Η. αίτησης ενημέρωσής τους για φορολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα (η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε πριν 2 μήνες, αν δεν κάνω λάθος), και εμάς σε συχνές επισημάνσεις της παράλειψης και των προβλημάτων που δημιουργούσε η καθυστέρηση αυτή.
Η υποδοχή έγινε σε θερμό κλίμα την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι παρουσία των Προέδρων του Δ.Σ.Η. και του Λ.Ε.Α.Δ.Η. και μελών των Δ.Σ., Από το Δ.Σ.Η. προσφέρθηκε στις νέες συναδέλφισες και συναδέλφους ένα σημαντικό βοήθημα, η αξεπέραστη Τετράβιβλος του Παπαδόπουλου.
Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, και να έχουν κατά νου ότι η δικηγορία είναι ένα δίκαιο λειτούργημα, στο οποίο σε αναδεικνύουν οι γνώσεις και η συνέπειά σου, και όχι η προπέτεια, η εμφάνιση και οι δημόσιες σχέσεις, όπως συμβαίνει στο σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων επιστημονικών και μη κλάδων. Και αυτό γίνεται επειδή οι απόψεις των διαδίκων μερών τίθενται στην κρίση ενός θεωρητικά αμερόληπτου, προσεκτικού και ικανού Δικαστηρίου, το οποίο αργά ή γρήγορα, σε α' ή β' βαθμό, ή σε αναίρεση, αποδίδει το δίκιο εκεί που βρίσκεται. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 
Και με την ευκαιρία, παραθέτω μια μαντινάδα του γνωστού συνταξιούχου πλέον Προέδρου, Παναγιώτη Σφενδουράκη, που λέει:  "το δίκιο προσευχόμουνα να δώσω εκειά πούναι, κι΄αν αποτύχω στα Χανιά το σφάλμα μου να δούνε".

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

OΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΦΑΓΗΣ!

OΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΦΑΓΗΣ!

Του Γιώργου Χελάκη από το sportfm και αναδημοσιευμένο από το iskra.

Το πειρατικό κατέφθασε !!!! Ώρα να το αρματώσουμε για να ανατρέψουμε τους  ευρωγερμανούς και τους  γερμανοτσολιάδες. Με σχέδιο όμως. Το οποίο δεν έχουμε. Γιατί ακόμη και ο Σταθάκης προχθές για επαναδιαπραγμάτευση μας είπε. Ποια επαναδιαπραγμάτευση, ρε Γιώργο; Το πρόβατο με τους λύκους ή τους εκδοροσφαγείς;
Να σημειώσουμε ότι ο μόνος που έχει κάνει κάποιες σκέψεις για την έξοδο από το ευρώ είναι ο Αλαβάνος και το Μέτωπο (βλ. την ιστοσελίδα του). Αυτό το σχέδιο μέχρι πότε θα το υποστηρίζει όμως ο σύντροφος Αλέκος; Μέχρι να  πάρουν πάλι αέρα τα μυαλά του και να αλλάξει ρότα (μια και μιλάμε για πειρατικό) χωρίς να μας δώσει καμιά εξήγηση; Γιατί, σύντροφε Αλέκο, ουδεμία απάντηση έχουμε πάρει μέχρι σήμερα για όσα αποφάσισες πριν από 3 χρόνια. Και να είσαι σίγουρος ότι θέλουμε να ξέρουμε.

Το παιχνίδι με τη φωτιά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΥΠΡΙΟ ΦΙΛΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΥΠΡΙΟ ΦΙΛΟΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΥΠΡΙΟ ΦΙΛΟ


του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου.
Πολεμική ατμόσφαιρα, συμβουλές προς στρατιώτες.
Αν δεν δούμε έτσι τα θέματα, φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να πάμε πουθενά.
Και βεβαίως, ας μην ξανακούσουμε εκείνη την πρόταση για "επαναδιαπραγμάτευση" "από οπουδήποτε και αν προέρχεται", γιατί σαφέστατα θα την καταδικάσουμε. 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ «ΛΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ «ΛΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

΄Αρθρο του Γιώργου Παπανικολάου από το Euro2day.
Για να δούμε ότι οι διαπιστώσεις είναι κοινές για όλους, και δεν εκπορεύονται από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. 

EUROGROUP: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

EUROGROUP: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Red NoteBook - Τα εικοσάχρονα!

Red NoteBook - Τα εικοσάχρονα!

Περιεκτικό άρθρο της  Άντας Ψαρρά για την υπόθεση Κατίδη. Πως οι φασίστες οποιασδήποτε ηλικίας συνηθίζουν να αποποιούνται των ευθυνών τους, την ίδια ώρα που οι αριστεροί τις αναλαμβάνουν πλήρως ό,τι και εάν ήθελε να σημαίνει αυτό.

Ο ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΥ

Ο ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΥ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΤΟ PLAN B ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΤΟ PLAN B ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Σημαντική συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην "Αυγή". Εκφράζει απόψεις που επιβάλλεται να κυριαρχήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και στον ελληνικό λαό για να βγούμε από την κρίση. 

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!

Λυσσασμένο άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ. Ελπίζω να μας μπολιάσει κάποτε !!!

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ;

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ;

Άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου (αναδημοσίευση από το Iskra και την προσωπική του ιστοσελίδα). Δραματικές οι εξελίξεις και δυσοίωνες οι προβλέψεις. Ο Κωνσταντακόπουλος έχει το προσόν να είναι πάντοτε και να πέφτει συνήθως μέσα στις προβλέψεις του. 

Εξαιρετικά επιτυχημένη η εκδήλωση του Δ.Σ.Η. με το Γιώργο Σταθάκη

Με την εμφανή απουσία δικηγόρων και παρουσία μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στα τελευταία χρόνια της κρίσης και επικεντρώθηκε στο πρόβλημα της Κύπρου.
Ο Γιώργος Σταθάκης στην ομιλία του τόνισε ότι στη χώρα μας είχαν γίνει στο παρελθόν ιδιωτικοποιήσεις ρεκόρ (τράπεζες, δημόσια έργα, προβληματικές εταιρίες κλπ) και για το λόγο αυτό το αντικείμενο των ιδιωτικοποιήσεων που απαιτεί σήμερα η τρόικα είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Το ίδιο, αλλά σε μικρότερο βαθμό, έγινε και σε πάρα πολλές ευρωπαικές χώρες, και στην Κύπρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επενδυτές. Στη Γερμανία παρουσιάσθηκε μια εντυπωσιακή έξαρση της αυταπασχόλησης, αφού 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι μεταβλήθηκαν σε ανεξάρτητα απασχολούμενους με μπλοκάκι, οι μισθοί έμειναν σταθεροί για μια δεκαετία, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ η φορολογία των επιχειρήσεων έπεσε από το 25 - 45% σε ποσοστό μόλις 10%. Αυτό το μοντέλο θεώρησε η Γερμανία ως το μόνο επιτυχημένο, και θέλησε να το εφαρμόσει και στις υπόλοιπες χώρες. Η κρίση  της τελευταίας τετραετίας είναι μεγαλύτερη από την κρίση των Η.Π.Α. το 1929 και έπρεπε να αντιμετωπιστεί με 3 απλές κινήσεις: (α) την αμοιβαιοποίηση του χρέους και την αντιμετώπισή του με την έκδοση ευρωομολόγου, που θα μας προστάτευε από τις αγορές, (β) την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Ε.Ε. και τη δημιουργία ταμείου διαχείρισης της κρίσης και (γ) με παρέμβαση της Ευρωπαικής Κοινής Τράπεζας με σκοπό την εξισορρόπηση της ύφεσης και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Την Παρασκευή, 22.3.2013, ομιλία του Γιώργου Σταθάκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας καλεί σε εκδήλωση με θέμα: 
"Τα προβλήματα του Μνημονίου  - 
οι προοπτικές εξόδου από την κρίση" 
την Παρασκευή 22.03. 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα "Ν.Σακλαμπάνης" στην πλατεία Δασκαλογιάννη αριθμός 7 - 1ος όροφος.

Ομιλητής: ο Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Κρήτης - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.


Η εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των τρεχουσών δραματικών εξελίξεων στην ευρωζώνη, της τεράστιας εμπειρίας του Γιώργου Σταθάκη επί των θεμάτων αυτών,  και της θέσης του ως επικεφαλής της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δυκτίων του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής αποφασίσθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά τη σχετική αίτηση της παράταξής μας, που είχε υποβληθεί το Νοέμβριο, καθυστέρησε όμως να γίνει εξ αιτίας του βεβαρυμένου προγράμματος του Γιώργου Σταθάκη. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Γιώργος Σταθάκης απολαμβάνει της εκτίμησης του συνόλου του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η., γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παραπάνω ομόφωνη απόφαση, ενώ η πρότασή μας για διοργάνωση εκδηλώσεων με άλλους σημαντικούς ομιλητές (Κατρούγκαλος, Δελαστίκ, Λαπατσιώρας κ.α.) δεν είχε την ίδια τύχη, τουλάχιστον προς το παρόν, επειδή θεωρήθηκε ότι η ενημέρωση που αυτοί οι ομιλητές θα προσέφεραν θα ήταν μονομερής. Στην πρότασή μας θα επανέλθουμε, άλλωστε το επιβάλλουν οι τρέχουσες συνθήκες.




ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ EUROGROUP!

ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ EUROGROUP!

Με τι μούτρα θα αντικρύσουμε τώρα τους "κουμπάρους" που τόσα χρόνια τους  ειρωνευόμασταν (δες και ανέκδοτο Σταρόβα σε προηγούμενη ανάρτηση);  Ξαφνικά οι Κύπριοι έγιναν ξανά ήρωες !!! Μπράβο τους !!! Εκεί δεν υπήρξαν μονόδρομοι, και τετελεσμένες λύσεις "για το καλό τους". Τι συμπεράσματα μπορεί να αντλήσει από αυτό το σκηνικό ο ξεπουλημένος έλληνας; Μας το είπαν οι αρχηγοί της τριπόδου. Διαβάστε αναλυτικά στο άρθρο: 
Κουβέλης της ευθυνεράς της αρίστης: συμπαράσταση στην Κύπρο, δεν συμφωνώ με το χαράτσι, τέτοια διοικητική μεταρρύθμιση πρώτη φορά γίνεται στη χώρα (άσχετο: για αυτό ποιος τον ρώτησε;).
Ο καλλίτερος Βενιζέλος: υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, δεν θα πούμε στους Κύπριους τι θα κάνουν.
Στουρνάρας: δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος.
Καλά, ρε προδότες και ξεδιάντροποι: όταν η κυβέρνησή σας ψήφιζε ομόφωνα μαζί με τους άλλους τους Eurogroup τα μέτρα κατά της Κύπρου, που ήταν η συμπαράστασή σας, τα περιθώρια, οι νουθεσίες σας και η βεβαιότητα ότι η Κύπρος δεν πτωχεύει; Τους ρωτήσατε τους Κύπριους πριν τους επιβάλλετε τα μέτρα; Ή ήταν τελείως άσκοπό να τους ρωτήσετε, αφού έτσι κι'αλλιώς θα κάνατε ό,τι σας έλεγε ο Σόιμπλε και η Μέρκελ; Η σωστή απάντηση είναι η τελευταία, και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Και ντρεπόμαστε που μας κυβερνούν τέτοιοι εθνικοί μειοδότες, που ο λαός μας, πολύ μακριά από τους Κύπριους ευρισκόμενος, τους θεωρεί σωτήρες, επειδή του άφησαν λίγα ευρώ για να αισθάνεται ευρωπαίος !!!! Ντροπή σε όλους !!!!!!!!!!!!

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ 28 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

Η ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ 28 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

της Νάντιας Βαλαβάνη.

Μα, τι φωνάζει αυτή; Μετά τις πωλήσεις θα έρθει η ανάκαμψη. Απορώ πως τα ακούνε αυτά οι ψηφοφόροι και οι βουλευτές της τριπόδου και δεν επαναστατούν. Τόσο προδότες είναι; Αυτά δεν γινόταν ούτε στην Αφρική προ 100 ετών. 

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ EUROGROUP !

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ EUROGROUP !

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ «ΟΧΙ» ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ!

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ «ΟΧΙ» ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ!

Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

2η εκδήλωση στην έκθεση για την τεχνολογία και την επιστήμη στην αρχαία Ελλάδα

Κύπρος - χαιρετίσματα λοιπόν στην "εξουσία"

Η Κύπρος πάει για δεύτερο όχι, μετά το όχι στο σχέδιο Ανάν; Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις. Και είναι σημαντικό ότι το όχι αυτό φαίνεται να αναγκάζεται να το πει η δεξιά κυβέρνηση του Αναστασιάδη. Θα είμαστε στο πλευρό τους όλοι, ενάντια στην πολιτική της Μέρκελ, η οποία προτείνεται να εφαρμοστεί με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της ελληνικής τρίποδης κυβέρνησης Σαμαρά (η σχετική απόφαση του Eurogroup ήταν ομόφωνη), όπως άλλωστε είχε γίνει και με το σχέδιο Ανάν, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πίεζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο να ενδώσει. Ελπίζουμε οι Κύπριοι να αντιδράσουν με τον ίδιο υπερήφανο τρόπο, να κάνουν εκείνοι την αρχή, και να δώσουν το παράδειγμα και σε εμάς, που συνηθίζουμε να τους ειρωνευόμαστε, αλλά ελάχιστα τους μοιάσαμε, αφού Τάσσο Παπαδόπουλο δεν καταφέραμε να αναδείξουμε, ούτε κατά των κατακτητικών σχεδίων να ψηφίσουμε 4 χρόνια τώρα !!!
Και ενώ ο Σαμαράς συγκαλεί εκτάκτως "το τρίποδον", το ΠΑΣΟΚ του καλλίτερου Βενιζέλου έσπευσε με ανακοίνωσή του να χαρακτηρίσει αστεία την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί εκτάκτως στη Βουλή το θέμα της Κύπρου, ενώ ο πρόεδρος της βουλής αρνήθηκε να τη συγκαλέσει επειδή, λέει (ψέμματα είναι και αυτό, μην ανησυχείτε), δεν έχει τη σχετική δικαιοδοσία από τον κανονισμό της βουλής (χα, χα, χα, τώρα κρυβόμαστε και πίσω από τα κουρελόχαρτα;)

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η σημερινή σημαντική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


 

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνιο, ευρώ και χρέος; Υπάρχει και άλλος δρόμος; Προφανώς και υπάρχει. Η ανταγωνιστικότητα, οι αγορές, οι τράπεζες και το χρέος δεν αποτελούν προαιώνιες αξίες, όπως είναι η ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός της, αλλά και η ηθική που παράγεται από τις αξίες αυτές. Οποιαδήποτε αντίθετη θεώρηση είναι παντελώς άσχετη με τις πραγματικές ανάγκες των λαών του κόσμου. Η σημερινή εκδήλωση θα προσφέρει πολλά στον προβληματισμό αυτό, άλλωστε οι ρηξικέλευθες απόψεις των ομιλητών είναι γνωστές, εφαρμόσιμες και ιδιαίτερα ελκυστικές, τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη, αρκεί να γίνουν κτήμα μας. 
 

Η Γενική Συνέλευση που δεν έγινε

Ούτε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η. είχε απαρτία, με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μια ευκαιρία για να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, αλλά και τα σοβαρά θέματα της ημερήσιας διάταξης, για τα οποία (θέματα της ημερήσιας διάταξης) αρμόδιο πλέον να αποφασίσει είναι το Δ.Σ. 
Δικαιολογία για αυτήν την αποτυχία (γιατί η μη επίτευξη απαρτίας δεν μπορεί παρά να αποτελεί αποτυχία για τους δικηγόρους του Ηρακλείου) δεν αποτελούν τα παράπονα (εύλογα ή όχι) εναντίον της πλειοψηφίας ή ολόκληρου του Δ.Σ. σχετικά με τον τρόπο που διεξάγονται οι Γενικές Συνελεύσεις ή αντιμετωπίζονται διάφορα θέματα του Συλλόγου και του κλάδου, καθώς ο καθένας μας, όπως έχουμε κατ'επανάλειψη τονίσει, έχει την αποκλειστική ατομική ευθύνη για τα τεκταινόμενα στο στενότερο ή ευρύτερο χώρο του. Ας αποφασίσουμε λοιπόν να ενεργήσουμε και να κινητοποιηθούμε μαζικά για να αντιμετωπίσουμε την ενεστώσα και επερχόμενη κρίση, ας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας και ας τις επεξεργαστούμε, και ας αφήσουμε κατά μέρος τη μεμψημοιρία και τα παράπονα. Ο χρόνος και τα προβλήματα είναι μπροστά μας και δεν μπορούν να περιμένουν.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η Γενική Συνέλευση της Πέμπτης

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 207 παρ.1 και 208 παρ.1  του Κώδικα περί Δικηγόρων, καλούνται τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 11η Μαρτίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30 στην αίθουσα  του Β’ Τριμελούς Πλημ/κείου  Ηρακλείου  με θέματα:

1. Έγκριση Απολογισμού 2012
2. Ψήφιση Προϋπολογισμού 2013
3. Διορισμός ελεγκτών
4. Εκλογή Επιτροπής Διανεμητικού Λογαριασμού
5. Ανακοινώσεις


Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 209 παρ. 3 του Κώδικα περί Δικηγόρων,  την 14η Μαρτίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30 στην αίθουσα  του Β’ Τριμελούς Πλημ/κείου  Ηρακλείου.

                                          Ηράκλειο 5-03-2013

Οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων


Μια πραγματικά υπέροχη έκθεση για τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων διοργανώνεται από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Αξίζει να την επισκεφθείτε για να καταλάβετε ότι τίποτε δεν είναι καινούργιο και ότι όλα τα είχαν ανακαλύψει οι αρχαίοι πρόγονοι  απανταχού της γης. Στο "τίποτε" περιλαμβάνονται και τα μνημόνια, με τη διαφορά ότι τότε ο κόσμος ήταν πιο "βάρβαρος" και τα αντιμετώπιζε με ανάλογο τρόπο, που δεν συνάδει στο σημερινό πολιτισμό, αν θεωρήσουμε ότι είναι ανώτερος των βαρβάρων. 
Ειδικά αύριο πραγματοποιείται μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Picture

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Ή Η MARIE CLAIRE ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ…

Η Marie Claire δεν είναι πια μια γυναίκα με πάθος, όπως έλεγε και η θαυμαστή διαφήμιση…
Με το λεοπάρ τσαντάκι και το ασορτί δεκάποντο, ζορίζεται να τρέχει ολημερίς προς ανεύρεση εργασίας…
Με τη μάσκαρα να μην μπορεί να καμουφλάρει πια την αγωνία στα μάτια και το κραγιόν να μη λέει με τίποτα να υποκαταστήσει αξιοπρεπώς το έρμο το χαμόγελο…
Με το σπίτι της να μην μοιάζει πια βγαλμένο από σελίδες περιοδικού, αλλά από το προχθεσινό κατασχετήριο…
Με την αγωνία να γεμίσει το ψυγείο με φαγητό αντί το σαλόνι με κομμάτια deco
Με τα κοσμήματα να μη στολίζουν το λαιμό της, αλλά το ράφι στο ενεχυροδανειστήριο…
Με τα coffee table books (βιβλία για διακόσμηση και όχι για διάβασμα), θαμμένα κάτω από τη στοίβα των απλήρωτων λογαριασμών…
Με την κρέμα για τις ρυτίδες ξεχασμένη σε μια γωνιά, γιατί τώρα θέλει να τις βλέπει στις γωνίες των ματιών και να θυμάται ότι κάποτε γελούσε…
Με τις δανεικές διακοπές, τις δανεικές χαρές, το δανεικό γέλιο…
Με τα fo bijoux της, τους fo φίλους, το fo πάθος, τη fo ζωή...
Η Marie Claire μας άφησε χρόνους…
Τη θέση της πήρε μια γυναίκα που κλαίει, γελάει, παραμιλάει ενίοτε, οργίζεται, αγωνίζεται, απελπίζεται, ξαναπροσπαθεί…
Τέλεια μες την ατέλεια της, θυμήθηκε πως η ζωή δεν πάει παραπέρα με χαρτοφύλακα, ανταύγεια και ύφος μπλαζέ, αλλά με μυαλό, καρδιά και τσαγανό…
Και είναι αλήθεια, δεν θέλει πια μέρες τιμής, αλλά να τιμάει τις μέρες της…

 


 

Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί - «Πολεμική επιχείρηση» των ΜΑΤ - Τραυματισμοί και νέες προσαγωγές στην Ιερισσό (βίντεο - φωτό)

Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί - «Πολεμική επιχείρηση» των ΜΑΤ - Τραυματισμοί και νέες προσαγωγές στην Ιερισσό (βίντεο - φωτό)

Για το καλό μας, ρε παιδιά !!!! Που είσαι ρε Μηλιώκα !!!!

Ο «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ» ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ» ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ  ΘΡΗΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ!

του Γιώργου Δελαστίκ - η Αριστερά θρηνεί έναν πραγματικό θρύλο

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ή πως το σύστημα κάνει τον αγώνα μόδα

"Δεν γιορτάζουμε, ούτε δεχόμαστε ευχές" : με το σύνθημα αυτό αντιμετώπιζαν τη δεκαετία του '80 οι ριζοσπαστικές γυναικείες οργανώσεις τη σημερινή "παγκόσμια ημέρα της γυναίκας". Και το έκαναν αυτό γιατί είχαν πλήρη επίγνωση ότι οι γυναίκες δεν είναι κάποιο ιδιαίτερο είδος για να έχουν τη δική τους γιορτή (όπως π.χ. "ημέρα των αδέσποτων", "η γιορτή της φάλαινας " κλπ), και ότι η ημέρα αυτή δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα μνήμης και αγώνα. Δυστυχώς το σύστημα "αγκάλιασε" και τη γιορτή αυτή και την έκοψε και την έραψε, όπως και τόσα άλλα (Πρωτομαγιά, παιδιά των λουλουδιών, ροκ, ρεμπέτικο κλπ), στα μέτρα του: δηλαδή τελείως ακίνδυνη. Οι σημερινές συνθήκες, στις οποίες τίθενται σε πλήρη κίνδυνο και τα ελάχιστα ατομικά και συλλογικά δημοκρατικά δικαιώματα απαιτούν να υπενθυμίζουμε τον πραγματικό χαρακτήρα των πραγμάτων, και να προστατεύσουμε την ουσία τους. 

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των ΒΑΠΕ

Στο Στε συζητήθηκαν την Παρασκευή το πρωί οι αιτήσεις ακύρωσης κατά των ΒΑΠΕ, των οποίων η εγκατάσταση επιχειρείται στο νησί μας. Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε σχετική συζήτηση στην κατάληψη του Ευαγγελισμού, και σήμερα το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες μέχρι την τελική δικαίωση.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Η χθεσινή εκδήλωση της παράταξης


Με πολύ κέφι και χορό, και με το δικηγόρο - discjockey - χορευτή - συντονιστή, Μιχάλη Σαρχιανάκη σε μεγάλη φόρμα, κόψαμε χθες το βράδυ την πίτα μασκέ της παράταξης στο γνωστό μπαρ "La brasserie".  Δεν έλειψαν ούτε οι παλιοί, ούτε οι νέοι και οι νεώτατοι, ούτε καν οι συνταξιούχοι. Το μασκέ - φλουρί "έπεσε" σε άγνωστη θαμώνα του μπαρ, ονόματι Εβίτα, η οποία θα λάβει και το δώρο (βιβλίο) που προοριζόταν για την τυχερή ή τον τυχερό. Ευχόμαστε στην Εβίτα και σε όλες τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους να μας τυχαίνουν εξ ίσου αναπάντεχα (ή και προγραμματισμένα) ευχάριστα πράγματα, και να αντιμετωπίζουμε με την ίδια ζωντάνια και αισιοδοξία το μέλλον, το οποίο με τον τρόπο δεν θα μπορεί να είναι μαύρο. Στο χέρι μας είναι !!!

Σημειώνω ότι στην εκδήλωση, και για να διασωθεί ο τίτλος της ("πίτα μασκέ") εμφανίσθηκε μόνο ένας μασκαράς ντυμένος ως αρχαιολόγος - κηνυγός της μυθικής συμφωνίας για την ΑΟΖ του Ατλαντικού Ωκεανού μετά τη νίκη των Ελλήνων επί των Ατλάντων (Πλάτωνος Διάλογοι - Κριτίας). Επίκαιρο θέμα, το οποίο παρουσιάζει μάλλον περιορισμένο ενδιαφέρον.