Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η. δεν είχε απαρτία - του Λ.Ε.Α.Δ.Η. είχε

Αυτή η είδηση πιθανόν να σας είναι γνωστή από χθες. Αν δεν σας είναι, σημαίνει ότι δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε τι έγινε στη Γενική Συνέλευση, την τελευταία της απερχόμενης διοίκησης, και την τελευταία της δεκαπενταετούς θητείας Λαμπρινού.
Θυμίζω ότι η Γ.Σ. είχε αρχικά οριστεί να γίνει στην αίθουσα Σακλαμπάνη επειδή δεν υπήρχε ελεύθερη αίθουσα στο Δικαστικό Μέγαρο. Θεωρώντας εξαιρετικά σημαντική τη διεξαγωγή αυτής της Γ.Σ., αντιδράσαμε στην απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς να ενημερωθούμε, και ζητήσαμε να γίνει η συνέλευση σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου το απόγευμα της Τετάρτης. Τελικά η συνέλευση κατέστη δυνατόν να διεξαχθεί στην αίθουσα του Β' Τριμελούς, η οποία ήταν άδεια στις 12.30. 
Κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης ήταν παρόντα μόνον 44 από τα 94 μέλη που απαιτούνται για την ύπαρξη απαρτίας στην επαναληπτική Γ.Σ. Έτσι αποφασίσθηκε να προηγηθεί η Γ.Σ. του Λ.Ε.Α.Δ.Η., στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος, Μανούσος Ξενάκης, ανέλυσε τα πεπραγμένα της διοίκησης, τον απολογισμό και τον προυπολογισμό, και απάντησε σε λίγες ερωτήσεις που έγιναν. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας ήταν παρόντα 78 μέλη, τα οποία κάλυπταν τον απαιτούμενο αριθμό για την απαρτία της Γ.Σ. του Λ.Ε.Α.Δ.Η., και έτσι εγκρίθηκε ο απολογισμός του. Επειδή όμως είχε περάσει αρκετή ώρα, και απαρτία για τη Γ.Σ. του Δ.Σ.Η. δεν υπήρχε, αποφασίσθηκε να γίνει άτυπη συνέλευση.

Στην αρχή της διαδικασίας μίλησε ο απερχόμενος Πρόεδρος, εμφανώς συγκινημένος, τονίζοντας ότι είναι η τελευταία Γ.Σ. της οποίας προεδρεύει, και το τέλος της 15ετούς θητείας του. Μίλησε αναλυτικά για το Λ.Ε.Δ.Ε. για πρώτη φορά μετά από χρόνια παρουσίας του στο Δ.Σ./Λ.Ε.Δ.Ε., τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός του Λ.Ε.Δ.Ε. και του Λ.Ε.Α.Δ.Η. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός και προυπολογισμός, που αναλύθηκαν από τον Ταμία, Άρη Ροζάκη.
Στη συνέχεια μίλησε ο υπογράφων, ο οποίος τόνισε ότι είναι ντροπή για το Σύλλογο να μην υπάρχει απαρτία στη συνέλευση, η οποία είναι η τελευταία της απερχόμενης διοίκησης αλλά και της 15ετούς θητείας του Προέδρου, και να μην είναι παρόντα τα μέλη τα οποία τόσα χρόνια στήριξαν τον κ. Λαμπρινό με την ψήφο τους. Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε φροντίσει για αυτό, δεδομένου μάλιστα ότι σε μια τέτοια συνέλευση δεν είχαμε σκοπό να του επιτεθούμε ως παράταξη ή να του ασκήσουμε κριτική, αφού τη διαφωνία μας την έχουμε εκφράσει κατ'επανάλειψη στο παρελθόν στο Δ.Σ. και τις Γ.Σ. Στη συνέχεια είπε ότι η παράταξη υπερψηφίζει τον οικονομικό απολογισμό και προυπολογισμό, όπως είχε κάνει και στη συνεδρίαση του Δ.Σ., με την παρατήρηση ότι για πρώτη φορά ο Σύλλογος παρουσιάζει  ένα τόσο μεγάλο πλεόνασμα (210.000 € - το μεγαλύτερο πλεόνασμα των προηγούμενων ετών ήταν 110.000 € το 2006). Το πλεόνασμα αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον υπερδιπλασιασμό των γραμματίων προεισπράξεως των δικαστηρίων (από 100.000 € σε 211.000 €) η έκδοση των οποίων έγινε υποχρεωτική για κάθε διαδικαστική πράξη. Αυτή η αύξηση δημιούργησε ένα σημαντικό πλεόνασμα στο Δ.Σ.Η., ο οποίος, βεβαίως, και θα το επιστρέψει με διάφορους τρόπους στα μέλη του. Το πλεόνασμα αυτό όμως δεν έχει αντίκρυσμα στους δικηγόρους, οι οποίοι, όχι μόνο δεν είδαν να αυξάνονται αντίστοιχα τα δικά τους εισοδήματα, αλλά έχουν φτωχοποιηθεί πλήρως, αφού στις περισσότερες φορές δεν εισπράττουν ούτε καν το αντίτιμο του γραμματίου προείσπραξης, και αναγκάζονται να τα εκδίδουν πληρώνοντας από την τσέπη τους. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των συνθηκών, και όλων των νομοθετημάτων που έχουν φτωχοποιήσει το λαό μας και τους δικηγόρους, παλεύοντας συλλογικά μέσα από τη Γ.Σ., τις Επιτροπές και τα όργανα του Δ.Σ.Η. και κάλεσε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν τον ίδιο και τους υποψήφιους της παράταξης. 
Ακολούθησαν ομιλίες των Μιχάλη Σφακιανάκη, Άρη Ροζάκη, Γιώργου Γιαχνάκη, Τίτου Ταγαράκη, του Γιώργου Μαρταβαντζή,  ο οποίος αναφέρθηκε στην παράλειψη της διοίκησης Λαμπρινού να χτυπήσει τα κυκλώματα των δικηγόρων, και της Βιβής Δερμιτζάκη και του Μιχάλη Σαρχιανάκη που επεσήμαναν τις διαφορές που είχαμε αυτά τα χρόνια με την παράταξη της πλειοψηφίας, επεσήμαναν τη σημασία των επερχόμενων εκλογών και ζήτησαν την ενίσχυση της παράταξής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου