Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Το ψήφισμα του Δ.Σ.Η. για το voucher των 600 €

Από την ιστοσελίδα του Δ.Σ.Η., από όπου, για πολλοστή φορά και πάλι παραδόξως, λείπουν οι ανακοινώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας, οι οποίες σαφέστατα και πρέπει να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. Αν ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας θεωρεί ότι για τα τεκταινόμενα στην Ολομέλεια πρέπει να πληροφορούμαστε από άλλες ιστοσελίδες, σφάλλει.



Ηράκλειο, 27-03-2020

Ψήφισμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΗ που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 27-3-2020 με τηλεδιάσκεψη, εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην αιφνίδια και αδικαιολόγητη εξαίρεση των δικηγόρων από το μέτρο της επιδότησης των πληττόμενων κλάδων της Οικονομίας από την επιδημία του κορωνοιού (Covid 19), παρά την σαφή πρωθυπουργική δέσμευση και τις δημόσιες διαβεβαιώσεις Υπουργών και θεωρεί ότι η υπαναχώρηση της κυβέρνησης είναι ενέργεια απαξιωτική προς το δικηγορικό σώμα που αντιμετωπίζει τους δικηγόρους ως επαγγελματίες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τους διαχωρίζει δυσμενώς από τους υπόλοιπους.

Επισημαίνουμε ότι εδώ και μία δεκαετία περίπου όλοι οι δικηγόροι (άμισθοι και έμμισθοι), καταβάλουμε ανελλιπώς άνευ οιασδήποτε μέχρι σήμερα ανταποδοτικότητας εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ. Περαιτέρω οποιαδήποτε προσπάθεια εξομοίωσης του κλάδου με άλλες επαγγελματικές ομάδες, αναφορικά με τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες των εκτάκτων μέτρων που λαμβάνονται, είναι παντελώς άδικη και δυστυχώς προσχηματική, δεδομένου ότι μετά την λήψη των εν λόγω μέτρων και την ουσιαστική παύση όλων των σχετικών λειτουργιών και υπηρεσιών (Δικαστήρια, Κτηματολογικά Γραφεία, Υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.), δεν έχει αφεθεί οιοδήποτε περιθώριο επαγγελματικής δραστηριότητας για τους συναδέλφους – δικηγόρους.

Ενόψει αυτών ο Δ.Σ.Η. ζητά την άμεση υλοποίηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών και κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη στήριξη των δικηγόρων.

Τέλος είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε τις ευτυχώς ελάχιστες και εκ του ασφαλούς παρεμβάσεις συναδέλφων με θεσμική ιδιότητα, που εν είδει κυβερνητικού εκπροσώπου επιχείρησαν να εξηγήσουν και εν τέλει να δικαιολογήσουν την αντιμετώπιση του κλάδου από την κυβέρνηση.

Το ΔΣ του ΔΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου