Νίκησε το αυτονόητο; Είναι ανόητο να πανηγυρίζουμε που καταφέραμε να γίνει το αυτονόητο; 
Αυτή η ιστορία δεν εκθέτει διεθνώς τη χώρα, Σαμαρά; 
Ας βάλουμε τα κεφάλια μέσα, για να δούμε ότι αυτοί πραγματικά δεν σταματάνε πουθενά. Και αν έπρεπε να κάνουμε τόσο αγώνα για να εφαρμοστεί το νόμιμο, δηλαδή το αυτονόητο, πρέπει να κάνουμε τιτάνιους αγώνες για να αποτραπούν τα σχέδια που δεν φαντάζουν να είναι αντίθετα στο αυτονόητο.
Επί της ουσίας:
(αντιγράφω από την "Αυγή on line"):
Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα για την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά μετά από 37 μέρες απεργίας πείνας σε ένδειξη ύψιστης διαμαρτυρίας για την παράνομη προφυλάκισή του μετά από δυόμισι χρόνια χωρίς δίκη. Η εγγύηση, που θα καταβληθεί ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.
"Αποδεικνύεται πόσο ζωτικοί για τη δημοκρατία είναι οι κοινωνικοί αγώνες", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απελυεθέρωση του Κώστα Σακκά. Τόνισε, μάλιστα, ότι με την απόφαση του Εφετείου "αποδεικνύεται ότι μια κοινωνία σε δημοκρατική εγρήγορση είναι εκείνη που αφύπνισε και τους φορείς της Δικαιοσύνης, ώστε να κριθεί το αυτονόητο, το συνταγματικά επιβεβλημένο, η άρση της παράνομης κράτησης του Κώστα Σακκά, που διεκδίκησε την ελευθερία του, διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή του". Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέληξε λέγοντας πως "η Ιστορία δε γράφεται με το μελάνι των μνημονιακών συμβάσεων που αλλοιώνουν το πολίτευμα. Η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή, συλλογική διεκδίκηση και με την ζώσα και ενεργό κοινωνική αξίωση οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης να αντικατοπτρίζουν και να περιφρουρούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία".

(από τα ΝΕΑ online):
 Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στον BHMA FM 99,5, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος χαρακτήρισε την κράτηση του Κώστα Σακκά «σκάνδαλο για τη νομιμότητα».
«Αυτό το πράγμα είναι σκάνδαλο» τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος και συνέχισε: «Από τον καιρό των Βουρβόνων, έβγαζαν φετφάδες που έλεγαν ότι κάποιος μπορεί να μείνει στη φυλακή μέχρι να δουν τι θα κάνουν μαζί του. Επ’ αόριστον. Και κάπως έτσι έκλεισαν τον Μαρκήσιο ντε Σαντ και έμεινε τελικά 30 χρόνια, με διαρκώς ανανεούμενα διατάγματα. Βρισκόμαστε κι εδώ σε μία κατάσταση όπου το 18μηνο έχει λήξει και με διαρκείς ανανεώσεις – για οποιονδήποτε κρατούμενο – ο άνθρωπος έχει περάσει τους 30 μήνες. Είναι ένα σκάνδαλο για τη νομιμότητα». είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 (και το πιο ωραίο το αντιγράφω από το Prismanews):