Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες στο Δ.Σ.Η.

Αύριο, Παρασκευή, 31.1.2014, τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες του Δ.Σ.Η. Πέραν από τους 3 (γνωστούς ήδη) υποψηφίους προέδρους, σημαντική είναι η κινητικότητα που υπάρχει για τους υποψηφίους συμβούλους. Σε λιγότερο από 48 ώρες θα έχουμε μια καθαρή εικόνα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια με το παλιό πλειοψηφικό σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου, και χωρίς την παρουσία του Βασίλη Λαμπρινού. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσω ότι ο παλιός Κώδικας περί Δικηγόρων επέβαλε το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αγώνες χρόνων άλλαξαν τη διάταξη αυτή, και με το ν. 1336/1983 επιτράπηκαν τα παραταξιακά ψηφοδέλτια σε συλλόγους με δύναμη άνω των 200 μελών. Με τη διάταξη αυτή ουσιαστικά εισήχθη η απλή αναλογική στις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων. Με το νέο Κώδικα, και στα πλαίσια της κατάργησης κάθε δημοκρατικού θεσμού, και παρά τις έντονες αντιρρήσεις μας (βλ. θέσεις αντιπολίτευσης, τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια του Ρεθύμνου ανάρτηση Ιουνίου 2013, επί τροχάδην ψήφιση νομοσχεδίου στην Επιτροπή από το Βιρβιδάκη υπό τις διαμαρτυρίες της Κωνσταντοπούλου), γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω, αφού επανήλθε το ενιαίο ψηφοδέλτιο, με το οποίο επιβάλλεται ένα αμιγώς σκληρό πλειοψηφικό σύστημα. Από την πλευρά μας, και ασχέτως των συσχετισμών που ευνοούν την αντιπολίτευση τη στιγμή αυτή, θα αγωνιστούμε για την επαναφορά των παραταξιακών ψηφοδελτίων, και την αλλαγή όλων των αναχρονιστικών και αντιδημοκρατικών διατάξεων που έχουν περιληφθεί στο νέο Κώδικα.

Παράλληλα υπάρχει και ένας αγώνας ταχύτητας για την εγγραφή των νέων συναδέλφων έως την ίδια ημερομηνία, ώστε να προλάβουν να λάβουν μέρος στι εκλογές. Και αυτό το θέμα το ανακίνησε και το έτρεξε η παράταξή μας. Παρά τις προσπάθειές μας, τα πράγματα παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς καθυστερεί η καταχώριση των αποτελεσμάτων στο Φ.Ε.Κ. Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει την άσκηση έντονης πίεσης από διάφορους δικηγορικούς συλλόγους (όχι βεβαίως το δικό μας) με σκοπό την άμεση καταχώριση των αποτελεσμάτων. Το πρωί ελπίζω να έχουμε ευχάριστα νέα, και να μπορέσουμε να προλάβουμε να εγγράψουμε τους νέους συναδέλφους στη δύναμή μας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

(αναδημοσίευση από το "ίσκρα"):

ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

(Τετ. 28/1/14 - 00:09)
ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΕ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ
Ευθέως αμφισβητεί το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τη δυνατότητα επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 2,9 δισ ευρώ το 2014, χαρακτηρίζοντας "αισιόδοξη" τη πρόβλεψη για βελτίωση κατά 264% των δημοσιονομικών επιδόσεων. Βασικό επιχείρημα των αναλυτών του Γραφείου, είναι ότι αυτός ο στόχος θα "σκοντάψει" πάνω στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων και στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο!
Το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν μένει, όμως, εκεί, καθώς επικαλείται συγκριτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είχε υποστηρίξει ο Γ. Στουρνάρας κατά τη διαδικασία ψήφισης του νέου Φόρου Ακινήτων.
Συγκεκριμένα: 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο Δ.Σ.Η. τίμησε το Δημήτρη Ξυριτάκη

Την Τετάρτη, 22.1.2014, ο Δ.Σ.Η. τίμησε το Δημήτρη Ξυριτάκη, ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου. Η απόφαση του Δ.Σ. ήταν ομόφωνη και βασίσθηκε στη πλούσια επαγγελματική, αντιστασιακή, πολιτική και συγγραφική δράση του Δημήτρη Ξυριτάκη. Στην εκδήλωση απήγγειλε ποιήματα ο Μανόλης Τσικαλάς, ο οποίος στο δείπνο που ακολούθησε, τραγούδησε με τη στεντόρια φωνή δύο υπέροχα ριζίτικα τραγούδια.



Η εκδήλωση για τα φορολογικά




Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Πολύ σημαντική εκδήλωση με το Στάθη Μπακάλη : Δευτέρα, 20.1.14 ώρα 12.30

Ηράκλειο 15-01-2014
                                                                       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας καλεί σε  εκδήλωση που οργανώνει με θέμα: «Ενημέρωση για φορολογικά ζητήματα δικηγόρων» την Δευτέρα 20-01-2014 και ώρα 12:30 στην αίθουσα «Νίκος Σακλαμπάνης» στην Πλατεία Δασκαλογιάννη  αρ. 7 -1ος όροφος.

Oμιλητής: ο κ. Ευστάθιος Μπακάλης δικηγόρος Αθηνών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ                                                                             ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ

Ο Στάθης Μπακάλης θεωρείται μοναδική αυθεντία στα φορολογικά θέματα του κλάδου. Η εκδήλωση αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Συνιστώ να συγκεντρώσετε τις απορίες σας, για να τις υποβάλλετε, και να πάρετε υπεύθυνες απαντήσεις. 
Η εκδήλωση θα αναδείξει εκείνο που τόσον καιρό λέμε: το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για τους δικηγόρους μόνο σκοπό έχει την πλήρη αποδυνάμωση του ανεξάρτητου μαχόμενου δικηγόρου, και την υπαγωγή του στις μεγάλες δικηγορικές εταιρίες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν λογιστή για να επιλύει όλα αυτά τα δαιδαλώδη ζητήματα και διαδικασίες που έχουν θέσει ως απαραίτητη προυπόθεση για τη "σύννομη" (;;;) άσκηση του λειτουργήματός μας.

ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

(Κυρ. 18/01/14)
Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ξεφτίλισε κυριολεκτικά τον οικτρό Σαμαρά ο άγλλος δεξιός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, αρχηγός του κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009 είχε πάρει το 17% των ψήφων στη Βρετανία. «Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα! Η τρόικα κυβερνά!» του είπε κατάμουτρα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη, στη διάρκεια της εμφάνισης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Στρασβούργο με αφορμή την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας της χώρας μας στην ΕΕ. «Το κόμμα σας ονομάζεται Νέα Δημοκρατία, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να το μετονομάσετε σε …Μη Δημοκρατία (No Democracy), γιατί η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή» συνέχισε ακάθεκτος ο Φάρατζ.
«Η Κυβέρνηση δουλεύει με την τρόικα 18 μήνες και η Ελλάδα έχει πετύχει πολλούς στόχους του προγράμματος» ψέλλισε μισοκακόμοιρα ο Σαμαράς για να γοητεύσει, όπως νόμιζε, τους ευρωβουλευτές. Τον «έκραξε» μέχρι και ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, ο καραδεξιός αυστριακός σοσιαλδημοκράτης Χάνες Σβόμποντα. «Πρέπει να καταργηθεί η τρόικα» είπε ωμά στον Σαμαρά. «Πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας είναι απαράδεκτες και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας» εξήγησε ο αυστριακός ευρωβουλευτής στον Έλληνα Πρωθυπουργό! Είναι να τρελαίνεται κανείς – οι ξένοι προσπαθούσαν να πείσουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πόσο καταστροφικά είναι τα μέτρα της τρόικας για τους Έλληνες και πόσο επικίνδυνα μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα, αν ο Σαμαράς συνεχίσει με την ίδια δουλικότητα να εκτελεί τις εντολές που του δίνουν οι Ευρωπαίοι! «Πρέπει να λάβετε μέτρα επειγόντως γιατί ο κόσμος έχει πολύ έντονη αίσθηση ότι έχει αδικηθεί» του τόνισε ο η επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στην ευρωβουλή Ρεμπέκα Χαρμς. «Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα εξαλείφοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού» τον ανακάλεσε στην τάξη η αριστερή γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκάμπριελ Τσιμέρ.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της Ιστορίας

«Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα.
Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.
Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.
Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;
Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.
Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους. 11 Φεβρουαρίου 1917»

Ο Αντόνιο Γκράμσι: Ιταλός συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας.

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ

«… Αν μιλάτε, θα μείνετε άνεργος. Αν περπατάτε, θα νιώσετε βία. Αν σκέφτεστε, θα νιώσετε αγωνία. Αν αμφιβάλλετε, θα τρελαθείτε. Αν νιώθετε, θα είστε μόνος. … Είναι καιροί φόβου. Φόβος στη νύχτα χωρίς υπνωτικά χάπια και στο πρωινό χωρίς χάπια για το ξύπνημα… Φόβο να πεθάνεις. Φόβο να ζήσεις…»  Eduardo Galeano


Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Υποψήφιος Πρόεδρος για τις εκλογές του Δ.Σ.Η. ο Γιάννης Λεβέντης



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

Ηράκλειο 15.1.2014

Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Λεβέντη για το αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Ο Γιάννης Λεβέντης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που με εμπιστεύθηκαν για να διεκδικήσω ξανά το αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Οι δραματικές συνθήκες τις οποίες βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία, η Δικαιοσύνη, και το δικηγορικό σώμα, μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για την προστασία και υπεράσπιση της δημοκρατίας, των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της ορθής απονομής της Δικαιοσύνης. Στον αγώνα αυτό πρωταγωνιστής θα είναι ο ίδιος ο δικηγόρος, ως επιστήμονας, εργαζόμενος και άνθρωπος, με συμμετοχικές διαδικασίες, αποφασιστικές γενικές συνελεύσεις, ανανέωση προσώπων, επεξεργασία, προώθηση και υλοποίηση νέων ιδεών σε τοπικό, παγκρήτιο και πανελλήνιο επίπεδο, πεδία στα οποία έχει πολλά να προσφέρει η μακρόχρονη εμπειρία της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου».

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου : νέα απόφαση στην αντιδικία συναδέλφων με το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ : εκπρόθεσμη η βεβαίωση - καταχρηστική άσκηση δικαιώματος

Η νέα απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου (1336/13.12.2013) κάνει "τομή" στην υφιστάμενη αντιδικία, καθώς κρίνει ότι:
(1) το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ καταχρηστικά ασκεί το δικαίωμά του, εφόσον είχε αδρανήσει τόσα χρόνια, και δεν είχε επιδιώξει την είσπραξη των οφειλών μέσω του διανεμητικού λογαριασμού, ούτε είχε οχλήσει τους δανειολήπτες.
(2) κάνει και μια επί πλέον πολύ σημαντική παραδοχή, ότι η βεβαίωση των οφειλών θα έπρεπε να γίνει εντός τριετίας από τη λήξη της κάθε δόσης. Για ευνόητους λόγους όμως, δεν κρίνει ως εκπρόθεσμη τη βεβαίωση που έγινε, αφήνοντας προφανώς την κρίση αυτή στο δικαστή που θα κρίνει την ανακοπή.

Πρόκειται για ορθή παραδοχή και μια εξαιρετικά ρηξικέλευθη απόφαση, σε σχέση με την προηγούμενη, η οποία αναμένεται ότι θα αλλάξει τελείως το σκηνικό στην αντιδικία με το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ.

Περισσότερες πληροφορίες και διαρκή ενημέρωση για το θέμα της αντιδικίας αυτής μπορείτε να παίρνετε από το facebook/δικηγόροι δανειολήπτες ταμείου νομικών

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Νέα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία, ως συνήθως, διευκολύνουν τους δικηγόρους και τους πολίτες

Η κυβέρνηση με τη γνωστή της τακτική (νέοι και διαρκώς νέοι φόροι, προσκόμματα στην προσφυγή στη δικαιοσύνη και στη σύναψη ελεύθερων συμβάσεων, καταστρατήγηση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων) εισήγαγε στο τέλος του έτους δύο διατάξεις, τη σπουδαιότητα των οποίων μας επισήμαναν συναδέλφισσες, τις οποίες ευχαριστούμε:

Αιτήσεις ακυρώσεως για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών (άρθρο 8 ν. 4198/11.10.2013 
- επισήμανση από την Ελένη Λιόλη):
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 11.1.2014 ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ !!!!)
 

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥΣ ΔΕΗ: 36€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ΑΕ! ΕΩΣ 157% ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ!

(αναδημοσίευση από το ίσκρα)

 ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥΣ ΔΕΗ: 36€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ΑΕ! ΕΩΣ 157% ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ!

( Πέμ. 2/1/14 - 21:05)
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΑΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ 'Η ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από σήμερα θα αρχίσει να καταβάλλεται το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ για τη ΝΕΡΙΤ, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Θα μπορούσε να θεωρηθεί παγκόσμια πρωτοτυπία η επιβολή ενός ανταποδοτικού τέλους χωρίς αντίκρυσμα, αφού το επίσημο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει να προβάλλεται από τον Μάρτιο και ακόμα χειρότερα αυτό το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα φτωχό σε περιεχόμενο, μονοδιάστατο στην κατεύθυνσή του και θα συνιστά στην ουσία κυβερνητική και μνημονιακή πλύση εγκεφάλου!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/1, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ!

(αναδημοσίευση από το ίσκρα)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/1, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ!

E-mail Εκτύπωση PDF
(Κυρ. 05/01/14 - 18:15)
ΣΧΟΛΙΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Σε κάλεσμα προς τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής και αντι-ΕΕ αριστεράς, προχώρησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με στόχο να αναλάβουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση της διαδήλωσης ενάντια στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, που θα ενταθεί με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας. H διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλεί τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και του μαζικού κινήματος να διαδηλώσουν την μέρα εκείνη, σαν ένα πρώτο βήμα για την κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, ολόκληρη η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το κοινό κάλεσμα για διαδήλωση έχει ως εξής:

ΜΥΘΟΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ (2014), ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

(αναδημοσίευση από το ίσρκα)

ΜΥΘΟΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ (2014), ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

alt( Παρ. 3/1/14, Δευτ. 6/1/14 - 11:10)
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ PIMCO ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ
Η δυνατότητα εξόδου μιας χώρας στις λεγόμενες διεθνείς αγορές για δανεισμό έχει κακώς αναδειχθεί σε κριτήριο ισχύος και στην προκειμένη περίπτωση για την Ελλάδα σε επιβεβαίωση εξόδου από την κρίση.
Η έξοδος όμως στις αγορές και ο δανεισμός από τις τελευταίες δεν είναι στην ουσία τίποτα άλλο παρά ομηρία μιας χώρας από το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, το οποίο, ως αντιστάθμισμα, επιβάλλει , τελικά, στη δανειοδοτούμενη χώρα τη βούλησή του και τις νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις του.

Η τραγωδία με την Ελλάδα της παραδομένης κυβέρνησης Σαμαρά είναι ότι ακόμα και το βήμα της εξόδου στις αγορές μέσα στο 2014,το οποίο με ευκολία προπαγανδίζει , ούτε αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιήσει!

Η ΠΙΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Η ΠΙΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

(Κυρ. 05/01/14 - 18:30)
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πιο απαξιωτική στάση του ευρωπαϊκού Τύπου, μείγμα οίκτου και περιφρόνησης, απέναντι σε χώρα που αναλαμβάνει την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ από αυτήν που παρατηρείται σήμερα απέναντι στην Ελλάδα, ομολογώ ότι ουδέποτε είχα δει κατά τη διάρκεια των τριάντα και πλέον χρόνων που παρακολουθώ επαγγελματικά τις διαδικασίες της ΕΟΚ και της ΕΕ! Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου υποκρίνεται ότι η προεδρία της ΕΕ είναι δήθεν «χρυσή ευκαιρία» για να προβάλει τα επιτεύγματά της. Ολοι οι Ευρωπαίοι όμως -και το σημαντικότερο, με επικεφαλής τους Γερμανούς!- την αντιμετωπίζουν ως περίπου... μελλοθάνατη πολιτικά. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος «Καλημέρα, καληνύχτα!» της γερμανικής «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» δίνει το γενικό στίγμα.
Παράγοντα παράλυσης της ΕΕ θεωρεί μάλλον την ελληνική προεδρία το επίσης γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» στην ηλεκτρονική του έκδοση. Το βασικό ζήτημα της ελληνικής προεδρίας θα είναι «αν το πιο προβληματικό παιδί της ΕΕ μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος Ευρωπαίος παίκτης ή αν το χάος και η αστάθεια θα παραλύσουν τη χώρα και την Ευρώπη» γράφει χαρακτηριστικά. 

ΣΥΝΘΗΚΗ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΣΥΝΘΗΚΗ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

alt(Σάββ. 04/01/14 - 12:21)
Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΜMΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜMΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ Η ΕΠΩΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ
«Ο πανικός εξαπλώνεται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λες και κάποιο κουνάβι εισέβαλε στο κλουβί με τα κουνέλια. Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας μεγάλης κοινής αγοράς, που θα ενσωματώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα σχέδιο που εξελισσόταν θαυμάσια, χωρίς κανείς να πάρει είδηση, ήρθε ξαφνικά στο φως της ημέρας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι λαοί διερωτώνται γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γιατί κανείς δεν ζητάει τη γνώμη τους; Ποιους να εξυπηρετεί, άραγε, αυτή η ιστορία»;
Με αυτά τα λόγια ξεκινούσε πρόσφατη ανάλυση του Τορτζ Μονμπάιοτ στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Πέτρα του σκανδάλου, η Διατλαντική Εμπορική Επενδυτική Σχέση (TTIP), την οποία διαπραγματεύονται, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, από τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση Ομπάμα. Η μυστικότητα αφορά, ωστόσο, μόνο τους λαούς και τα κοινοβούλια των ενδιαφερομένων χωρών και όχι τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στα μέτρα των οποίων είναι κομμένη και ραμμένη η «ιστορική» συμφωνία. Όπως έγινε γνωστό από ρεπορτάζ έγκυρων εφημερίδων ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, στις διαπραγματευτικές ομάδες της Αμερικής συμμετέχουν κάπου 600 εκπρόσωποι εταιρειών. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Εταιρειών, η Κομισιόν διοργάνωσε για την επωαζόμενη συμφωνία οκτώ συσκέψεις με οργανώσεις πολιτών και... 119 συσκέψεις με στελέχη και «λομπίστες» μεγάλων επιχειρήσεων- στη δεύτερη περίπτωση, πίσω από κλειστές πόρτες.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Εκλογή νέου Αντιπροέδρου στο Δ.Σ.Η. - Προετοιμασία για τις εκλογές

Στην έκτακτη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, 3.1.2014, εξελέγη νέος Αντιπρόεδρος ο Απόλλων Καλογερόπουλος. Υπήρξαν δύο υποψηφιότητες: η πλειοψηφία πρότεινε τον Καλογερόπουλο, και η παράταξή μας τον αναρτώντα, με το σκεπτικό ότι η άσκηση της διοίκησης του συλλόγου πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική και από τις δύο παρατάξεις, και ότι δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην εκλογή ενός Αντιπροέδρου, ο οποίος θα συνεχίσει την άσκηση της ίδιας πολιτικής, με την οποία είμαστε σταθερά αντίθετοι. Η υποψηφιότητα  Καλογερόπουλου έλαβε όλους τους ψήφους των παρόντων συμβούλων της πλειοψηφίας (11) και η υποψηφιότητα Λεβέντη τους ψήφους των παρόντων συμβούλων της παράταξης (2).
Εκτός αυτού, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη των επόμενων αρχαιρεσιών στις 23.2.1014, όπως ο νέος Κώδικας ορίζει στη μεταβατική του διάταξη. Οι υποψηφιότητες κατατίθενται έως τις 23.59 της 31.3.2014. Οι εκλογές θα διενεργηθούν από την ίδια εκλογική επιτροπή που είχε διεξάγει και τις προηγούμενες (επικεφαλής η Λίτσα Χασουράκη), ενώ τα ψηφοδέλτια των προέδρων θα είναι χωριστά για κάθε υποψήφιο. Ως γνωστόν οι υποψήφιοι σύμβουλοι θα περιλαμβάνονται πλέον σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια θα υπάρξει συννενότηση μεταξύ Λαμπρινού και Λεβέντη.
Γίνεται κατανοητό ότι ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος. 
Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση των απόψεών μας και τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

χωρίς πινακίδες ποδαρικό

Με το "δεξί" μπήκαν οι δικηγόροι του Ηρακλείου στο 2014 !!! Από το πρωί έχουν τρελαθεί όλα τα ΜΜΕ (ό,τι και εάν σημαίνουν αυτά τα αρχικά), και τα αθηναικά (!!!), να αναμεταδίδουν την είδηση για γνωστό μεγαλοδικηγόρο της πόλης, το αυτοκίνητο του οποίου φέρει πλαστές πινακίδες. Μάλιστα το περιστατικό συνδυάζεται με την υπόθεση Λιάπη. Έχω δεχθεί από το πρωί δεκάδες τηλέφωνα φίλων και πελατών για να τους αποκαλύψω το όνομα του δικηγόρου, πράγμα το οποίο δεν θα έκανα ποτέ, ακόμη και εάν το γνώριζα. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός, εάν είναι αλήθεια, και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά το συνήθη τρόπο (σκεφτείτε ό,τι θέλετε εδώ). Είναι όμως εξ ίσου λυπηρή η διάθεση των δημοσιογράφων και του κόσμου να επιπέσει άκριτα επί δικαίων και αδίκων για το "σφάλμα" του "μεγαλοδικηγόρου", και να εξισώσει την όποια πράξη του με εκείνη του Πρωτοσερραίου Λιάπη. Για το θέμα αυτό έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις:
1. θα ήθελα να μας πουν οι ΜιΜΕίστες τι σημαίνει για αυτούς ο όρος "μεγαλοδικηγόρος". Αν και όταν αποκαλυφθεί το όνομα του δικηγόρου, είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί πόσο λάθος είναι αυτός ο χαρακτηρισμός.
2.  θα ήθελα οι ίδιοι οι ΜιΜΕίστες, αντί να κατακεραυνώνουν το "μεγαλοδικήγορο" (που θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν μεγαλοδικηγόρος), και να ασκούν δι'αυτού του τρόπου έμμεση ή άμεση κριτική και επίθεση στο δικηγορικό σώμα, να ασκήσουν τη δέουσα κριτική σε εκείνη την πολιτική, η οποία αναγκάζει να κυκλοφορούν χωρίς νόμιμες πινακίδες ακόμη και οι δικηγόροι, οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν ανώτερο εισόδημα από τους υπόλοιπους, Να καταδειχθεί δηλαδή ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της πονηριάς και του θράσους του "μεγαλοδικηγόρου", αλλά της κρίσης που δημιούργησαν και εξακολουθούν με τρομερή μανία να επαυξάνουν οι "σωτήρες" μας. Πριν δύο χρόνια είχα προβλέψει σε παρέα δικηγόρων (ουδείς μεγαλοδικηγόρος μεταξύ αυτών) ότι σε λίγα χρόνια θα μας κάνουν να κυκλοφορούμε χωρίς πινακίδες. Να λοιπόν που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Και για τους "μεγαλοδικηγόρους".
3. θα ήθελα επίσης οι ίδιοι ΜιΜΕίστες να αποσυνδέσουν την περίπτωση του δικηγόρου από εκείνη του Λιάπη, ο οποίος προέρχεται από "τζάκι" της Πρώτης Σερρών, και απέκτησε δόξα και πλούτη στηριγμένος στις πλάτες του θείου και του ελληνικού λαού. Ο δικηγόρος, όποιος και εάν είναι αυτός, είναι σίγουρο ότι δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν και την πολιτεία του Λιάπη, ούτε ετοίμαζε τις βαλίτσες του για υπερπόντια ταξίδια, γιατί δεν θα έχει τα χρήματα για να πάει εκεί. 
Περιμένω με περιέργεια την εξέλιξη του θέματος, και τα δημοσιεύματα που θα ακολουθήσουν όταν αποκαλυφθεί ότι ο δράστης δεν ήταν μεγαλοδικηγόρος