Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ./Δ.Σ.Η.

Εκτάκτως συνήλθε σήμερα το πρωί το Δ.Σ./Δ.Σ.Η. για να εγκρίνει την απολογισμό του 2013 και τον προυπολογισμό του 2014, που εγκρίθηκαν ομόφωνα με λίγες τροποποιήσεις, που έγιναν με κοινή συμφωνία. 
Ομόφωνα αποφασίσθηκε επίσης να προκηρυχθεί η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία, όσο και αν ακούγεται παράτυπο και πρωτότυπο, δεν προβλέπεται από το νέο Κώδικα περί Δικηγόρων, για την Τρίτη 18.2.2014, και αν δεν υπάρξει απαρτία για τις 19.2.2014. Θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου. 
Έγινε επίσης ενημέρωση για το συλλαλητήριο για τα χημικά και τη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των Οικονομολόγων, του Επιμελητηρίου κλπ. 
Στο περιθώριο της συνεδρίασης υποβάλαμε προς την Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων το συνημμένο έγγραφο για τη διοργάνωση τριών θεματικών κοινών εκδηλώσεων, τα συμπεράσματα των οποίων θα αποτελέσουν κοινή δέσμευση όλων των υποψηφίων. Η Ενωτική Κίνηση επιφυλάχθηκε να συνεδριάσει και να απαντήσει. Η πρόταση πάντως κατ'αρχήν δεν φάνηκε να γίνεται ευμενώς αποδεκτή μια και η φιλοσοφία του "παντοδύναμου" μονολόγου, έστω και παράλληλου, φαίνεται να διαιωνίζεται και να ενισχύεται, ενώ τα επιχειρήματα που ακούσθηκαν δεν φαίνεται να αντέχουν στην κοινή λογική.
Το έγγραφο είχε σταλεί χθες αργά το βράδυ και ηλεκτρονικά. 
Αναμένουμε την απάντηση. 
Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

Ηράκλειο 7.2.2014
Προς την
«Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων»

Δεδομένης της καθόδου των υποψηφίων συμβούλων σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, θεωρώντας την άμεση και ζωντανή επαφή ως τον πλέον ενδεδειγμένο και πρόσφορο τρόπο για την αποτελεσματική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία με τους συναδέλφους, σας προτείνουμε έως την ημερομηνία των εκλογών τη διεξαγωγή τριών εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν οι δύο παρατάξεις με υποψηφίους τους καθώς  και οι υποψήφιοι πρόεδροι. Στις εκδηλώσεις αυτές θα συζητηθούν, θα ανταλλαγούν απόψεις και θα προταθούν λύσεις για τα παρακάτω προτεινόμενα από την παράταξή μας θέματα:

  1. Το νέο θεσμικό και πραγματικό πλαίσιο της δικαιοσύνης
  2.  Το νέο θεσμικό πλαίσιο της δικηγορίας και η καθημερινότητά μας
  3.  Νέοι και ασκούμενοι δικηγόροι.
Για τις εκδηλώσεις αυτές θα τηρηθούν πρακτικά, τα οποία θα συνυπογραφούν και θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.
Η αποδοχή της πρότασής μας θα σηματοδοτήσει μια πραγματική και πολλαπλά αναμενόμενη αλλαγή στη σχέση του Δ.Σ.Η. με τα μέλη του, και θα αποτελέσει το προοίμιο της από κοινού αντιμετωπίσεως και επιλύσεως των προβλημάτων μας. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις θα αποτελέσουν, σε περίπτωση συμφωνίας, προεκλογική δέσμευση όλων των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία και υποχρέωση για άμεση εφαρμογή και διεκδίκηση από το νέο Δ.Σ., από οποιουσδήποτε και εάν αποτελείται. Σε περίπτωση διαφωνίας, θα καταγραφούν οι διαφορετικές θέσεις κάθε παράταξης, και οι θέσεις αυτές θα αποτελέσουν την προεκλογική δέσμευση εκάστου, και το χρήσιμο πληροφοριακό υλικό που θα δώσει την ευχέρεια στους συναδέλφους να κρίνουν με αντικειμενικό τρόπο τα μέλη που θα αποτελέσουν το Δ.Σ. του Συλλόγου μας,
                   Αναμένουμε τη θετική απάντηση στην πρότασή μας.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Απάντηση περιμένουμε, και αδίκως θα περιμένουμε, μου φαίνεται.
    Άλλωστε, ως γνωστόν, ο μονόλογος είναι ο καλλίτερος διάλογος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή