Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η απορριπτική απόφαση του Δ.Σ. στην αίτηση που είχαμε καταθέσει για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Στην ανάρτηση της 23.6.2022 αναφερόμαστε στην αίτηση που είχαμε καταθέσει, την οποία απέρριψε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου (απουσίαζαν όλοι οι σύμβουλοι που στήριξαν την Κ. Κοσμαδάκη) με το σκεπτικό που αναφέρει η Όλια Φορτσάκη στην ανάρτηση που έκανε στους Δικηγόρους Ηρακλείου Κρήτης στις 29.6.2022. Οι λόγοι αυτοί είναι ξεκάθαρα τελείως προσχηματικοί, όπως αποδείχτηκε και από την παντελή απουσία συναδέλφων από τη Γ.Σ. της περασμένης Τρίτης, γεγονός που οδηγεί στη σημερινή επαναληπτική Γ.Σ. 

Αν όμως προσχωρήσουμε στην άποψη της πλειοψηφίας, τότε οδηγούμαστε μαθηματικά στις παρακάτω απαράδεκτες παραδοχές:

1) πως ό,τι ψηφίζεται δεν ανατρέπεται. Αξίωμα που έχει καταρρίψει πάμπολλες φορές και το κίνημα, αλλά και οι διαρκείς άσκοπες πολλές φορές τροποποιήσεις των νόμων που ψηφίστηκαν με διθυράμβους, αλλά αμέσως μετά κρίθηκε ότι έπρεπε να αλλάξουν !!!

2) ότι αρκεί η ενημέρωση των συναδέλφων από το διαδίκτυο. Αν όσα ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν μετά από δύο χρόνια, και καθόσον ελάχιστοι έχουν αντιδράσει, τότε είναι φανερό ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν ενδιαφερθεί να ενημερωθούν για κάτι μακρινό, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τη σκληρή εργασιακή πραγματικότητα και τις διαρκείς προκλητικές τροποποιήσεις των νόμων που υφιστάμεθα με μορφή καταιγίδας τα τελευταία 12 χρόνια. Δηλαδή τις τροποποιήσεις που καταρρίπτουν το πρώτο επιχείρημα της πλειοψηφίας. 

3) ότι η Γ.Σ. αν δεν πετύχει απαξιώνει το θεσμό !!!! Ασχολίαστο .... π.χ. δεν θα ασκήσω την αγωγή γιατί αν απορριφθεί θα απαξιωθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης ..... Ο θεσμός απαξιώνεται αν δεν τον πιστεύεις και δεν τον υποστηρίζεις. Αυτή είναι η αρχή. Και από την εποχή Λαμπρινού η διοίκηση του Συλλόγου μεταμορφώθηκε παράνομα σε προεδρική αποκλειστικά, αξίωμα  που διατηρούν με σεβασμό και οι διάδοχοί του. Και η μεταστροφή αυτή έχει γίνει πλέον πανελλήνια πανδημία !!! Εμείς πιστεύουμε στο θεσμό και τη συμμετοχή, επιμένουμε και προσπαθούμε.

Η ανάρτηση της Όλιας Φορτσάκη στις 29.6.2022:

Καλησπέρα, 

Στο ΔΣ της προηγούμενης εβδομάδας συζητήθηκε η με αριθ. πρωτ. 797/2022 αίτησή μας με θέμα τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης. Η άποψη που επικράτησε ήταν ότι οι συνάδελφοι πλέον έχουν ενημερωθεί και ενημερώνονται από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα, ότι ο Κώδικας έχει ήδη ψηφιστεί και όσα προβλέπει δεν θα εφαρμοστούν μέσα στην επόμενη διετία, ότι γενικά δεν υπάρχουν ζητήματα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των συναδέλφων και μια ενδεχόμενη ΓΣ δεν θα έχει την απαραίτητη συμμετοχή με συνέπεια την περαιτέρω απαξίωση του θεσμού.  

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων έχει ενημερωθεί ελάχιστα έως καθόλου και ότι πρέπει να γίνει μία διευρυμένη συζητηση και ενας απολογισμος των μέχρι τώρα ενεργειών για να μην βρεθούμε, όπως στο παρελθόν, απέναντι σε μια τεράστια αλλαγή του τρόπου ασκήσεως του επαγγέλματός μας χωρίς να έχουμε πράξει τα δέοντα. Για το λογο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να συνέλθει το σώμα μετά την πάροδο μιας τριετίας και να συζητήσει, αποφασίσαμε να θέσουμε το ζήτημα της σύγκλησης ΓΣ στην κρίση των συναδέλφων μέσω της συλλογής υπογραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου