Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αποχή τη Δευτέρα και την Τρίτη, 16-17.10.2017 ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 13-10-2017
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου που συνήλθε  εκτάκτως σήμερα 13 Οκτωβρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την  αποχή των συναδέλφων Ηρακλείου από τα καθήκοντά τους, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου  2017 ύστερα από την αποτρόπαιη δολοφονία του συναδέλφου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δικηγόρου Αθηνών,  ως ελάχιστη ένδειξη πένθους 
(Αυτή ήταν η αρχική ανακοίνωση και μετά ακολούθησε νέα ανακοίνωση που ευθυγραμμίζεται με την Ολομέλεια !!!! Πότε θα ξεφύγουμε επιτέλους από αυτήν την Ολομέλεια ::::)
Το Δ.Σ. έλαβε την απόφαση ο Δ.Σ.Η να συνταχθεί με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και να παρατείνει κατά μια επιπλέον ημέρα την αποχή των συναδέλφων από τα καθήκοντα τους - ως ένδειξη πένθους  για τη δολοφονία του συναδέλφου Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Συνεπώς  η αποχή θα διαρκέσει από τις 16 έως και τις 17 Οκτωβρίου 2017.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
ΑΡΗΣ ΡΟΖΑΚΗΣ                    ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ


Πραγματικά συγκλονιστική η δολοφονία του αξιόλογου συναδέλφου, η οποία υπογραμμίζει τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζει κάθε δικηγόρος που υπηρετεί συνειδητά το λειτούργημά του. Η κρίση πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα, η οποία μπορεί να εκφράζεται είτε με απάνθρωπες πράξεις, όπως η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, είτε με τη συντριβή του δικηγόρου μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες πίεσης και άγχους, όπως η περίπτωση Τζατζαράκη. Η αποχή που κήρυξε ο Δ.Σ.Η., ως ένδειξη πένθους και μόνον (παρόμοια είναι και η απόφαση της Συντονιστικής, την οποία ακολούθησε, ως συνήθως και ο Δ.Σ.Η.), επισημαίνει το ανθρώπινο μόνο σκέλος του θανάτου του Ζαφειρόπουλου (το πένθος), και παραλείπει την αναφορά στην επικινδυνότητα της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και την καταγγελία της ίδιας της δολοφονίας, και των συνθηκών που συντηρούν και πολλαπλασιάζουν την επικινδυνότητα, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να καυτηριάσει άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα του κλάδου, το οποίο και πάλι δεν αντιμετωπίζεται από την ηγεσία μας. Ο ΔΣΗ είχε τη δυνατότητα να πρωτοτυπήσει, έστω και κατ'ολίγον, και την έχασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου