Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανακοίνωση του Δ.Σ.Η. για τη δολοφονία του Φύσσα

Ηράκλειο 19-09-2013

                                                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την στυγνή δολοφονία του πολίτη Παύλου Φύσσα από μέλος του κόμματος της Χρυσής Αυγής, η οποία  αποτελεί και την κορύφωση  της εγκληματικής δραστηριότητος του κόμματος αυτού, που υπήρξε αξιοσημείωτα κλιμακούμενη  κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί την πολιτεία να λάβει αμέσως κάθε πρόσφορο  και αναγκαίο μέτρο  εναντίον εκείνων  που καλλιεργούν   το μίσος, την βία και τον διχασμό στην Ελληνική Κοινωνία, αποδεικνύοντας έτσι ότι η Δημοκρατία είναι σε θέση να υπερασπίζεται τον εαυτό της από όσους με την εγκληματική τους δραστηριότητα  την υπονομεύουν.

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ               ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ


Ο Σύλλογος αντέδρασε άμεσα στην έκδοση της ανακοίνωσης, αλλά εγώ τη δημοσίευσα καθυστερημένα για να υποδείξω πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη ανάληψης δράσης για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Δ.Σ.Η. και ο δικηγορικός κόσμος στο σύνολό του ώφειλε να αντιδρά μονίμως μπροστά στο κύμα εκφασισμού της χώρας και στην άνοδο της Χρυσής Αυγής. Και μια και δεν το έκανε μέχρι τώρα, έχει την υποχρέωση να το πράξει στο άμεσο μέλλον, και όχι να επικαλείται απλώς την πολιτεία, η οποία ενσυνείδητα έκανε τα στραβά μάτια, θώπευε τη Χρυσή Αυγή, ανεχόταν να απλώνει διαπιστωμένα τα πλοκάμια της στην Αστυνομία και το στράτευμα, έως ότου η δολοφονία του Φύσσα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, και δημιούργησε τέτοια παγκόσμια κατακραυγή, στην οποία ο Σαμαράς, ο Δένδιας και η παρέα τους ήταν αδύνατον πλέον να αντισταθούν. Την ίδια ανοχή επεδείκνυε και η δικαιοσύνη, η οποία αρνιόταν να υπαγάγει τα αιματηρά και βάρβαρα εγκλήματα των φασιστών στην αντιρατσιστική νομοθεσία, αρκούμενη στις απλές διατάξεις του ποινικού κώδικα. Υπενθυμίζω ότι το Δ.Σ./Δ.Σ.Η. είχε απορρίψει το αίτημά μας για διοργάνωση εκδήλωσης για τη "Μαύρη Βίβλο της Χρυσής Αυγής" με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για ένα νομίμως εκλεγμένο κόμμα, σκεπτικό με το οποίο βεβαίως διαφωνούσαμε, και για το λόγο αυτό άλλωστε διοργανώσαμε την εκδήλωση ως παράταξη με τη σημαντική βοήθεια του Ε.Κ.Η., των Καθηγητών και τόσων άλλων φορέων. 
Τη στιγμή λοιπόν αυτή, που ξύπνησαν όλοι όσοι έκαναν πως κοιμόταν, έχουμε την υποχρέωση συνολικά, και πολύ περισσότερο ως Δ.Σ.Η., να πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία ενός αντιφασιστικού τόξου, με τη συμμετοχή των μαζικών φορέων του Νομού, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ιδεολογικά το φασισμό και στην καθημερινότητα και στην πράξη, αφού η νομική αντιμετώπιση που προετοιμάζουν η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν είναι αρκετή για να ξεριζωθεί το φαινόμενο του φασισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου