Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Κρήτη: Απέχουν ξανά οι συμβολαιογράφοι

(αναδημοσίευση από την εφημερίδα των συντακτών και το κίνημα δεν πληρώνω)

Σχόλιο: εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η τόσο σημαντική ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης δεν βρίσκεται ανηρτημένη πουθενά !!! Ούτε στην ιστοσελίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, όπου πρέπει να είσαι μέλος για να δεις τις ανακοινώσεις, ούτε του δικού μας συλλόγου, ούτε των τοπικών εφημερίδων !!! Λες και είναι εντελώς δευτερεύουσα είδηση. Το ατόπημα των δύο Συλλόγων (Συμβολαιογραφικού και Δικηγορικού) είναι σημαντικό. ΄Οσο για τους συμβολαιογράφους θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η μόνη προστασία που μπορούν να αναζητήσουν είναι μέσα από μια πραγματική δικαιοσύνη για το συμφέρον του λαού. Οποιαδήποτε άλλη προστασία δεν μπορεί παρά να είναι κατασταλτική και αστυνομική και ως εκ τούτου αντίθετη με το κοινό αίσθημα και αναποτελεσματική.

 http://www.efsyn.gr/arthro/kriti-apehoyn-xana-oi-symvolaiografoi-minyseis-gia-tin-katashesi-sto-rethymno

Συγκέντρωση πολιτών έξω από Ειρηνοδικεία διαμαρτυρόμενοι κατά των πλειστηριασμών Από παλαιότερη κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου
Αποχή από τους πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς και συμβατικούς) μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2018 αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης, μετά και το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την επεισοδιακή κατάσχεση επιχείρησης στο Ρέθυμνο. Μηνύσεις υποβάλλονται κατά του προκλητικού δικαστικού επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλου.
Η απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης ελήφθη σε γενική συνέλευση της προηγούμενης Κυριακής και αφορά όλους τους πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένη εντός των διοικητικών του ορίων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη λήψη αντίστοιχης απόφασης προσανατολίζονται και άλλοι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

(από το κίνημα δεν πληρώνω)
 http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2017/09/2018.html


Posted by Αργυρώ Μπρατσιώτη Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017

Tην αποχή των συμβολαιογράφων – μελών του από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, αποφάσισε ο...
Συμβολαιογραφικός Σύλλογος του Εφετείου Κρήτης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

χόλιοοΤα καθήκοντα του συμβολαιογράφου κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, όπου μετέχει υπό την ιδιότητα του άμισθου δημόσιου λειτουργού, προβλέπονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Κώδικα Συμβολαιογράφων, η συμμετοχή του δε, στη διαδικασία αυτή έχει θεσπιστεί με αποκλειστικό σκοπό την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία των εμπλεκομένων με αυστηρά καθοριζόμενες διαδικασίες, προθεσμίες και συνέπειες.

Παρά ταύτα στην παρούσα συγκυρία της κρίσης που βιώνει η χώρα μας, εμείς οι συμβολαιογράφοι έχουμε γίνει ο μοναδικός στόχος από συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα και βιώνουμε τα γνωστά στο ευρύ κοινό θλιβερά γεγονότα στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων σε βάρος της προσωπικότητας, της τιμής και της αξιοπρέπειας μας.

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αποχή των συμβολαιογράφων – μελών του από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, με αιτήματα:

1. Την αποτελεσματική προστασία των συμβολαιογράφων ως επί του πλειστηριασμού υπαλλήλων από τα τα έντονα επεισόδια, που προκαλούνται από διάφορες συλλογικότητες κατά τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.
2. Την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, της περιουσίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεγάλου μέρους των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, με τη θέσπιση λυσιτελών νομοθετικών μέτρων.
3. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταστεί αποκλειστικός κύριος διαχειριστής και υπεύθυνος για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μέχρι να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα η αποχή κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να διατηρήσουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια και την επαγγελματική μας αξιοπιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου