Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Τεχνητη Νοημοσυνη στη Δικαιοσυνη-Προοδος η προαναγγελια ενος δυστοπικου μελλοντος; Χριστοφορου Σεβαστιδη, ΔΝ- Εφετη, Αικατερινης Ντοκα, Εφετη, Ιωαννας Ξυλια, Προεδρου Πρωτοδικων

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΕΝΔΕ - Και μετά τη διαμεσολάβηση επέρχεται η τεχνητή νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη, για τη χρήση της οποίας θα απαιτηθεί η σχετική τεχνολογική εξειδίκευση δικαστών και δικηγόρων, προκειμένου να είναι πιστοποιημένοι ώστε να εξάγουν την ορθή δικανική κρίση, προς ώφελος ποίου, όπως και οι συντάκτες του άρθρου αναρωτιούνται. Διαβάστε προσεκτικά το άρθο για το δυστοπικό περιβάλλον που εξυφαίνεται και επιβάλλεται να αποτραπεί με την πάλη όλων μας. 


Στιγμιότυπο 2019-03-28, 10.51.49 π.μ.

 

 Τεχνητή Νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη-

Πρόοδος ή προαναγγελία ενός δυστοπικού μέλλοντος;

 

Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ- Εφέτη,

Αικατερίνης Ντόκα, Εφέτη,

Ιωάννας Ξυλιά, Προέδρου Πρωτοδικών

 

Μία πρώτη επισήμανση των κινδύνων που καλείται να αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη με την εισαγωγή της λεγόμενης Τεχνητής Νοημοσύνης έγινε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Στον χαιρετισμό του τότε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρέθηκα σε 4 ταξίδια της μιας ημέρας στο Παρίσι, στο Στρασβούργο, στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλες. Το μείζον ζήτημα συζήτησης μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης αυτή την περίοδο είναι το πώς θα εντάξουν την τεχνητή νοημοσύνη στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και αντιλαμβάνομαι την ανησυχία και τον φόβο. Η πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει τεράστια βήματα, έχει να διανύσει μια τεράστια διαδρομή για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο». Η προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο στον συγκεκριμένο σχεδιασμό είναι αδιαμφισβήτητη μετά και την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες με θέμα τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δεοντολογίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα δικαστικά συστήματα. Και στην εκδήλωση αυτή ο Υπουργός Δικαιοσύνης αφού σχολίασε το αναντικατάστατο της δικανικής κρίσης τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να καθυστερήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης και ότι υποχρέωση της Πολιτείας είναι να βρει την «χρυσή τομή» με πολιτικές που θα διευκολύνουν την διείσδυση των νέων τεχνολογιών.

Ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (Ε.Χ.Δ.Τ.Ν.) στα δικαστικά συστήματα υιοθετήθηκε από την CEPEJ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης) στο Στρασβούργο στις 3-4 Δεκεμβρίου 2018 χωρίς μέχρι σήμερα στην Ελλάδα να έχει ανοίξει ένας διάλογος ή να έχει γίνει κάποια ενημέρωση στους δικαστικούς λειτουργούς και στις Δικαστικές Ενώσεις, παρά το γεγονός ότι υπήρχε τέτοια σύσταση (παράγραφος 155 Ε.Χ.Δ.Τ.Ν.). Η ενημέρωση συνήθως γίνεται λίγο πριν την εξαγγελία μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, όταν δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος συζήτησης, ζυμώσεων και προβολής αντεπιχειρημάτων. Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζει την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη ως ένα αναγκαίο βήμα προόδου και σύγκλισης της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Δεοντολογίας εκφράζει έναν βαθύτατο σκεπτικισμό και πολλές επιφυλάξεις για τη συστηματική χρήση της.

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη- Πως λειτουργεί: Ο Ε.Χ.Δ.Τ.Ν. όπως αναφέρει και στο Παράρτημα Ι συντάχθηκε με την επιστημονική συνδρομή και του κ. Βασίλειου Λάμπου, ερευνητή στο Τμήμα Επιστήμης του University College London. Ο συγκεκριμένος ερευνητής μαζί με άλλους δύο Έλληνες επιστήμονες ανέπτυξαν από το 2016 μία μέθοδο Τεχνητής Νοημοσύνης χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που μπορούν να προβλέψουν, όπως ισχυρίζονται, με

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Και στο τέλος κερδίζουν οι «κομμουνιστοσυμμορίτες»

 (Αναδημοσίευση από την κατιούσα)

 Γράμμος Βίτσι: Ο Αλκιβιάδης Στεφανής δεν θα παραστεί στην εκδήλωση |  Flash.gr

Σχόλιο: Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε τον Αλκιβιάδη Στεφανή  ως αρχηγό ΓΕΣ (κάτι θα ήξερε και για αυτό ο Τσίπρας, όπως έκανε πχ και με τον Παυλόπουλο και τόσους άλλους δεξιούς που επέλεξε όπως  Σαββαίδου, Παναρίτη, Παπαγγελόπουλο και άφθονους άλλους), αλλά και ότι η εκδήλωση στο Γράμμο γίνεται από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού για να γιορταστεί η νίκη επί των "κομμουνιστοσυμμοριτών",

Ακόμα κι αν η εκδήλωση γίνει τελικά χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το κόμμα της ΝΔ, μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, γνωρίζουν καλά ποιος ήταν και ποιος είναι ο πραγματικός τους εχθρός – τόσο στον εμφύλιο όσο και σήμερα.

Διαβάζουμε σε δημοσίευμα στην Καθημερινή πως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, αναμένεται να μην παραστεί τελικά στην εκδήλωση που διοργανώνει στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, αφού η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τη συμμετοχή του.

Μια σχεδόν αυτονόητη κίνηση, που όμως έδωσε το δικαίωμα στα κάθε λογής φασιστόμουτρα να βγουν από το καβούκι τους και να αρχίσουν να αναπαράγουν τα γνωστά κλισέ περί «ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς».

Ίσως, αν το καλοσκεφτεί κανείς, η κυβέρνηση να μην είχε εξαρχής σκοπό να στείλει εκπρόσωπο στην εκδήλωση. Να ήθελε απλώς να προκαλέσει αντιδράσεις για να μπορέσει στη συνέχεια να δείξει πως υποχωρεί, αφήνοντας να εννοηθεί πως η «αριστερά» κυβερνάει αυτόν τον τόπο.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν για να συσπειρώσει το συντηρητικό της ακροατήριο, κρατώντας το σε εγρήγορση, παρότι γνωρίζει προκαταβολικά πως όλο και κάποιος από αυτούς που περπατούν με τον εθνικισμό να τους τρέχει από τα μπατζάκια θα λοξοδρομήσει, αναζητώντας αλλού ένα πιο καθαρό ακροδεξιό αποκούμπι.

Πάντως, ακόμα κι αν η εκδήλωση γίνει τελικά χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το κόμμα της ΝΔ, μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, γνωρίζουν καλά ποιος ήταν και ποιος είναι ο πραγματικός τους εχθρός – τόσο στον εμφύλιο όσο και σήμερα.

Δεν έχουν αυταπάτες πως στον εμφύλιο ηττήθηκαν οι «κομμουνιστοσυμμοριτές» – ακούς Πρετεντέρη; –, αλλά ο λαός που πάλευε να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.

Δεν τα κατάφερε τότε, παρά τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε κόντρα σε όλους και σε όλα, αλλά να είστε σίγουροι πως δεν αργεί η στιγμή που θα τα καταφέρει…

«Κι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ’ την τύχη ή τις αντιξοότητες, αλλά απ’ αυτό το πάθος για κάτι πιο μακρινό».

(Τάσος Λειβαδίτης)

Συναγωνιστές και φίλοι αποχαιρέτησαν την Εμπρού Τιμτίκ

 (Αναδημοσίευση από τον ημεροδρόμο)

 

Την 42χρονη αγωνίστρια δικηγόρο Ebru Timtik που πέθανε χτες 27 Αυγούστου, μετά από 238 μέρες απεργίας πείνας, αποχαιρέτησαν οι σύντροφοι και φίλοι της  που παραβρέθηκαν στο Τζεμεβί (Cemevi) των Αλεβιτών στο Okmeydani  στην γειτονιά Γκάζι.

Παρά την μαζική παρενόχληση της αστυνομίας, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι φίλοι και οι υποστηρικτές της Τιμτίκ βάδισαν από το Cemevi στο νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν την 42χρονη δικηγόρο.

Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους συγγενείς, τους φίλους και τους υποστηρικτές της Εμπρού Τιμτίκ που περίμεναν μπροστά από το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο (ATK) για να παραλάβουν το σώμα της. Στη συνέχεια το σώμα της Τιμτίκ μεταφέρθηκε από την αστυνομία στο Τζεμεβί το οποίο ήταν αποκλεισμένο από δυνάμεις της, με θωρακισμένα οχήματα σε μια προσπάθεια να  αποτραπεί η συγκέντρωση ανθρώπων για την κηδεία.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης απέρριψε το αίτημα να παραστεί στην κηδεία της αδελφής της Εμπρού,  Μπάρκιν Τιμτίκ, η οποία είναι επίσης δικηγόρος και φυλακισμένη στη φυλακή Σίλβρι, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού.

Το καλυμμένο με γαρίφαλα φέρετρο της Εμπρού Τιμτίκ, σήκωσαν γυναίκες συναγωνίστριές της,  στο δρόμο για το νεκροταφείο. Η κηδεία έγινε σύμφωνα με τα έθιμα των Αλεβιτών.

Μετά από την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Εμπρου και των μαρτύρων που προηγήθηκαν, μέλη του Grup Yorum τραγούδησαν τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια της Τιμτίκ και ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Οι επαναστάτες δικηγόροι είναι η τιμή μας», «Η Εμπρού Τιμτίκ είναι αθάνατη» και «το κράτος -δολοφόνος θα δώσει λογαριασμό».

Η Εμπρού Τιμτίκ είναι ο τέταρτος φυλακισμένος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του, φέτος, μετά από απεργία πείνας, διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη.

Από τους φυλακισμένους, κατηγορούμενους ως μέλη του  DHKP-C, που είναι

Πέθανε η απεργός πείνας Ebru Timtik, η Τουρκάλα δικηγόρος του λαού 27-08-2020

 

Αναδημοσίευση από την Κατιούσα

Σχόλιο: Ανέκαθεν οι Κούρδοι θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως  τρομοκράτες, δηλαδή αντίπαλοι και εχθροί  του τουρκικού κράτους. Μάλιστα ο Ερντογάν είχε πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα, καθώς δήλωσε το 2013 στη Βουλή ότι είναι τρομοκράτες όσοι δικηγόροι υπερασπίζουν τρομοκράτες, δηλαδή Κούρδους, και με τον ισχυρισμό αυτό φυλάκιζε και εξόντωνε τούρκους και κούρδους δικηγόρους, κάτι που είχε προκαλέσει πανευρωπαική αντίδραση, και την αντίδραση της Δικηγορικής Συσπείρωσης (εδώ). Έφθασε μάλιστα στο σημείο να φυλακίσει το 2016 και να κρατά διαρκώς έως φυλακισμένο τον Σελαχατίν Μτεμιτράς, ηγέτη του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, κατηγορούμενο για τρομοκρατία (εδώ). Και τώρα ήρθε η σειρά της αγωνίστριας συναδέλφισσας, Εμπρού Τιμτίκ, κουρδικής καταγωγής. Είναι λυπηρό που οι τελευταίες αναρτήσεις μας αναφέρονται στους θανάτους Κούρδων αγωνιστών και στον αγώνα τους, γεγονός που υποδεικνύει την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται το κουρδικό ζήτημα, και στην ανάγκη για διαρκή και άμεση συμπαράσταση στους Κούρδους αγωνιστές.

 

Πριν από λίγη ώρα, η οργάνωση Λαϊκό Νομικό Γραφείο (PLO – People’s Law Office, που αναλαμβάνει υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και καταπάτησης πολιτικών δικαιωμάτων από το κράτος), ανακοίνωσε τον θάνατο του μέλους της, της δικηγόρου Ebru Timtik, μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας, με μοναδικό αίτημά της να δικαστεί δίκαια. Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να χτυπά η καρδιά της Ebru Timtik, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν, και καλούσε τη νομική κοινότητα και τον λαό της Τουρκίας να συγκεντρωθούν έξω από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί παρά τη θέλησή της η Ebru. 

Our lawyer Ebru Timtik, on death fast for 238 days with the demand for a fair trial, has died! pic.twitter.com/nHARODYljr — People's Law Office – International (@PLO_int) August 27, 2020 

Την είδηση μετέφερε και το ΚΚ Τουρκίας (TKP), απευθύνοντας βαρύ κατηγορώ στην τουρκική κυβέρνηση που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον θάνατό της. 

238 gündür ölüm orucunda olan avukat #EbruTimtik’in ölümünden sorumlu olanlar bellidir. pic.twitter.com/6NnkCMI9Cr — TKP (@tkpninsesi) August 27, 2020 

Οι δικηγόροι του λαού Ebru Timtik και Aytaç Ünsal καταδικάστηκαν με βάση τον τρομοκρατικό νόμο, με βάση την αντιφατική κατάθεση ενός και μόνο μάρτυρα, που αποδείχτηκε ότι ήταν αναξιόπιστος λόγω της πνευματικής του κατάστασης. Οι δικηγόροι ξεκίνησαν απεργία πείνας τον περασμένο χειμώνα, που κλιμακώθηκε τον Απρίλιο, ζητώντας μια πραγματικά δίκαιη νομική διαδικασία. Συγκεκριμένα η Ebru Timtik είχε καταδικαστεί σε 13,5 χρόνια κάθειρξης. Παρά τη σχετική διάγνωση του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε το αίτημα για την προληπτική αποφυλάκισή τους, θεωρώντας προκλητικά πως δεν προκύπτει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ή την πνευματική τους ακεραιότητα! Ουσιαστικά δηλαδή προέγραψε το βιολογικό τους τέλος, υπογράφοντας μια άτυπη θανατική καταδίκη εις βάρος τους. Την ίδια στιγμή, ο Aytaç Ünsal συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι τέλους για 207η μέρα. Η θυσία των τριών μελών των Grup Yorum -που συνδέεται άμεσα με αυτή την υπόθεση- κατέδειξε την φασιστική απανθρωπιά της τουρκικής κυβέρνησης, δεν άλλαξε όμως στο παραμικρό τον πολιτικό της στόχο: να τσακίσει το λαϊκό κίνημα και όσους σηκώνουν ανάστημα.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

"Δεν πα να μας χτυπάν»: Καλλιτέχνες της Μυτιλήνης στο πλευρό των Grup Yorum

Σχόλιο: Ένα μνημιώδες επαναστατικό τραγούδι του Νικόλα Άσιμου, που αποτέλεσε τον ύμνο για το αναρχοκομουνιστικό κίνημα για αρκετά χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Η εξαίσια εκτέλεση των μουσικών της Μυτιλήνης αποτέλεσε μια ιδιαίτερη έκπληξη,καθώς το τραγούδι, παρά τη διαχρονικότητά του, είχε ξεχαστεί, και ουδείς αναφερόταν σε αυτό, ούτε, βέβαια, είχε περιληφθεί σε κάποιο απο τα αφιερώματα στο Νικόλα Άσιμο. Μπράβο στα παιδιά που μας καλούν σε επαναστατικές δράσεις θυμίζοντάς μας τον υπέροχο ύμνο αυτό !!!!> Δυστυχώς το βίντεο δεν παίζει ούτε εδώ, ούτε σε κανένα άλλο ιστότοπο. Για αυτό θεώρησα καλό να παραθέσω τους στίχους του. Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφα μας χρόνια κι αυτοί που μας μιλούν Πως θέλουν το καλό μας Πότε τους δεν ακούν το δίκιο το δικό μας Δεν ειν' αυτή ζωή κι από τ' αφεντικά μας Δεν ειν' ανθρώπινα τα μεροκάματα μας αυτοί καλοπερνούν Και μεις αγωνιάμε αν θα χούμε δουλειά Για να χούμε να φάμε το δίκιο μας εμπρός να βγάλουμε στους δρόμους μπουρλότο και φωτιά σε κράτος κι αστυνόμους τον ξέρουμε καλά της γης μας τον αφέντη μας έμαθε πολλά το αίμα του Νοέμβρη Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφα μας χρόνια θα βάλουμε μπροστά τη μαύρη και την κόκκινη σημαία Για μας για μια ζωή πιο λεύτερη πιο νέα Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφα μας χρόνια θα βάλουμε μπροστά τη μαύρη και την κόκκινη σημαία μ' αγώνα η λευτεριά μας είναι αναγκαία
Δεκάδες καλλιτέχνες της Μυτιλήνης ερμήνευσαν το τραγούδι του Νικόλα Άσιμου «Δεν πα να μας χτυπάν» στο κάστρο της Μυτιλήνης, ως ένδειξη συμπαράστασης στο διωκόμενο τουρκικό συγκρότημα Grup Yorum.

Οι καλλιτέχνες της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Λέσβου ερμήνευσαν το τραγούδι «Δε πα να μας χτυπάν» του Νικόλα Άσιμου στο κάστρο της Μυτιλήνης, προσθέτοντας υπότιτλους στα τουρκικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες τρία μέλη του συγκροτήματος έφυγαν από τη ζωή αγωνιζόμενα για την ελευθερία και τη μουσική τους. H Helin Bölek, o Mustafa Koçak και o İbrahim Gökçek. Δύο άλλα μέλη του συγκροτήματος είχαν βρεθεί πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα για συναυλία αλληλεγγύης που είχε διοργανωθεί για αυτούς. Σε συνέντευξη που έδωσαν στην Κατιούσα ο Oumet Gultekin και η Sena Erkoc περιέγραψαν τις διώξεις που δέχονται από τις τουρκικές αρχές και τον λόγο.

«Οι Grup Yorum είναι οι πρώτοι που ηχογράφησαν τραγούδια στην κούρδικη γλώσσα και υπέστησαν μεγάλες διώξεις γι’ αυτό. Οι αρχές σταμάτησαν ένα φορτηγό που μετέφερε τα CD μας στα κούρδικα, και κατέστρεψε το φορτίο με τα όπλα! Εμείς κάνουμε πολιτικό τραγούδι. Μιλάμε για τους αγωνιστές, τους λαϊκούς ήρωες, τους αγώνες ενάντια στο φασισμό. Μες σε αυτά τα 34 χρόνια, πάντα είχαμε φυλακίσεις, διώξεις και βασανιστήρια, σε κάθε περίοδο του συγκροτήματος.

Θέλουμε να σταθούμε στην τελευταία μας περίοδο, από το 2010 κι έπειτα. Στην 25η επέτειο του συγκροτήματος, κάναμε συναυλία στην Κωνσταντινούπολη με 55 χιλιάδες κόσμο -ρεκόρ για συναυλία με εισιτήριο. Μέχρι το 2014, ο κόσμος αυξανόταν ολοένα και περισσότερο, σε κάθε συναυλία. Ξεπεράσαμε τις 100 χιλιάδες και φτάσαμε να παίζουμε μπροστά σε 1 εκατομμύριο κόσμο, σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα και όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Παράλληλα κάναμε περιοδεία στην Ευρώπη και οι συναυλίες μας συγκέντρωναν χιλιάδες θεατές. Όσο αυξανόταν ο κόσμος, τόσο οξυνόταν κι η καταπίεση εναντίον μας.

Το φασιστικό ιμπεριαλιστικό κράτος μας έβλεπε σαν απειλή. Στη Γερμανία οι αρχές έβγαλαν σχετική ανακοίνωση, και ουσιαστικά μας απαγόρευσαν τις συναυλίες. Άρχισαν οι συλλήψεις, δε μας έδιναν πια συναυλιακούς χώρους. Μετά από κάθε τέτοια επίθεση, εμείς βρίσκαμε τρόπο να απαντήσουμε. Διοργανώναμε συναυλίες στις ταράτσες των σπιτιών, σε δρόμους και πλατείες. Δε μείναμε με σταυρωμένα χέρια, απαντήσαμε πολιτικά, δε μας σταμάτησαν οι απειλές».