Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση στην κ. Εισαγγελέα Ηρακλείου για το κλείσιμο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σήμερα το μεσημέρι έκαναν παράσταση ενώπιον της Προιστάμενης της Εισαγγελίας Ηρακλείου, κ. Πολιτάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, οι κ.κ. Παπαδάκης Μανόλης και       Ζαρωνάκης εκ μέρους του Συλλόγου Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο κ. Βορηάς από το Ε.Κ.Η., ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Λυγερός, καθώς και οι κ.κ. Μιχάλης Ασκορδαλάκης, Γιώργος Βαθιανάκης, Δημήτρης Κλαράκης και Γιάννης Λεβέντης, ως μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιοι (οι δύο τελευταίοι) στις εκλογές του Δ.Σ.Η. μαζί με τους επίσης υποψήφιους, Λεωνίδα Αρχανιωτάκη και Πελαγία Μαρκετάκη, και ζήτησαν την επέμβασή της προκειμένου να σταματήσει η παράνομη διάλυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η μεταφορά της υλικοτεχνικής του υποδομής, η οποία γίνεται με εντολή του Διευθυντή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Κοντού, πριν καν δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ. ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή με οριακή πλειοψηφία. Στην κ. Εισαγγελέα τονίσθηκε το παράνομο της διαδικασίας, και η αντισυνταγματικότητα του νόμου, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία καταργώντας έναν αποφαστιστικής σημασίας φορέα, χωρίς να τον αντικαταστήσει από κάποιον νέο. Επισημάνθηκε ότι το ίδιο συνέβη πριν από 8 μήνες με την Ε.Ρ.Τ., χωρίς ακόμη να έχει συσταθεί ο νέος φορέας, τον οποίο όμως πληρώνουμε από 1.1.2014, και ενώ ο ενδιάμεσος φορέας της ΔΤ λειτουργεί ελλιπώς. Η κ. Εισαγγελέας απάντησε ότι το ζήτημα δεν είναι της αρμοδιότητάς της, εφόσον η εκτελούμενη εντολή δόθηκε από την Αθήνα, και τέθηκε στη διάθεση των φορέων, εάν υπάρξει κάποιο θέμα που άπτεται της τοπικής αρμοδιότητάς της. 
Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο νόμος δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (ν. 4238/2014, ΦΕΚ Α 38/17.2.2014). Οι αντιδράσεις κατά του νόμου, ο οποίος ναρκοθετεί το σύστημα υγείας και αφήνει ακάλυπτο το σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων, μεταξύ των οποίων και τους δικηγόρους, αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες. Η παρανομία Κοντού όμως εξακολουθεί να υπάρχει, και αναμένεται να κατατεθεί μήνυση εναντίον του από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Σημείωση: όλα τα παραπάνω ουδεμία ανησυχία προκάλεσαν στον απερχόμενο Πρόεδρο του Δ.Σ.Η. και πιθανώς επερχόμενο Δήμαρχο Ηρακλείου, ούτε στην πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, οι οποίοι έλαμψαν, για άλλη μια φορά, δια της απουσίας τους, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν μέσα στο σπίτι μας. Απών επίσης ήταν και ο Μιχάλης Σφακιανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου