Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ειδική εισφορά ν. 128/1975 : Κύριε Υπουργέ, πόσα χρήματα έχει ένας λογαριασμός του Δημοσίου;

(ξανά από το the press project : συνέχεια του προηγουμένου)
 https://www.thepressproject.gr/article/126931/Kurie-upourge-posa-xrimata-exei-enas-logariasmos-tou-Dimosiou

Εισαγωγικό σχόλιο: δέστε το "κλάμα" του 1/53 Τσακαλώτου και τις γελοίες δικαιολογίες του, που αναδεικνύουν το "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς". 

Κύριε υπουργέ, πόσα χρήματα έχει ένας λογαριασμός του Δημοσίου; ΑΠΟΨΗ / ΑΝΑΛΥΣΗ

by ThePressProject
Όροι χρήσης
«Κύριε υπουργέ Οικονομικών, ποιο το ακριβές υπόλοιπο ενός τραπεζικού λογαριασμού του ελληνικού κράτους». Μοιάζει μία πολύ απλή ερώτηση, στην οποία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έπρεπε (και όφειλε) να απαντήσει άμεσα και με άνεση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν λογαριασμό στην ΤτΕ, ο οποίος εδώ και δεκαετίες εμφανίζεται να έχει πλεόνασμα δισ. από εισφορές όλων των δανειοληπτών. Για δεύτερη φορά όμως, στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε, υπεκφεύγοντας, να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση.
του Θάνου Καμήλαλη

Πρόκειται για την υπόθεση της εισφοράς του ν.128/1975, που καταβάλλει κάθε δανειολήπτης σε κάθε δόση που πληρώνει για δάνεια και πιστωτικές, και του μυστικού, εκτός κρατικού προϋπολογισμού, λογαριασμού του Δημοσίου που βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, θέμα που είχε αναδείξει το ThePressProject πριν από μερικές εβδομάδες. Έναν λογαριασμό που είχε δημιουργηθεί αρχικά, από τη δεκαετία του 60, για «την επιδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων», η χρήση του καταργήθηκε λόγω της εισόδου της Ελλάδας στην Ε.Ε (με απόφαση και του τότε Διοικητή της ΤτΕ) και για 24 χρόνια, από το 1991 μέχρι το 2015, εμφανιζόταν να είναι άχρηστος, καθώς η εισφορά έπρεπε να έχει καταργηθεί ενώ επίσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο διάστημα αυτό υπήρξαν έσοδα περίπου 9 δισ. ευρώ και «πληρωμές» (άγνωστο πού), 4,5 δισ.

Εισφορά ν. 128/1975 : Η κρυφή εισφορά των δανειοληπτών και η «καβάτζα» του ΥΠΟΙΚ


(και πάλι από το the press project)  
 https://www.thepressproject.gr/article/126205/eisfora-n1281975

Εισαγωγικό Σχόλιο: πρόκειται για δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα του πάντα εύστοχου, Θάνου Καμήλαλη, τα οποία αναφέρονται στην περίφημη ειδική εισφορά του ν. 128/1975, την οποία με επιμονή, πλην ματαίως, μαχόμαστε επί χρόνια. Τα άρθρα μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες και ξεμπροστιάζουν για άλλη μια φορά τον, εκ των 53, Τσακαλώτο, ο οποίος με το γνωστό αμήχανο τρόπο (του τύπου "συλλαμβάνομαι κλέπτων οπώρας") προσπαθεί να εξηγήσει αυτά που κάνει ενώ έλεγε ότι δεν τα θα έκανε. Ερώτημα: αν φύγει ο Τσακαλώτος, οι 53 θα λέγονται πλέον 52;  

Η κρυφή εισφορά των δανειοληπτών και η «καβάτζα» του ΥΠΟΙΚ ΡΕΠΟΡΤΑΖ by ThePressProject Όροι χρήσης Μία κρυφή εισφορά των δανειοληπτών καταλήγει, από το 1975, σε έναν λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, που όμως, επί 24 χρόνια εμφανιζόταν να είναι... άχρηστος. Σειρά στοιχείων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή κι αποκαλύπτει το TPP δείχνουν ότι, θεωρητικά, αυτό το μικρό «χαράτσι» σε κάθε δανειολήπτη θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει πλεόνασμα τουλάχιστον 4,5 δισ. σε έναν λογαριασμό που πλέον χρησιμοποιείται ως «καβάτζα». Και το υπουργείο Οικονομικών, μολονότι παρουσιάζει τα σχετικά στοιχεία, «δεν γνωρίζει» το ακριβές ποσό. ThePressProject powered by 1101 members Θάνος Καμήλαλης Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 Ώρα: 14:40:11 13 Σχόλια Αν θέλετε να κάνετε tweet ένα μέρος του κειμένου απλά επιλέξτε το και θα εμφανιστεί αυτόματα το εικονίδιο του twitter. Κάντε ένα κλικ πάνω του και είστε έτοιμοι... ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ του Θάνου Καμήλαλη Κάθε φορά που ένας δανειολήπτης πληρώνει τη δόση οποιουδήποτε δανείου, ή πιστωτικής κάρτας, καταβάλλει ένα μικρό αλλά σημαντικό εν τέλει ποσό για την εισφορά του ν.128/1975. Πρόκειται για ένα ποσοστό, (0,6% σε καταναλωτικά, επιχειρηματικά, πιστωτικές κλπ. και 0,12% στα στεγαστικά δάνεια) που συμπεριλαμβάνεται, ως ξεχωριστό τμήμα, στο επιτόκιο του δανείου και στη συνέχεια καταβάλλεται από τις τράπεζες σε έναν κοινό λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ο σκοπός της εισφορά αυτής, από τη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια στη Μεταπολίτευση, μέσω του σχετικού νόμου το 1975 ήταν να δημιουργηθεί ένα ταμείο, μέσω του οποίου θα επιδοτούνται οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, με σκοπό να διατηρείται ανταγωνιστικός ο τομέας των εξαγωγών. Από το τέλος του 1991 όμως, λόγω της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των διατάξεων περί ανταγωνισμού του Ευρωπαϊκού Δικαίου, οι επιδοτήσεις των δανείων για εξαγωγές σταμάτησαν, καθώς θεωρούνταν πλέον παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Και κάπου εδώ

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η πρώτη αντιχουντική διαδήλωση έγινε στο Ηράκλειο: Oι πρωταγωνιστές, oι μάχες με το στρατό και ο πρώτος τραυματίας- Ποιοι φυλακίστηκαν αμέσως (του Δημήτρη Ξυριτάκη)

(και πάλι από το candiadoc του Αλέκου Ανδρικάκη - κείμενο του Δημήτρη Ξυριτάκη):
http://www.candiadoc.gr/2018/04/21/i-proti-antichountiki-diadilosi-sto-iraklio-oi-protagonistes-oi-maches-me-to-strato-ke-o-protos-travmatias-pii-fylakistikan-amesos-2/

Σχόλιο: για να μη θυμόμαστε μόνο τις μπάλλες στο Στάδιο Ελευθερίας. Βέβαια φαίνεται ότι όσο το πραξικόπημα κρίθηκε νομικά ως στιγμιαίο έγκλημα, άλλο τόσο στιγμιαία αποδείχθηκε και η αντίσταση μεγάλης μερίσας του ελληνικού λαού (προς αποφυγή παρεξηγήσεων, εξαιρούνται οι αναφερόμενοι στο άρθρο αυτό, αλλά και πολλοί άλλοι που τυραννίστηκαν και έχασαν τη ζωή, την ελευθερία, τη σωματική τους ακεραιότητα και την περιουσία τους στον καιρό της χούντας, πολλούς από τους οποίους θυμάμαι με θαυμασμό και σεβασμό). Και για να μην ξεχνάμε, δέστε ξανά την εξαιρετικά επιτυχημένη ανάρτηση "ποιοι τραγούδησαν στα γενέθλια της χούντας" (https://dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.gr/2017/04/blog-post_84.html),  και δέστε πόσοι και πόσες περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο. Θα εκπλαγείτε. Διαβάστε και για το Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον τραγουδιστή της Ρωμιοσύνης. Εγώ πάντως έτσι θυμάμαι τη χούντα στον παιδικό περίγυρό μου: ως άλλη μια συναίνεση από τους νοικοκυραίους για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους και να μπορούν να ασχοληθούν με του δουλειά τους. Δεν ήταν η μόνη, και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλες. Το ζούμε άλλωστε.

Τις πρώτες ώρες της δικτατορίας των συνταγματαρχών, στο Ηράκλειο συγκροτήθηκε η πρώτη διαδήλωση ενάντια στο ανελεύθερο καθεστώς. Ήταν η πρώτη αντιχουντική διαδήλωση στη χώρα και η μόνη που έγινε το πρώτο 24ωρο. Τις λεπτομέρειες εκείνης της λαμπρής αλλά άγνωστης - για τους πολλούς και στις λεπτομέρειές της- διαδήλωσης μάς περιέγραψε παλιότερα με κείμενό του ο νομικός (φοιτητής τότε) Δημήτρης Ξυριτάκης.


Ο Δημήτρης Ξυριτάκης
Το Ηράκλειο μπορεί να υπερηφανευθεί ότι είναι η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , η οποία, από την πρώτη κιόλας ημέρα επιβολής του καθεστώτος, προέβαλε μαζική και ενεργό αντίσταση στη χούντα. Το γεγονός δεν είναι , όσο θα έπρεπε, γνωστό και αξίζει να το περιγράψουμε με κάθε συντομία:
Ήδη από τις απογευματινές ώρες της 21ης Απριλίου 1967 μερικές εκατοντάδες Ηρακλειωτών, στη συντριπτική πλειοψηφία τους νέοι, συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στην Πλατεία Ελευθερίας και άρχισαν να βροντοφωνάζουν συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας και κατά της χούντας. Στους χωροφύλακες που τους κάλεσαν, - με αρκετή αμηχανία πρέπει να πούμε-  να απομακρυνθούν, απάντησαν με καθιστική διαμαρτυρία . Επειδή ο διοικητής της χωροφυλακής Σαβιολάκης, γνωστός από την αντιστασιακή του δράση στην κατοχή,   θεωρείτο αξιωματικός δημοκρατικών αρχών, ο τότε φρούραρχος Απόστολος Τζουβελέκης αποφάσισε να στείλει δύο λόχους στρατιώτες – μαθητές της ΣΕΑΠ- για την καταστολή της διαδήλωσης. Οι στρατιώτες με πλήρη πολεμική εξάρτυση και με τα τουφέκια τους γεμάτα σφαίρες και τις λόγχες επί των όπλων κατέφθασαν  στην Πλατεία Ελευθερίας και άρχισαν να κινούνται προς το μέρος των διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το Μεϊντάνι και λίγο αργότερα , όταν άρχισε να νυκτώνει, προς το Καμαράκι. Στο σημείο αυτό στήθηκαν οδοφράγματα από καφάσια και έπιπλα (τραπέζια, καρέκλες) στα οποία έβαλαν φωτιά.
Καθώς τα πνεύματα γίνονταν όλο και πιο θερμά άρχισαν να γίνονται συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των ένοπλων στρατιωτών, οι οποίοι, προ του κινδύνου να αφοπλισθούν από το εξαγριωμένο πλήθος, άρχισαν να πυροβολούν αρχικά στον αέρα και αργότερα στο ψαχνό. Κάποιος νέος διαδηλωτής ονόματι Άγγελος Τσαγκαράκης τραυματίσθηκε σοβαρά στο μηρό από σφαίρα .
Ανάμεσα στους διαδηλωτές διακρίνονταν τα πρόσωπα γνωστών νέων της προδικτατορικής ΕΔΗΝ  όπως ο Γιάγκος  Σκουλάς, ο Αναστάσιος Μαρματάκης, ο Ηρακλής Ξενικάκης, οι Μάριος  και Κάτια Ιωαννίδη, Μιχάλης Γιαννακάκης, Δημήτριος Καλαιτζάκης, ο προαναφερόμενος  Άγγελος Τσαγκαράκης και άλλοι πολλοί. Αυτοί οι τελευταίο όμως συνελήφθησαν για να παραπεμφθούν τον Σεπτέμβρη του 1967 στο Έκτακτο Στρατοδικείο Χανίων, το οποίο με την με αριθμό 62/1967  απόφασή του τους καταδίκασε όλους σε ποινές φυλάκισης τριών ετών τον καθένα . πλην του Τσαγκαράκη, του οποίου ανέβαλε τη δίκη εξ αιτίας του σοβαρού τραυματισμού του.
Η αντίσταση του Ηρακλείου δεν περιορίστηκε βέβαια μόνο στην υπόθεση αυτή. Επακολούθησαν και άλλες πράξεις αντίστασης για τις οποίες το Έκτακτο Στρατοδικείο Χανίων χρειάστηκε να επιβάλει βαριές και ενίοτε εξοντωτικές ποινές σε συμπολίτες μας.
Λίγες ημέρες μετά τη δικτατορία , στη διάρκεια της Μεγαλοβδομάδας 15 περίπου νέοι, κατά το πλείστον φοιτητές του Συλλόγου Κρητών Σπουδαστών, που προέρχονταν από το χώρο της ΕΔΗΝ και της Νεολαίας Λαμπράκη, συναντήθηκαν μυστικά στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και αποφάσισαν να οργανωθούν σε κοινή δράση εναντίον της δικτατορίας. Πρώτος καρπός της απόφασης αυτής υπήρξε η διανομή χιλιάδων αυτοσχέδιων προκηρύξεων αντιδικτατορικού περιεχομένου στις αμέσως επόμενες ημέρες. Από τους μετασχόντες στη συνάντησή μας αυτή μπορώ να θυμηθώ σήμερα τα ακόλουθα πρόσωπα: Νίκος ΓιανναδάκηςΚώστας και Χρήστος Κληρονόμος, Γιώργος Δραμουντάνης, Κώστας Καρυωτάκης, Κώστας Γιούργος, και ο

Ένα σπάνιο βίντεο- Το Ηράκλειο την πρώτη ημέρα της χούντας και το αεροσκάφος που πετούσε φέιγ βολάν υπέρ του Παπαδόπουλου!

(αναδημοσίευση από το candiadoc του Αλέκου Ανδρικάκη)
http://www.candiadoc.gr/2018/04/21/ena-spanio-vinteo-to-iraklio-tin-prot/

Σχόλιο: να πούμε ότι τις επόμενες χρονιές, στην επέτειο της 21ης Απριλίου γινόταν ποδοσφαιρικός αγώνας στο Στάδιο Ελευθερίας συνήθως μεταξύ κάποιας Μικτής και της ΣΕΑΠ, πήγαινε αρκετός κόσμος, και πάνω από το στάδιο πετούσε και πάλι στρατιωτικό αεροπλάνο, το οποίο έριχνε δερμάτινες μπάλλες ποδοσφαίρου. Και γινόταν ο χαμός !!! Έτσι σφυρηλατήθηκε το αντιδικτατορικό μένος, και το αθλητικό των Ελλήνων Χριστιανών ιδεώδες. Εκείνοι που έκαναν στο Ηράκλειο την πρώτη διαδήλωση κατά της χούντας, είχαν καταδιωχτεί, ή είχαν, δυστυχώς, τεθεί στο κοινωνικό περιθώριο. Μετά βέβαια όλοι αντιχουντικοί ήταν. Όπως θα γίνει και στο μέλλον: όλοι αντιμνημονιακοί θα λένε ότι ήταν !!!!

Λίγες ώρες μετά την επιβολή της χούντας, την 21η Απριλίου 1967, ένα στρατιωτικό αεροπλάνο πετά πάνω από την πόλη του Ηρακλείου πετώντας φέιγ βολάν, με συνθήματα υπέρ του πραξικοπήματος. Το ντοκουμέντο, ένα φιλμ των 8mm, κινηματογράφησε αξιωματικός της τότε αμερικανικής βάσης των Γουρνών.
Στην κινηματογράφηση εμφανίζονται εικόνες από την πόλη του Ηρακλείου, 47 χρόνια πριν.

1967 Greek Military Coup from Steve Burre on Vimeo.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου: "έφυγε" ο El Maestro που έσωσε χιλιάδες παιδιά

(από το protagon και τον άνεμο ανατροπής)

Ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ο ιδρυτής του El Sistema, του προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης νέων στη Βενεζουέλα που έσωσε χιλιάδες παιδιά από έναν κόσμο εγκλήματος κι ανέχειας κι απέκτησε φήμη σε όλο τον κόσμο, απεβίωσε το Σάββατο στο Καράκας σε ηλικία 79 ετών.


Η μουσική αλλάζει τον άνθρωπο, ακόμη και αυτούς που μέχρι πρότινος κινούνταν στο περιθώριο του νόμου ακόμη και έξω από αυτόν. Αυτό έκανε πράξη ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ο ιδρυτής του El Sistema, του προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης νέων στη Βενεζουέλα που έσωσε χιλιάδες παιδιά από το έγκλημα και την ανέχεια.

Ο Αμπρέου, που απέκτησε παγκόσμια φήμη, πέθανε το Σάββατο στο Καράκας σε ηλικία 79 ετών.


Γνωστός απλά ως El Maestro στη Βενεζουέλα, ασχολήθηκε με τη μουσική και την πολιτική. Ηταν πάντα πολύ διακριτικός όσον αφορά την προσωπική του ζωή και δεν άφησε σύζυγο, ούτε παιδιά.

«Ενας σπουδαίος πολίτης της Βενεζουέλας μας εγκατέλειψε. Ευχαριστούμε, Μαέστρο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, για την όμορφη κληρονομιά που αφήσατε στα παιδιά και στους νέους της Βενεζουέλας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Παιδείας της Βενεζουέλας, ο Ελίας Χάουα. «Σας ευχαριστούμε για τη στοργή σας, για την ευκαιρία να συμβάλλουμε στο έργο σας. Θα σας έχουμε για πάντα στις καρδιές μας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέτισε επίσης φόρο τιμής στον μουσικό. «Μας αφήνει σπουδαία κληρονομιά, ηθική και πολιτισμική», τόνισε. «Το έργο του μένει σε όλες τις γειτονιές της Βενεζουέλας».


El Sistema : η ταινία


Σχόλιο: η ταινία "El Sistema", δυστυχώς χωρίς μετάφραση. Και όποιος καταλάβει, κατάλαβε. Όχι μόνο την ισπανική γλώσσα, αλλά και το τεράστιο μήνυμα που κρύβει η ταινία. Οι Χρόες το είχαν μεταφράσει πάντως στα ελληνικά όταν το παρουσίασαν.

Ντοκιμαντέρ της εκπομπής ΕΞΑΝΤΑΣ (ΝΕΤ) για το El Sistema


Πέθανε ο μαέστρος Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ιδρυτής του El Sistema

(αναδημοσίευση από το Prensa Rebelde
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2018/03/el-sistema.html)

Σχόλιο: τι είναι το el sistema : μια εξαιρετική σύλληψη και επιλογή ενός λαμπρού μυαλού, που έφυγε στις 24.3.2018. Η μουσική παιδεία, και η εν γένει παιδεία, ως αντίδοτο στη φτώχεια, την παρανομία και στην εξαθλίωση. Μια μαγική εικόνα που αξίζει να δείτε. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την υπέροχη ταινία "El sistema" σε προβολή που οργάνωσε πριν 10 περίπου χρόνια ο σημαντικός ηρακλειώτης συνθέτης, Δημήτρης Σφακιανάκης και οι Χρόες. Αξίζει να τη δείτε. Είναι κάτι υπέροχο, και τελείως διαφορετικό από ό,τι έχετε μέχρι σήμερα δει, και σας οδηγεί σε κόσμους μαγικούς, και γι'αυτό άγνωστους, μέσα από τις φτωχογειτονιές της Βενεζουέλας !!!!

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Πέθανε ο μαέστρος Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ιδρυτής του El Sistema




Ο μαέστρος Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ιδρυτής του Εθνικού Συστήματος Χορωδιών και Ορχηστρών της Βενεζουέλας –γνωστού ως El Sistema – πέθανε το Σάββατο στο Καράκας σε ηλικία 78 ετών.

"Άφησε μια μεγάλη ηθική και πολιτιστική κληρονομιά [...] Το έργο του βρίσκεται στις γειτονιές της Βενεζουέλας", δήλωσε με λύπη ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξη τύπου μετά από εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος.



Ο Αμπρέου γεννήθηκε στην πόλη Βαλέρα της πολιτείας Τρουχίγιο, στις 7 Μάη 1939 και από πολύ μικρός έδειξε τη μουσική και καλλιτεχνική του ευαισθησία. Στα 9 του χρόνια ξεκίνησε μουσικές σπουδές με την πιανίστρια Ντοραλίσα ντε Μεδίνα, στο Μπαρκισιμέτο.

Το 1957 ταξίδεψε στο Καράκας όπου έγινε μαθητής διάσημων μαέστρων όπως ο Βισέντε Εμίλιο Σόχο, με τον οποίο σπούδασε σύνθεση, τον Μοϊσές Μολέιρο, καθηγητή πιάνου, και τον Εβένσιο Καστεγιάνος, με τον οποίο έμαθε εκκλησιαστικό όργανο και αρπίχορδο.

Το 1964 ο μαέστρος Αμπρέου απέκτησε τον τίτλο του εκτελεστικού καθηγητή και μαέστρου συνθέτη της Ανώτατης Μουσικής Σχολής Χοσέ Άνχελ Λάμας.

Το El Sistema ιδρύθηκε το 1975 από τον μαέστρο Αμπρέου ο οποίος ήθελε να «συστηματοποιήσει τη συλλογική και ατομική διδασκαλία και πρακτική της μουσικής, μέσω συμφωνικών ορχηστρών και χορωδιών, ως εργαλεία κοινωνικής οργάνωσης και ανθρωπιστικής ανάπτυξης».

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ασκούμενων δικηγόρων στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

(αναδημοσίευση από την ΕΑΔΝΑ; όπου μπορείτε να διαβάσετε και άλλες χρήσιμες πληροφορίες)

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα των ασκούμενων δικηγόρων του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης στις πανελλαδικές εξετάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Συγχαίρουμε όλες και όλους και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, άπειρη αντοχή και μελέτη, και διαρκή εμμονή και υποστήριξη στα θεμελιώδη ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα !!!! Συγχαίρουμε επίσης και τους συναδέλφους που δίδαξαν και καθοδήγησαν τις ασκούμενες και τους ασκούμενους και τους προετοίμασαν για αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.