Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Σχετικά με την επικείμενη δίκη του Ανδρέα Γεωργίου

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική και νομική υπόθεση. Σε παρόμοιες διαφορές συνήθως υπερισχύει η πολιτική πλευρά. Μια και το θέμα έχει πολλές πτυχές, παραθέτω μια σειρά από σχετικά δημοσιεύματα προκειμένου να έχουμε μια πλήρη και σφαιρική αντίληψη.

(αναδημοσίευση από το The Press Project της 1.8.2016):

Πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα

Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου, παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα, με τον Άρειο Πάγο να αναιρεί εν μέρει το απαλλακτικό βούλευμα. Κατηγορείται για παραποίηση στατιστικών στοιχείων
Η νέα εισαγγελέας  του ανώτατου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου μετά την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου προτείνει την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου για την παραποίηση στατιστικών στοιχείων. Ο Α. Γεωργίου κατηγορείται για την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε παραπεμφθεί και στο παρελθόν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο ο Ανδρέας Γεωργίου με βούλευμα παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα για πλήρη απαλλαγή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου