Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

χωρίς πινακίδες ποδαρικό

Με το "δεξί" μπήκαν οι δικηγόροι του Ηρακλείου στο 2014 !!! Από το πρωί έχουν τρελαθεί όλα τα ΜΜΕ (ό,τι και εάν σημαίνουν αυτά τα αρχικά), και τα αθηναικά (!!!), να αναμεταδίδουν την είδηση για γνωστό μεγαλοδικηγόρο της πόλης, το αυτοκίνητο του οποίου φέρει πλαστές πινακίδες. Μάλιστα το περιστατικό συνδυάζεται με την υπόθεση Λιάπη. Έχω δεχθεί από το πρωί δεκάδες τηλέφωνα φίλων και πελατών για να τους αποκαλύψω το όνομα του δικηγόρου, πράγμα το οποίο δεν θα έκανα ποτέ, ακόμη και εάν το γνώριζα. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός, εάν είναι αλήθεια, και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά το συνήθη τρόπο (σκεφτείτε ό,τι θέλετε εδώ). Είναι όμως εξ ίσου λυπηρή η διάθεση των δημοσιογράφων και του κόσμου να επιπέσει άκριτα επί δικαίων και αδίκων για το "σφάλμα" του "μεγαλοδικηγόρου", και να εξισώσει την όποια πράξη του με εκείνη του Πρωτοσερραίου Λιάπη. Για το θέμα αυτό έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις:
1. θα ήθελα να μας πουν οι ΜιΜΕίστες τι σημαίνει για αυτούς ο όρος "μεγαλοδικηγόρος". Αν και όταν αποκαλυφθεί το όνομα του δικηγόρου, είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί πόσο λάθος είναι αυτός ο χαρακτηρισμός.
2.  θα ήθελα οι ίδιοι οι ΜιΜΕίστες, αντί να κατακεραυνώνουν το "μεγαλοδικήγορο" (που θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν μεγαλοδικηγόρος), και να ασκούν δι'αυτού του τρόπου έμμεση ή άμεση κριτική και επίθεση στο δικηγορικό σώμα, να ασκήσουν τη δέουσα κριτική σε εκείνη την πολιτική, η οποία αναγκάζει να κυκλοφορούν χωρίς νόμιμες πινακίδες ακόμη και οι δικηγόροι, οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν ανώτερο εισόδημα από τους υπόλοιπους, Να καταδειχθεί δηλαδή ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της πονηριάς και του θράσους του "μεγαλοδικηγόρου", αλλά της κρίσης που δημιούργησαν και εξακολουθούν με τρομερή μανία να επαυξάνουν οι "σωτήρες" μας. Πριν δύο χρόνια είχα προβλέψει σε παρέα δικηγόρων (ουδείς μεγαλοδικηγόρος μεταξύ αυτών) ότι σε λίγα χρόνια θα μας κάνουν να κυκλοφορούμε χωρίς πινακίδες. Να λοιπόν που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Και για τους "μεγαλοδικηγόρους".
3. θα ήθελα επίσης οι ίδιοι ΜιΜΕίστες να αποσυνδέσουν την περίπτωση του δικηγόρου από εκείνη του Λιάπη, ο οποίος προέρχεται από "τζάκι" της Πρώτης Σερρών, και απέκτησε δόξα και πλούτη στηριγμένος στις πλάτες του θείου και του ελληνικού λαού. Ο δικηγόρος, όποιος και εάν είναι αυτός, είναι σίγουρο ότι δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν και την πολιτεία του Λιάπη, ούτε ετοίμαζε τις βαλίτσες του για υπερπόντια ταξίδια, γιατί δεν θα έχει τα χρήματα για να πάει εκεί. 
Περιμένω με περιέργεια την εξέλιξη του θέματος, και τα δημοσιεύματα που θα ακολουθήσουν όταν αποκαλυφθεί ότι ο δράστης δεν ήταν μεγαλοδικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου