Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή του Προέδρου του Λ.Ε.Α.Δ.Η., Μανούσου Ξενάκη



           Αγαπητές –οι  συναδέλφισσες -οι,
         
Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός μας ως συλλειτουργών στην απονομή της Δικαιοσύνης και υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ο κοινωνικός ρόλος του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων Ηρακλείου (Λ.Ε.Α.Δ.Η.), έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο τοπικό φορέα υποστήριξης και αλληλοβοήθειας των μελών του.
Η πολυδιάστατη δραστηριότητα του, ως είναι γνωστόν, αναπτύσσεται στην παροχή οικονομικών βοηθημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών μας, στην ενίσχυση της λειτουργίας των οικογενειών μας και της ανατροφής των παιδιών μας, στην καταβολή εφάπαξ βοηθήματος κατά το χρόνο της συνταξιοδότησης μας και στη διοργάνωση και στήριξη, στο μέτρο του εφικτού, ψυχαγωγικών και πνευματικών εκδηλώσεων.
Κατ αυτόν τον τρόπο, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, ενισχύεται και υποστηρίζεται η απρόσκοπτη καθημερινή άσκηση των υποχρεώσεων μας, καλλιεργείται το πνεύμα της αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης και προβάλλεται το κοινωνικό πρόσωπο του επιστήμονα και επαγγελματία δικηγόρου στον ευρύτερο κοινωνικό μας χώρο.
            Η δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του Δ.Σ. του ΛΕΑΔ Ηρακλείου ενδεικτικά  αποτυπώνεται στα ως κάτωθι παρατιθέμενα στοιχεία και δράσεις του :
Για την περίοδο  2008-20013 παρείχε  
-          Για   εφάπαξ σε  συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους, 2.279.135 ευρώ,
Για έκτακτα χρηματικά βοηθήματα σε συναδέλφους με προβλήματα     υγείας, 96.384 ευρώ,
-          Για επίδομα παιδικών σταθμών, 196.830 ευρώ,
-          Για επίδομα τοκετού, 94.600 ευρώ,
-          Για συμμετοχή των παιδιών σε κατασκηνώσεις, 83.000 ευρώ.
Συνεχίζει κάθε χρόνο με επιτυχία τα μαθήματα εικαστικών τεχνών, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού και ιστορίας τέχνης για τα παιδιά των μελών του και διοργανώνει, με μεγαλύτερη επιτυχία κάθε χρόνο, τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.
Την τριετία 2010-2013,

 
 το ΛΕΑΔ Ηρακλείου συμμετέχοντας στην ΕΝΩΣΗ ΛΕΑΔ ΕΛΛΑΔΟΣ
συνέβαλε καθοριστικά :
-          στην νομοθετική κατοχύρωση του πόρου του 5 % στα γραμμάτια προκαταβολής εισφορών.
-          Στην ανανέωση και βελτίωση της σύμβασης νοσοκομειακής περίθαλψης με την GENERALI LIFE σε δύο καίρια σημεία :
α) στην ύπαρξη συμβεβλημένων Νοσοκομείων, στα οποία δεν απαιτείται η προκαταβολή της δαπάνης, παρά μόνο η πληρωμή του ποσού της συμμετοχής και,
β) Στην επέκταση της κάλυψης και στους συνταξιούχους μέχρι και το 70ο έτος της ηλικίας τους με το ίδιο μικρό ασφάλιστρο.
-          Τοπικά, πέτυχε εκτός των παραπάνω δράσεων, να ανακουφίσει τα μέλη του με την επιστροφή και απόδοση σ αυτούς από το ΤΥΔΕ καταβεβλημένων ποσών για νοσήλια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που εκκρεμούσαν από το 2008, άνω των 100.000 ευρώ.
-          Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς μόνο στους ασφαλισμένους στο ΤΥΔΕ, κατά τη διάρκεια της ενιαύσιας απεργία τους,  το 2012.
-          Να έχουν αποδοθεί στους ασφαλισμένους δικηγόρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ασφαλιστικής σύμβασης με την GENERAΛΙ LIFE, αποζημιώσεις ύψους 930.000 ευρώ.
 Σήμερα, που δοκιμάζονται  δραματικά οι αντοχές μας και  η απογοήτευση εντάσσεται στην καθημερινότητα μας, για να συνεχιστούν και να επεκταθούν οι παραπάνω δράσεις και παροχές του ΛΕΑΔΗ και  να σφυρηλατηθεί  περισσότερο η  γόνιμη συνεργασία και συμπόρευση με τα ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και του ΛΕΔΕ, τίθεται ως βασική προϋπόθεση η ενεργός συμμετοχή του καθενός μας.
Στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη διοίκηση και λειτουργία του ΛΕΑΔΗ, δίδεται στον καθένα μας μια από τις ευκαιρίες  για να διαμορφώσει με ευθύνη τη στάση του.
Αγαπητή -ε  συναδέλφισσα –ε,
Στις εκλογές αυτές, ως διατελέσας Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΛΕΑΔΗ την περίοδο 2002-2014, ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης σου.
Για να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε μαζί τις παραπάνω δράσεις.                 
                                 Ηράκλειο Φεβρουάριος 2014
                                                              Μ ε   ε κ τ ί μ η σ η
                                            
                                  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΛ. ΞΕΝΑΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου