Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Από την κυβέρνηση στο υπερταμείο: 178 ακίνητα στην πόλη του Ηρακλείου - αρχαιολογικοί χώροι, γήπεδα, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας !!!! Διαβάστε ποια είναι τα ακίνητα που μεταβιβάζονται - θα εκπλαγείτε !!!!



Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση με την απόφαση 86/18.6.2018 του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018) πέρασε στο λεγόμενο υπερταμείο ένα τεράστιο αριθμό ακινήτων ανά τη χώρα, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών ή διαβούλευση με αυτές. Τις ημέρες που πέρασαν έγινε μια σειρά από καταγγελίες από διάφορους πολιτικούς και κόμματα, και πολλοί από αυτούς απαίτησαν από την κυβέρνηση τα στοιχεία για τα ακίνητα αυτά. Η απαίτηση αυτή είναι σαφέστατα προσχηματική, γιατί όλα τα μνημονιακά κόμματα, που διαμαρτύρονται τώρα, έχουν ήδη ψηφίσει και ένα, και δύο και τρία μνημόνια, και γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς ξεπουλούσαν στους δανειστές – κοράκια, όταν ψήφιζαν και υπέγραφαν τα μνημόνια. Απλά τώρα, που βγήκαμε υποτίθεται από τα μνημόνια, ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί ένα μέρος από τις μνημονιακές δεσμεύσεις ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, και αυτό το ρόλο ακριβώς παίζει η παραπάνω απόφαση. Αντί λοιπόν να διαμαρτύρονται ο κ. Κεγκέρογλου ή ο κ. Κουκουλόπουλος και λοιποί μνημονιακοί αντιπολιτευόμενοι, και να ζητούν στοιχεία, είναι καλλίτερα, αν πραγματικά ενδιαφέρονται, και αν έχουν την πεποίθηση ή τη διάθεση να πάρουν πίσω αυτά που ψήφιζαν, να στείλουν κανένα στέλεχός τους να ψάξει στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου τους ΚΑΕΚ που αναφέρει η απόφαση, για να δουν ποια ακίνητα πουλιούνται με βάση τη δική τους ψήφο.
            Επειδή λοιπόν ουδεμία περίπτωση υπήρχε να πάει κάποιος μνημονιακός και δήθεν διαμαρτυρόμενος, αλλά ούτε βεβαίως κυβερνητικός πρώην διαμαρτυρόμενος αριστερός και νυν μνημονιακός και αυτός,  να ψάχνει για να βρει αυτά που γνωρίζει εδώ και χρόνια ότι έχει συμφωνήσει να πουληθούν, πήγα εγώ σήμερα στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, και μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα 2 ωρών μπόρεσα να ελέγξω μόλις 34 από τα 178 ακίνητα του Ηρακλείου που έστειλε η κυβέρνηση στο υπερταμείο για εκποίηση, και ομολογώ ότι έμεινα άφωνος : η κυβέρνηση τα δίνει όλα !!!!  Με εξαιρετικό θράσος αποποιείται της ιδιοκτησίας της και μεταβιβάζει στο υπερταμείο:
Α) όλα τα ενετικά τείχη από τον προμαχώνα στη συμβολή των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι το πάρκο Γεωργιάδη, μαζί και την τάφρο δίπλα από τη Λ. Χ. Τρικούπη
(δημοτικό πάρκιγκ) εκτάσεως 250.000 τ.μ., στους οποίους περιλαμβάνονται αμέτρητοι χώροι αναψυχής και πρασίνου, το γήπεδο του Εργοτέλη, το Στάδιο Ελευθερίας και ο τάφος του Καζαντζάκη, και κυρίως χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Το πάρκο Γεωργιάδη δεν περιλαμβάνεται, καθώς ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου. Αυτό όμως το καταστρέφει ο Δήμος Ηρακλείου με το δικό του τρόπο, κρατώντας τα φώτα του πάρκου κλειστά, όπως και το αναψυκτήριο, και αποφεύγοντας να ποτίσει τα φυτά !!!!
Β) στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου το τμήμα που βρίσκεται βορείως της λεωφόρου και φθάνει μέχρι τη ζώνη της παραλίας, εκτάσεως 27.000 τ.μ. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνονται ομοίως χώροι αναψυχής και πρασίνου, που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Ηρακλείου.
Γ) στο Ενετικό Λιμάνι τα Νεώρια, και το τμήμα κάτω από το Χημείο, και το τμήμα δυτικά του παλιού τελωνείου και μέχρι τη συμβολή με την 25ης Αυγούστου, το παλιό τελωνείο με την πλατεία, το κτίριο της Περιφέρειας, εκτάσεως 7.000 τ.μ. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι, και δημόσια κτίρια.
Δ) Λ. Ικάρου και οδός Μποφώρ: το τμήμα των τειχών από τη συμβολή των δύο παραπάνω οδών μέχρι την ιδιοκτησία Καστρινογιάννη, μαζί με δύο γήπεδα τένις, συνολικής εκτάσεως 11.500 τ.μ. Πρόκειται για χώρους κυρίως αρχαιολογικούς και αναψυχής.
Ε) από οδό Μποφώρ έως παραλιακή: το πάρκο βόρεια του ξενοδοχείου ΜΕΓΑΡΟ, το κτίριο του πρώην ΚΤΕΛ, τα γραφεία του Μουσείου Ηρακλείου με τα αρχαία στα θεμέλιά τους, το πάρκο έναντι του ξενοδοχείου ΑΤΛΑΝΤΙΣ, και άλλα δύο γήπεδα τένις, συνολικής έκτασης 21.000 τ.μ. Εδώ περιλαμβάνονται χώροι αρχαιολογικοί, αναψυχής και άθλησης.
Μένουν άλλα 144 ακίνητα προς έλεγχο. Και εκκρεμεί και η άσκηση αίτησης ακύρωσης. Αν υπάρχουν εθελόντριες και εθελοντές, το έργο μπορεί να τελειώσει πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου