Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου : νέα απόφαση στην αντιδικία συναδέλφων με το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ : εκπρόθεσμη η βεβαίωση - καταχρηστική άσκηση δικαιώματος

Η νέα απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου (1336/13.12.2013) κάνει "τομή" στην υφιστάμενη αντιδικία, καθώς κρίνει ότι:
(1) το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ καταχρηστικά ασκεί το δικαίωμά του, εφόσον είχε αδρανήσει τόσα χρόνια, και δεν είχε επιδιώξει την είσπραξη των οφειλών μέσω του διανεμητικού λογαριασμού, ούτε είχε οχλήσει τους δανειολήπτες.
(2) κάνει και μια επί πλέον πολύ σημαντική παραδοχή, ότι η βεβαίωση των οφειλών θα έπρεπε να γίνει εντός τριετίας από τη λήξη της κάθε δόσης. Για ευνόητους λόγους όμως, δεν κρίνει ως εκπρόθεσμη τη βεβαίωση που έγινε, αφήνοντας προφανώς την κρίση αυτή στο δικαστή που θα κρίνει την ανακοπή.

Πρόκειται για ορθή παραδοχή και μια εξαιρετικά ρηξικέλευθη απόφαση, σε σχέση με την προηγούμενη, η οποία αναμένεται ότι θα αλλάξει τελείως το σκηνικό στην αντιδικία με το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ.

Περισσότερες πληροφορίες και διαρκή ενημέρωση για το θέμα της αντιδικίας αυτής μπορείτε να παίρνετε από το facebook/δικηγόροι δανειολήπτες ταμείου νομικών

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου