Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μηνυτήρια αναφορά από φορείς για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 
Κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Ηρακλείου η παρακάτω μηνυτήρια αναφορά από φορείς της πόλης και τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους, Γιάννη Λεβέντη, σχετικά με το κενό που δημιουργείται στην πρωτοβάθμια υγεία από την κατάργηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τη μη αντικατάστασή του από το κάποιο διάδοχο φορέα.



ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

1) Του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηρακλείου, νόμιμα εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο Δαγκωνάκη Ιωάννη του Σταύρου, κάτοικο Ηρακλείου, οδός Λυσσία αρ. 12, Ηλιούπολη,
2) Του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, νόμιμα εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο, Σωκράτη Βαρδάκη, κάτοικο Ηρακλείου, Λ. Δημοκρατίας αρ. 10,
3) Του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ανατολικής Κρήτης, νόμιμα εκπροσωπούμενου από την Πρόεδρο, Παπαντωνάκη Αφροδίτη, κάτοικο Ηρακλείου, οδός Σεμέλης αρ.1,
4) Του Συλλόγου Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ηρακλείου, νόμιμα εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο, Παπαδάκη Εμμανουήλ, κάτοικο Ηρακλείου.

ΚΑΤΑ
Παντός κατά το νόμο υπευθύνου

Ο Οργανισμός (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) με έγγραφο στο Διευθυντή Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ηρακλείου ζητά να γίνει η παράδοση του κτιρίου – του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού -  των υπαλλήλων, το οποίο βρίσκεται στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου (πρώην κτίριο Ι.Κ.Α.) μέχρι τις 17.2.2014. Η παράδοση δεν έγινε με υπαιτιότητα της Περιφερειακής Προϊσταμένης.
Με την ψήφιση του Ν.4238/2014 και την από 17.2.2014 δημοσίευση του ΦΕΚ (αρ. Φύλλου 38/17.2.2014) αργά το απόγευμα τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του Οργανισμού και συνεπεία αυτού δεν μπορούν να ασκήσουν οποιοδήποτε υπηρεσιακό καθήκον. Παράλληλα με τον ίδιο νόμο καταργούνται όλες οι υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και θα ανατεθούν στο μέλλον σε νέο φορέα που θα συσταθεί.
            Καταθέτουμε την παρούσα μηνυτήρια αναφορά και ζητούμε την παρέμβασή σας με τη διαδικασία του αυτοφώρου επειδή:
1) Παρανόμως ζητείται από το Διευθυντή που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα να εκτελέσει καθήκοντα δημοσίου υπαλλήλου και συγκεκριμένα να παραδώσει τη Νομαρχιακή Μονάδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ηρακλείου, καίτοι βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.
2) Το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου περιφρουρούν τη δημόσια περιουσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η οποία μετά τα ανωτέρω είναι εκτεθειμένη σε σοβαρό κίνδυνο μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση.
3) Με το νόμο αυτό τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία, καθώς καταργείται η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας του κρητικού λαού στο σύνολό του.

ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

1) Νομαρχιακό Τμήμα  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηρακλείου,
Πρόεδρος Δαγκωνάκης Ιωάννης

2) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου,
Πρόεδρος Σωκράτης Βαρδάκης

3) Σύλλογος Εργαζομένων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ανατολικής Κρήτης,
Πρόεδρος Παπαντωνάκη Αφροδίτη

4) Σύλλογος Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ηρακλείου,
Πρόεδρος Παπαδάκης Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου