Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Κείμενο συλλογής υπογραφών για άμεση σύγκληση Γ.Σ. του Δ.Σ.Η. για το θέμα της αποχής


Διακινείται από σήμερα προς υπογραφή το παρακάτω έγγραφο:


Προς :
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Α Ι Τ Η Σ Η
Των κάτωθι υπογεγραμμένων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Κατόπιν:
1. της από 10/05/2016 μαζικής και δυναμικής Γενικής Συνέλευσης του Δ.Σ.Η. με θέμα την πορεία των κινητοποιήσεων, ενόψει της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας την 12/05/2016.
2. της συντριπτικής πλειοψηφίας  που διαμορφώθηκε στην ως άνω Γενική Συνέλευση (υπερψήφισαν περίπου 200 μέλη και μειοψήφησαν μόλις 5), όχι μονάχα υπέρ της συνέχισης της αποχής, αλλά και για την περαιτέρω κλιμάκωση και εντατικοποίησή της, μέσω μίας σειράς συγκεκριμένων μέτρων.
3. της ψήφισης από τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ.Η. του χαλαρότερου πλαισίου αποχής που τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της 12/05/2016, και όχι της επιβεβλημένης καταψήφισης του, δυνάμει της εκ διαμέτρου αντίθετης απόφασης που είχε λάβει σχεδόν ομόφωνα η από 10/05/2016 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (περαιτέρω κλιμάκωσης και εντατικοποίησης και όχι χαλάρωσης του πλαισίου της αποχής), δεδομένου ότι η τελική ψήφος στο συντονιστικό δευτεροβάθμιο όργανο (την Ολομέλεια) επιβάλλεται να ταυτίζεται με το περιεχόμενο της απόφασης που έλαβε η Γενική Συνέλευση του πρωτοβαθμίου οργάνου (Δ.Σ.Η.).
4. της απόφασης της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 13/05/2016, για αποδοχή της απόφασης της Ολομέλειας και απόρριψη του υποβληθέντος αιτήματος για άμεση σύγκληση αποφασιστικής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης επί του θέματος (ήτοι, για την ενημέρωση των συναδέλφων επί των διαμειφθέντων στην Ολομέλεια και για τη λήψη σχετικών αποφάσεων αναφορικά με
το μέλλον των κινητοποιήσεων από τη βάση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου), αλλά για απλή συζήτηση του θέματος στην απολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
5. των Γενικών Συνελεύσεων, που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στους Δικηγορικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα, επί των θεμάτων αυτών, και τις διαφοροποιήσεις που σημειώνονται συγκριτικά με το πλαίσιο αποχής που αποφάσισε  η Ολομέλεια, γεγονός που καταμαρτυρεί το ειδικό βάρος των εν λόγω θεμάτων.
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
Την κατ’άρθρο 98 §1 περ. β του Κώδικα Δικηγόρων άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως του Δ.Σ.Η. (το συντομότερο δυνατό, και όχι κατόπιν εξαντλήσεως του ανώτατου χρονικού περιθωρίου που αναφέρει ο Κώδικας Δικηγόρων) και πάντως πριν την επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής ή της Ολομέλειας, και ει δυνατόν και προ της 24/5/2016,
με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ενημέρωση των μελών Δ.Σ.Η. για τα διαμειφθέντα στην Ολομέλεια της 12/05/2016, τη στάση  του τήρησε ο Πρόεδρος στην ανωτέρω συνεδρίαση της  Ολομέλειας και την ψήφιση  πρότασης αντίθετης από εκείνη που είχε αποφασίσει η από 10/5/2016 Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η.
2. Λήψη αποφάσεων από τα μέλη του Δ.Σ.Η. για την          υιοθέτηση ή μη της απόφασης της Ολομέλειας της 12/05/2016 ή λήψη οποιασδήποτε άλλης αποφάσεως υποβληθεί ή διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Εισηγητή επί των ανωτέρω θεμάτων στην αιτούμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση ορίζουμε τον Γιάννη Λεβέντη του Εμμανουήλ (Α.Μ. Δ.Σ.Η. 668) και αναπληρωτή το ………………. του ……………  (Α.Μ. Δ.Σ.Η. ............).
Ηράκλειο, 17/05/2016
Οι αιτούντες
α/α
Ονοματεπώνυμο
Α.Μ.
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Υπογραφή







































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου