Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μια που απεργούσαν οι γιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Σπύρος - Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να τον κλείσει μέσα σε μια νύχτα, και διέταξε τη μεταφορά όλων των υποδομών μέσα στο Σαββατοκύριακο, πριν καν δημοσιευτεί ο νόμος στο ΦΕΚ. Ο Υπουργός διαβεβαιώνει ότι η δημοσίευση θα γίνει σήμερα (Δευτέρα) και ότι σε 30 μέρες θα λειτουργήσει ο νέος φορέας.
Πρόκειται για ακόμη μια παραβίαση κάθε έννοιας συνταγματικότητας, την οποία θα καταπιούν ομοίως οι υποστηρικτές των μνημονίων, και όσοι γνωρίζουν την ΑΒ, προβάλλοντας τη βεβαιότητα ότι η δημοσίευση θα γίνει, όπως προαναγγέλθηκε, και ότι ο νέος φορέας θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει σε 30 ημέρες και μάλιστα πιο αποτελεσματικά με τον "απηρχειωμένο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που στελεχώνουν υψηλόβαθμα στελέχη, που παίρνουν παχυλούς μισθούς και διορίστηκαν από το σάπιο κομματικό κράτος" (η κασέτα παίζει πάντα το ίδιο εμβατήριο).
Δεν γνωρίζω, βέβαια, από που αντλούν αυτήν τη βεβαιότητα, γιατί και η ΠΝΠ που έκλεισε την ΕΡΤ θα ερχόταν στη Βουλή, και τότε η πλειοψηφία το θεωρούσε βέβαιαο, αλλά τελικά ποτέ δεν ήρθε. Και μετά πιάσανε την άλλη "καραμέλα:" ότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε με την ΠΝΠ αλλά με την ΥΑ που εκδόθηκε δυνάμει της ΠΝΠ (όντως έτσι έγινε), και, ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται κύρωση της ΠΝΠ, και η ΥΑ, που εκδόθηκε δυνάμει της ΠΝΠ, που ουδέποτε κυρώθηκε, εξακολουθεί να ισχύει και να παράγει τα αποτελέσματά της.
Και ο νέος φορέας θα ιδρυόταν άμεσα και θα ήταν πιο αποτελεσματικός, πιο φθηνός και πιο καλός από την ΕΡΤ. Μετά από 8 μήνες η Νεριτ δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, η ΔΤ μεταδίδει πρόγραμμα επιπέδου νηπιαγωγείου, ο ενδιάμεσος φορέας για το ραδιόφωνο δεν έχει καν στελεχωθεί, και οι ΕΡΑ που παραμένουν ανοικτές εξακολουθούν να μεταδίδουν παράνομα. Και όμως: κατά τους αλφαβίστες ο νόμος έχει εφαρμοστεί !!!!
Πραγματικά αδυνατώ να παρακολουθήσω αυτό το σλάλομ. 
Θα πω μόνο τα εξής:
*    Επί 30 τουλάχιστον ημέρες μένουμε έκθετοι όλοι. Εύχομαι να μην βρεθεί σε αυτό το διάστημα οποιοσδήποτε συμπολίτης μας σε ανάγκη.
*  Η επαναλαμβανόμενη αντισυνταγματική συμπεριφορά των κυβερνώντων συνιστά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, και μάλιστα όχι στιγμιαίο, όπως είχε πει ο ΑΠ το 1974, αλλά διαρκές, μια και τελείται με πολλές επαναλαμβανόμενες πράξεις. 
*   Δεν αποτελεί δικαιολογία για την επιδεικνυόμενη ανοχή αυτό που λένε όσοι ανέχονται τις παραβιάσεις, ότι δηλαδή δεν τους πείθουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κι αυτό γιατί η αντίσταση αποτελεί συνταγματικό και δικηγορικό καθήκον, μια και το άρθρο 120 του Συντάγματος  θεσμοθετεί ουσιαστικά την ατομική ευθύνη και το προσωπικό αντάρτικο εκείνου που θεωρεί ότι το Σύνταγμα παραβιάζεται, και όχι τη συνεταταγμένη αντίδραση.Δεν λέει το Σύνταγμα ότι η άμυνα προβάλλεται εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος πολιτικός φορέας στον οποίο θα απευθυνθούν οι πολίτες για να αποκρούσουν την συνταγματική προσβολή. Άρα, όσοι συναινούν στις παραβιάσεις επικαλούμενοι την -κατ'αυτούς- ανυπαρξία πολιτικής λύσης, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα. Η ύπαρξη πολιτικής λύσης και η επιλογή της κατάλληλης αποτελεί δικαίωμα κατά το χρόνο της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, και όχι δικαιολογία για την αποφυγή υπακοής στη Συνταγματική επιταγή.
*  Δεν αργεί η μέρα που θα καταργηθούν με όμοιους τρόπους (ΠΝΠ ή νόμο που δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί) ΌΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ : το λειτούργημά μας, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το Δικαστικό Μέγαρο (μέλλον και υφιστάμενο), η Περιφέρεια Κρήτης, η γλώσσα μας, η θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, η χώρα και η ιστορία μας, και εκείνοι θα μιλούν ακόμη με ένα εφικτό απολίτικο αλφαβητάρι, χρησιμοποιώντας ρεαλιστικά και ακομμάτιστα όσα γράμματα θα τους έχουν αφήσει (πιθανόν μόνον το τελικό ς)
Και δύο ερωτήματα :
*    Αυτά τα επιχειρήματα θα τα προέβαλαν κατά την υπεράσπιση μιας υπόθεσης που τους είχε ανατεθεί; 
*    Σκοπεύουν να εισηγηθούν κάτι; Ή μήπως θα μείνουν σιωπηλοί σαν καλά παιδιά, επειδή στο Ε δεν αναφέρεται η λέξη Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ούτε στο Υ η λέξη Υγεία, ούτε στο Σ το Σύνταγμα; Εμείς θα κινηθούμε με τους τρόπους που ξέρουμε: νομικά και αγωνιστικά και μέσω των θεσμών αλληλεγγύης: 
Όσοι έχουν πρόβλημα μπορούν να απευθύνονται στα Νοσοκομεία και στο Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου.
Όσοι έχουν χρήματα μπορούν να απευθύνονται στους ιδιώτες ιατρούς και ιατρικά κέντρα (sic)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου