Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ» ΑΡΙΣΤΕΡΑ

«ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ» ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  
alt(Κυρ. 20/10/13 - 15:54)
ΜΝΗΜΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΤΟΥ*
«Κυβερνώσα αριστερά», «αριστερά της ευθύνης», «αριστερός αρνητισμός» είναι έννοιες, πραγματικότητες, που ταλανίζουν την αριστερά εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια συζήτηση που έρχεται και επανέρχεται βασανιστικά και με πάθος, από δύο πλευρές, αν θέλουμε να σχηματοποιήσουμε τις αντιθέσεις. Για όσους τους αρέσουν οι ιστορίες, έχει σημασία ένας διάλογος πριν από πολλά χρόνια, μεταξύ δύο αριστερών, σε μία εποχή που οι βεβαιότητες ήταν δεδομένες και οι αμφιβολίες είχαν περιορισθεί σε μερικούς «αμετανόητους».




«ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ»!

«ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ»!

( Πέμπ. 31/10/13 - 09:10)
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»… Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές,  ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες». Και  στη συνέχεια, πάλι επί των ημερών τους,  δοξάστηκαν τα κέντρα… αναψυχής με την ταμπέλα «προσεχώς Βουλγάρες». Σήμερα, δε, όλοι αυτοί οι κήνσορες του συστήματος «πνεύμα και ηθική», και ειδικά όσοι ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος, περιγράφουν την γυναικεία ύπαρξη και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις με τον εξής τρόπο: «Από κορμί,  φωνή κι από φωνή, κορμάρα» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).  Όσο για τους κομμουνιστές, αυτοί συνέχισαν να είναι σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους. Τουτέστιν να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες. Φανταστείτε τώρα να πηγαίνανε να φορτωθούνε και τις γυναίκες των άλλων…

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΕΤΕΙΟΣ "ΜΝΗΜΗΣ"

Επέτειος «μνήμης»…  Σαν το σκύλο του Παβλοφ κατάντησε και η μνήμη ένα πράμα… Την τάδε ημερομηνία, μόλις ακούσουμε το δείνα εμβατήριο και δούμε τα στεφάνια… θα ανακαλέσουμε  στην «επίσημη» μνήμη την «επίσημη» ιστορία… μια χρονολογία, μια μάχη, άντε κι ένα στρατηγό… Τα ξερά γεγονότα… Και μετά ξεχνάμε…  Για 364 ημέρες «τιμούμε» τη συλλογική μας λήθη…
Η δική μου MNHMH θέλει να διατηρήσει άλλα πράγματα. Θέλει να ξέρει και να θυμάται ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ… Πώς σκέφτεσαι, κυρίως όμως ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ, όταν είσαι στην πρώτη γραμμή, όταν παθαίνεις κρυοπαγήματα, όταν πεινάς, όταν κρυώνεις, όταν ο διπλανός σου πεθαίνει, τρελαίνεται  ή λιγοψυχά, όταν ακούς τα βομβαρδιστικά και νιώθεις πως παίζεις τη ζωή σου κορώνα – γράμματα …
 Όταν σε πιάνει η άγρια επιθυμία να ζήσεις και ξέρεις ότι οι πιθανότητες είναι μικρές, όταν προσεύχεσαι να ξαναγκαλιάσεις τους δικούς σου, ενώ αμφιβάλεις πια αν υπάρχει θεός… Όταν είσαι στην Καισαριανή και περιμένεις την εκτέλεση το πρωί… και γράφεις το τελευταίο γράμμα… ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ… ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ…ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ…?
Η μνήμη μου θέλει να ξέρει ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ… Αμφιβολίες ένιωσες ποτέ? Δίστασες?  Έχασες την πίστη σου κι αν ναι, πότε? Συνέχισες από πάθος, αγάπη για την πατρίδα, ανάγκη, φόβο, ντροπή ή φιλότιμο? Κι εσύ που έμεινες πίσω ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣ? Να πεινά το παιδί σου? Τι ένιωθες για το  μαυραγορίτη- που έκανε την κρίση ευκαιρία? Πως είναι να τρέμεις στην ιδέα… να περιμένεις νέα… να έρχονται… να χάνεις το λατρευτό σου πρόσωπο…?
ΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ? Πώς? Μήπως και καταλάβω γιατί εγώ δεν μπορώ ακόμα να την κάνω? Αυτό θέλω και αυτό χρειάζομαι… την Ιστορία της σκέψης σου και ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ…
Αυτά θέλω να ξέρω… Πως είναι να φοβάσαι, πώς να αμφιβάλεις, να πεινάς, να έχεις απώλειες, να ελπίζεις, να σε προδίδουν, να απελπίζεσαι, να γυρίζεις και να βλέπεις τους «ευέλικτους», τους «συνεργάσιμους», τους «ουδέτερους», τους «φρόνιμους», τους δωσίλογους, τους ταγματασφαλίτες, να στήνουν μια καλή ζωή στη μεταπολεμική Ελλάδα. Να αποκτούν αξιώματα, να ανεβαίνουν. Ενώ εσύ, που αντιστάθηκες, ορφάνεψες, χαλάλισες ζωή και όνειρα, έμεινες να σέρνεσαι για την επιβίωση και όχι μόνο… ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΕΙ Η «ΠΑΤΡΙΔΑ» ΣΟΥ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΥΜΑ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΛΗΘΗ…?
Γιατί, οι επίσημοι «τιμητές» αποφάσισαν ότι η λήθη επουλώνει τις πληγές… Το πόσο λάθος ήταν, το απέδειξαν περίτρανα τα αποστήματα που βγήκαν - αλλά πάντα ελλόχευαν - 70 τόσα χρόνια μετά…
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αποστειρώνει τις πληγές… Και  Η ΠΑΙΔΕΙΑ τις γιατρεύει οριστικά… Αλλά σ’ αυτή τη χώρα, η πρώτη δεν ήρθε ποτέ ως πλήρης κάθαρση και η δεύτερη μεθοδικά και σκόπιμα καταστρέφεται…
Γι’ αυτό και έχω πλέον συνειδητά επιλέξει πώς θα τιμώ…
ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ…
 «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί» - Σεφέρης

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πτώση (;;;) τιμαρίθμου κόστους ζωής - μείωση μισθωμάτων (!!!)

Και μια χρηστική πληροφορία, που στηρίζεται σε ένα εξωπραγματικό γεγονός: 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, τα οποία προφανέστατα θα έπρεπε και εμείς να έχουμε προσωπικά αντιληφθεί, καθόσον όλα έχουν γίνει φθηνότερα τους τελευταίους μήνες, από τον Απρίλιο του 2013 και μετά το κόστος ζωής έχει αρχίσει να μειώνεται (!!!!), και, ως εκ τούτου, τα μισθώματα, τα οποία εξαρτούν την αναπροσαρμογή τους από τον παραπάνω συντελεστή, και ιδίως εκείνα που "αναπροσαρμόζονται κατά ποσοστό 75% του δείκτη", πρέπει, αντί να αυξάνονται, να μειώνονται !!!! 
Μεγαλύτερη επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, παρά το περί του αντιθέτου όργιο παραπληροφόρησης του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης, δεν ήταν δυνατόν κανείς να φανταστεί !!! Μπορεί η μείωση να είναι μικρή, όπως και το πρωτογενές πλεόνασμα άλλωστε, είναι όμως μείωση (κάτι σαν το dura lex, sed lex, ας πούμε), και σταδιακά θα αποδώσει αυτό που ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πραγματικά ποθούν και επιδιώκουν τόσα χρόνια : να υποχωρήσει το κόστος ζωής τόσο κάτω από τους διαλυμένους μισθούς και συντάξεις ώστε να τη βγάζουμε ακόμη και με τα ψίχουλα που θέλουν να μας δίνουν, και να είναι οι υπηρεσίες, τα αγαθά και τα φάρμακα τόσο φθηνά που να τα παίρνεις με 5 λεπτά. Μια τέτοια εξέλιξη θα μας επιτρέπει να ζούμε πλουσιοπάροχα ακόμη και με τα λίγα, και να διατηρούμε άθικτες τις καταθέσεις μας στις τράπεζες, ώστε να τις κατασπαράσσει η κυβέρνηση με τους φόρους και τα χαράτσια, και οι τράπεζες με τα νόμιμα πανωτόκια.
Πέρα από πλάκα, και αυτή είναι η χρηστική πληροφορία, συνιστάται στα μισθωτήρια αντί του όρου "αναπροσαρμόζεται"  η χρήση του όρου "αυξάνεται", και ο καθορισμός συγκεκριμένου ποσοστού αύξησης του μισθώματος ανεξαρτήτως του μαγειρείου του ύψους του δείκτη τιμών καταναλωτή. Κάτι, ας πούμε όπως : "Από ...........  και εφεξής το  μίσθωμα θα αυξάνεται κατ’έτος κατά ποσοστό 5% ετησίως υπολογιζόμενο επί του εκάστοτε προηγουμένως καταβαλλομένου μισθώματος. Κατ’εξαίρεση, το ποσοστό αυξήσεως θα είναι ίσο με το μέσο δείκτης τιμών καταναλωτή, εφόσον ο δείκτης αυτός θα είναι μεγαλύτερος του ανωτέρω αναφερόμενου ποσοστού 5%. Ρητά συμφωνείται ότι, ανεξαρτήτως της πορείας του δείκτη τιμών καταναλωτή, το μίσθωμα δεν μειώνεται. Οι ανωτέρω περί αναπροσαρμογής διατάξεις ισχύουν σε κάθε περίπτωση και μέχρι της καθ’οιονδήποτε τρόπο λύσεως της μισθώσεως".

"ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ" 28 ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ EUROBANK!

"ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ" 28 ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ EUROBANK!

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ (21/10) ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: 

ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ........... 

(ακολουθεί αναδημοσίευση από το ίσκρα)

ΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ (21/10) ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

(Δευτ. 21/10/13 - 10:55)
ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΧΟΝΤΕΣ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ «ΓΕΝΟΣΗΜΑ»
ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ '14 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΤΣΙ 1 ΕΥΡΩ/ΣΥΝΤΑΓΗ
Νέο χαράτσι από σήμερα 21 Οκτωβρίου για τις τσέπες των ασφαλισμένων καθώς θα κληθούν να πληρώνουν όλη τη διαφορά από την ασφαλιστική τιμή (τιμή αποζημίωσης) έως τη λιανική. Μέχρι πρότινος τη μισή διαφορά αυτή (50%) πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ πλέον όμως θα πρέπει να την καταβάλει ο ασθενής.
Πρόκειται για μια επιβάρυνση που αφορά στα πρωτότυπα φάρμακα με τα οποία ακολουθούν θεραπευτική αγωγή χιλιάδες ασφαλισμένοι και σε πολλές περιπτώσεις το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν είναι πολύ μεγάλο.
Έτσι οι ασθενείς είτε θα πρέπει να πληρώνουν τα επιπλέον χρήματα από την τσέπη τους ή να επιλέγουν τα λεγόμενα "γενόσημα" ,άλλα σκευάσματα, δηλαδή αντίγραφα τα οποία και θα πληρώνουν πολύ φθηνότερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

(Δευτ. 21/10/13 - 13:35)
H Ιskra παραθέτει ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Αυγή" της Κυριακής (20/10) και στο δημοσιογράφο Χρήστο Σίμο, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γ. Κατρούγκαλος.
Ερ.: Από κέντρα του μνημονιακού συστήματος διακινούνται σενάρια που λίγο απέχουν από προβοκάτσια, προπαγανδίζεται η ανάγκη εφαρμογής νομικών μέτρων οιονεί εκτάκτου ανάγκης και επιδιώκεται η ενοχοποίηση της Αριστεράς. Ποια μπορεί να είναι η απάντηση;
Απ.: Από την αρχή η κυβέρνηση (ακριβέστερα, ο πρωθυπουργός και η ακροδεξιά ομάδα γύρω του) έχει επιλέξει την τακτική της τεχνητής ρήξης, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το κυρίαρχο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της παταγώδους αποτυχίας των μνημονιακών πολιτικών. Η Βίλλα Αμαλία, η Μαρφίν, οι Σκουριές εμφανίζονται σαν άσοι από το μανίκι κάθε φορά που θολώνει το "success story". Στην υπηρεσία αυτού του σχεδίου φαίνεται ότι τίθενται και τα στεγανά των κρατικών μηχανισμών, όπως δείχνει το παράδειγμα των γενικευμένων, προληπτικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ (είναι τόσο πρόδηλη η αντισυνταγματικότητα αυτών των παρακολουθήσεων, ώστε να καταθέσει σχετική ερώτηση μέχρι και ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος). Η απάντηση πρέπει να είναι διπλή: να τους «ταράξουμε στη νομιμότητα», αλλά και να τους «ταράξουμε στις κινητοποιήσεις». Δεν μας χρειάζεται η ηρεμία του νεκροταφείου, αλλά η αισιοδοξία του πυρετού της διαδήλωσης.
Ερ.: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει στη θεωρία των δύο άκρων. Πού στοχεύει;

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τον Κώδικα περί Δικηγόρων

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνήλθε στο Αγρίνιο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τις διατάξεις του νέου Κώδικα περί Δικηγόρων. Στη Ολομέλεια αυτή συμμετείχε και εξέθεσε τις απόψεις του και ο σπουδαίος συνάδελφος, κ. Μπακάλης, σύμβουλος  επί οικονομικών θεμάτων του Δ.Σ.Α. Στην αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στην αίθουσα Σακλαμπάνη αύριο, Τρίτη, 15.10.2013, και ώρα 19.00, θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της Ολομέλειας και οι απόψεις του κ. Μπακάλη. 
Θυμηδία προκαλεί η σπουδή του Αθηνών, Αδαμόπουλου, να διοργανώνει απανωτές Ολομέλειες μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα, ενώ τη σπουδή αυτή θα έπρεπε να έχει επιδείξει ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ του Κώδικα, ούτως ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία του δικηγορικού κόσμου, και η υποβολή των προτάσεων εκείνων, οι οποίες πραγματικά θα κατοχύρωναν και θα αναβάθμιζαν το ρόλο του δικηγόρου στην τραγική σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Επειδή η όλη συζήτηση έχει μέχρι στιγμής εξαντληθεί στα οικονομικά και φορολογικά θέματα του Κώδικα, ενώ οι διατάξεις του περιέχουν σοβαρές δικονομικές διατάξεις, η σημασία των οποίων δεν έχει αναλυθεί, ούτε εκτιμηθεί, αλλά και διατάξεις υποδούλωσης του δικηγορικού κόσμου μέσω της εξάπλωσης των πανίσχυρων δικηγορικών εταιριών, και επειδή τα θέματα αυτά απασχολούν σοβαρό τμήμα των συναδέλφων (κυρίως των νέων), θεωρούμε τελείως απαραίτητη τη σύγκληση - επιτέλους, το έχουμε προτείνει κατ'επανάλειψη- της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, προκειμένου να μελετήσει το νέο Κώδικα και να εκφράσει τη δική μας θέση, τη θέση του Δ.Σ.Η., επί των διατάξεων του Κώδικα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δ.Σ.Η. είναι από τους ελάχιστους Συλλόγους πανελληνίως, που δεν έχει εκφράσει συγκροτημένη και συγκεκριμένη θέση για το νέο Κώδικα, τη στιγμή που έχουν εκφραστεί σχετικά έγγραφα ολιγομελείς, σε σχέση με το Δ.Σ.Η., Σύλλογοι. Δυστυχώς ο Σύλλογός μας έχει μείνει ντροπιαστικά πίσω στην παραγωγή κειμένων που αφορούν στη θεώρηση των αλλεπάλληλων και ακατάληπτων νέων νομοθετημάτων και τη δραματική κατάσταση την οποία βιώνει ο δικηγορικός κόσμος, και η πλειοψηφία όσων παρόμοιων απόψεων έχουν κατατεθεί προέρχεται από τα μέλη της δικής μας παράταξης.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

tsoxatzo-(Δευτ. 7/10/13 - 19:36)
Ποινή κάθειρξης των 20 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ακη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών. Κάθειρξη 12 ετών στη σύζυγο του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου. Οι τρεις, μαζί με άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς τους, δεν πήραν αναστολή και θα παραμείνουν στη φυλακή.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:


ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ: ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ: ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

(Δευτ. 7/10/13 - 15:00)
Η ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Του ΕΥΤΥΧΗ ΜΠΙΤΣΑΚΗ*
Η Χρυσή Αυγή (εφεξής ΧΑ) επωάστηκε στο συνολικό κλίμα των τελευταίων χρόνων, ως η αντιδραστική – νεοναζιστική απάντηση στην κρίση της αγοραίας κοινωνίας μας. Και χρειάστηκε, μετά τη σωρεία των εγκλημάτων της εγκληματικής (κατά την κυβέρνηση) αυτής οργάνωσης, της συμμορίας κατ' άλλους, η δολοφονία ενός νέου αντιφασίστα, για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να συλλάβει τον αρχηγό και ανώτερα στελέχη των νεοναζί.
Το γεγονός αυτό είναι κατ' αρχήν θετικό. Δηλαδή η κυβέρνηση έπραξε αυτό που όφειλε να είχε κάνει: Εφάρμοσε «τον νόμον». Τώρα θέλει να παρουσιάζεται ως προστάτης της νομιμότητας και της Δημοκρατίας. Αλλά: Πρώτον, οι ευθύνες της είναι δεδομένες, επειδή άφησε το τέρας του νεοναζισμού να επωάζεται ανενόχλητο. Και δεύτερο, δεν εγκατέλειψε οριστικά την ιστορικά αβάσιμη, προπαγανδιστική «θεωρία των δύο άκρων».

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

bogiopoulos
(Παρ. 4/10/13 - 14:05)
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή». Αυτά τα δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς χτες από την Ουάσινγκτον. Σήμερα, οι εικόνες στην Ελλάδα δείχνουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν «δικαιωμένοι» και «τροπαιοφόροι» από τα ανακριτικά γραφεία... Τι να υποθέσουμε με βάση τα λόγια του πρωθυπουργού; Ότι ο ναζισμός δεν συνιστά τελικά «εξτρεμισμό»; Ότι η κυβέρνησή του δεν έχει τελικά την «πολιτική βούληση» να τον αντιμετωπίσει; Ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι ανεκτικά στον ναζισμό; Ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, ο ναζισμός της Χρυσής Αυγής δεν είναι τελικά ναζισμός;


Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ*

E-mail Εκτύπωση PDF
(Παρ. 4/10/13 - 15:25)
H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ!
Η δικαιοσύνη απελευθέρωσε την πλειοψηφία των συλληφθέντων Χρυσαυγιτών. Μόνο μετά την κατακραυγή και τις εμφανείς υποδείξεις της ηγεσίας της ΝΔ φυλάκισε τους Μιχαλολιάκο – Παππα. Αριστεροί και αναρχικοί με ηπιότερες κατηγορίες προφυλακίζονται χωρίς πολλά-πολλά. Οι περιοριστικοί όροι, σε όσους επιβλήθηκαν, είναι ελαφρύτεροι από αυτούς που επιβάλλουν στα θύματα των ΜΑΤ/Χρυσής Αυγής όταν συλλαμβάνονται σε διαδηλώσεις. Επί χρόνια, ο δικαστικός μηχανισμός βοηθά το πολιτικό σύστημα στη συντήρηση της ΧΑ, με την αποφυγή -κατά το δυνατόν- ποινικών διώξεων εναντίον μελών της ή με την ήπια μεταχείριση όσων αναγκάζεται τελικά να δικάσει.
Με κυβερνητική απόφαση έγιναν οι συλλήψεις, οργανώθηκε η επικοινωνιακή διαχείριση και επιλέχθηκε η δικονομική διαδικασία για τους βουλευτές. Επιλέχθηκε να στηριχθούν οι συλλήψεις στο περιώνυμο άρθρο 187 του ΠΚ και όχι στα συγκεκριμένα εγκλήματα που έχει τελέσει κάθε χρυσαυγίτης, είτε σαν φυσικός είτε σαν ηθικός αυτουργός.
Η διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης», όπως και του 187A περί «τρομοκρατικής οργάνωσης» είναι από τις πιο άθλιες κατασκευές του ποινικού μας συστήματος, αφού τιμωρούν το φρόνημα, τη βούληση να τελεστεί ένα έγκλημα που δεν τελέσθηκε, ούτε σε μορφή προπαρασκευαστικών πράξεων. Στα 12 χρόνια εφαρμογής της καταδικάσθηκαν με αυτές χιλιάδες πολιτικοί αγωνιστές ή απλοί ποινικοί , αφού ο δικαστής... διέγνωσε τους μύχιους σκοπούς τους που δεν απαιτείται να τους είχαν εξωτερικεύσει...

Με την ίδια ευκολία, όμως, που καταδικάζονται οι αντίπαλοι του συστήματος για το μη εκδηλωμένο φρόνημα μπορούν και να απαλλάσσονται τα «δικά τους παιδιά» αφού το ίδιο αναιτιολόγητα μπορεί να διαγνωσθεί «μη εγκληματικό» φρόνημα. Ζητάμε την κατάργησή των άρθρων 187 και 187Α ΠΚ και την τιμωρία των χρυσαυγιτών για τις πράξεις που έχουν κάνει. Για την εξουδετέρωση της ναζιστικής απειλής δεν χρειάζονται φασιστικής έμπνευσης νομικές κατασκευές, πολιτική βούληση χρειάζεται και αυτή ακόμη και τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει.
Σημειώνουμε ότι:
  • μόνο σε 8 από τους δεκάδες χρυσαυγίτες που πήραν μέρος στην επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, χωρίς να είναι γνωστό ποιες ακριβώς...
  • δεν φαίνεται να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ηγέτες της ΧΑ για ηθική αυτουργία (πρόκληση της απόφασης) στα εγκλήματα που έχουν τελέσει τα μέλη της.
  • δεν φαίνεται να ασκήθηκε ποινική δίωξη (για παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και για παράβαση καθήκοντος ) κατά των αστυνομικών που έβλεπαν τους οπλισμένους με ρόπαλα δολοφόνους να συγκεντρώνονται στην ενέδρα κατά του Φύσσα και δεν έκαναν τίποτα, ούτε συνέδραμαν τα θύματα στην απελπισμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον κλοιό των δολοφόνων. Μάλιστα παρουσιάζεται ως άξια βράβευσης η αστυνομικός που αγανάκτησε από τη χρήση μαχαιριού και αποφάσισε να αντιδράσει, μετά την ανθρωποκτονία. Όσο τους έβλεπε να ενεδρεύουν μόνο με ρόπαλα, δεν υπήρχε λόγος επέμβασης;
  • Ταυτόχρονα με αυτή την κρατική «...ολιγωρία» βλέπουμε τον κ.Σαμαρά, από τις ΗΠΑ μάλιστα, αφού προηγουμένως διαβεβαίωσε για τις άοκνες προσπάθειές του να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή, να ορίζει σαν αριστερούς εξτρεμιστές που πρέπει να «συντριβούν», αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια , σύμφωνα με την πολεμική ορολογία που χρησιμοποιεί, όποιος επιδιώκει τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, τη λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμα αυτοκαθορισμού κάθε λαού είναι προς συντριβή... Είναι φανερό ότι η ακροδεξιά κυβερνητική ελίτ θέλει να αξιοποιήσει τη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής για να νομιμοποιήσει την καταστολή οποιουδήποτε προτείνει έναν άλλο δρόμο ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων και της Τρόικας.
Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό...
Ελπίζουμε όσοι επιδιώκουν μια διαφορετική προοπτική να αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Αθήνα 4 Οκτώβρη 2013

(αναδημοσίευση από το ΙΣΚΡΑ).

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση, και ιδίως με το αίτημα της κατάργησης των απαράδεκτων και αντιδημοκρατικών άρθρων 187 και 187 Α ΠΚ, που έχουν  έως σήμερα χρησιμοποιηθεί αυθαίρετα κατά κόρον σε αμιγώς ποινικές υποθέσεις. Η αντίθεση των ποινικολόγων υπήρξε εξ αρχής σοβαρή, αλλά κανείς δεν τους άκουσε, γιατί θεωρήθηκε ότι προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους. Τώρα ήρθε η ώρα να συζητηθεί σοβαρά το θέμα, και να ζητηθεί η αποκατάσταση ενός δικαίου που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, και τις διαφορετικές απόψεις, χωρίς να τις ποινικοποιεί.


ΤΑ «ΔΥΟ ΑΚΡΑ» ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

ΤΑ «ΔΥΟ ΑΚΡΑ» ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

(Σάββ. 5/10/13 - 20:25)
Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αποκαλύπτονται πλήρως οι στόχοι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τις γελοίες θεωρίες περί των «δύο άκρων», τόσο προσφιλείς πάντοτε στις αντιλαϊκές, δεξιές κυβερνήσεις που θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι στο ένα άκρο βρίσκονται αυτές και στο άλλο άκρο η συντριπτική πλειονότητα του εργαζόμενου λαού. Να δυσφημίσει κάθε αντίσταση στη μνημονιακή πολιτική της κοινωνικής εξαθλίωσης θέλει ο Σαμαράς. «Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη μια ακραία αντιπολίτευση που ζητάει έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς στην Ουάσιγκτον.
Μεγάλος ο καημός των μνημονικών δυνάμεων. Από τη μια συνεχίζουν ακάθεκτες να εφαρμόζουν με όλο και μεγαλύτερη λύσσα την πολιτική αυτή που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας και από την άλλη προσπαθούν να απαλλαγούν από το στίγμα που συν τοις άλλοις ενέχει και το χαρακτηριστικό της εθνικής υποτέλειας. Είχε προηγηθεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του, όταν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είχαν ρίξει την απευθυνόμενη σε πολιτικούς κρετίνους ιδέα της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε… «αντιφασιστικό μέτωπο» με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Θυσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στον βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και επικίνδυνου πλέον «αντιμνημονιακού μπλόκ», το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το ξέπλυμα της;» αναρωτιόταν με δήθεν αγγελική αθωότητα το πιο διεφθαρμένο κόμμα της 

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟ "SHOW" ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ, ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, ΜΙΧΟΣ!


ΜΕΤΑ ΤΟ "SHOW" ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ, ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, ΜΙΧΟΣ!

(Tετ. 2/10/13 - 10:34 - 16:00 - 18:31) ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΣΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"
 ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ , ΤΑΧΑ, ΤΗΣ "ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ"
   Μετά το «show» των συλλήψεων της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» και το σχετικό θόρυβο, αφέθησαν αιφνιδιαστικά ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, ενώ προφυλακίστηκε μόνο ο Λαγός.
   Η ομόφωνη αυτή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, που έπεσε σαν "βόμβα" και ακούστηκε με αγανάκτηση από τη δημοκρατική κοινή γνώμη«εξέπληξε» και θεωρήθηκε ως "κεραυνός" και είναι βέβαιον ότι θα επιφέρει αναπάντεχες, περίεργες και αρνητικότατες περιπλοκές στην υπόθεση, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του Μιχαλολιάκου και του Παπά.

Ο Δ. Πουλικάκος ειρωνεύεται Πρετεντέρη & Βορίδη

                                 

                            
Μέγιστος είσαι, Πουλίκα !!!! Από τους ελάχιστους που τόλμησαν να πουν την αλήθεια μέσα στα στούντιο της κυβερνητικής προπαγνάνδας, και μπροστά στους "έκπληκτους" ανευθυνο-υπεύθυνους !!!! Ο μόνος που έκοψε το χλιμιντριστό πετεντέριο γέλιο !!!!!!