Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ανεπιθύμητος ο Πομπέο - Συγκέντρωση σήμερα στις 18.30 στα Λιοντάρια

Ανεπιθύμητος ο Πομπέο στην Κρήτη !!! Ανακοινώσεις ενάντια στην επίσκεψή του έχουν εκδώσει τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΚΚΕ (Μ-Λ), Λαική Ενότητα, ΝΑΡ), και η "ΞΑΣΤΕΡΙΑ Ανατροπή στην Κρήτη" που καλούν σε κοινή συγκέντρωση σήμερα, Δευτέρα 28.9.2020 και ώρα 18.30 στα Λιοντάρια, καθώς και η ΕΛΜΕ, και το ΚΚΕ


 

Ακολουθούν η κοινή ανακοίνωση, η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του ΚΚΕ (μ-λ), της ΛΑ.Ε. και της "Ξαστεριάς":

Η κοινή ανακοίνωση 

Ηρακλειώτες - ισσες

Την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη, έρχεται στην χώρα μας ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για διήμερη επίσκεψη. Ο ερχομός του κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε μια περίοδο όπου η ένταση στην Ν. Α. Μεσόγειο χτυπάει κόκκινο με πολύ μεγάλο το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μ. Ανατολή να εντείνονται δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Επισκέπτεται την χώρα μας για να επιβεβαιώσει την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης της ΝΔ στις επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή. Η παρουσία του Πομπέο προκαλεί τα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Πολύ περισσότερο τα αισθήματα του Κρητικού λαού με την επίσκεψη στην βάση της Σούδας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σε βασικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων για την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδίων στην περιοχή.

Η επίσκεψη Πομπέο μπορεί και πρέπει να γίνει η αφορμή έτσι ώστε να εκφράσει ο λαός μας τα αντιιμπεριαλιστικά - αντιαμερικανικά αισθήματα του με συγκεντρώσεις και πορείες. Γι' αυτό, οι πολιτικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κείμενο, καλούμε σε αντιπολεμική -αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ σταλιοντάρια.

Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Πομπέο

Έξω οι φονιάδες των λαών από τη χώρα

Έξω βάσεις, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

Ενάντια σε πόλεμο - εθνικισμό - ιμπεριαλισμό - φασισμό

Ζήτω η φιλία των λαών

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες - μετανάστες

Το κείμενο υπογράφουν:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΣΑ ΜΑΣ & ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Κρήτη και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια, που διοργανώνονται από συλλογικότητες και δυνάμεις της Αριστεράς.

Την ώρα που η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει ως υγειονομική απειλή, η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά επιλέγει την προστασία της οικονομίας “των πολλών” έναντι της υγείας του λαού. Με χαρακτηριστική την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και μετέπειτα, με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού και την πλήρη έλλειψη στοιχειωδών  μέτρων υγειονομικής προστασίας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση του φονικού ιού. Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα τη σοβαρή αύξηση όχι μόνο των κρουσμάτων αλλά και των διασηλωνημένων ασθενών καθώς και των νεκρών .

Σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση στρέφει τα μάτια στους πολεμικούς εξοπλισμούς, και προβλέπει την διεύρυνση των δυνατοτήτων της βάσης της Σούδας, ως βάση που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και καθιστά την Ελλάδα ορμητήριο για επεμβάσεις και πολέμους. Θυμίζουμε ότι η βάση στη Σούδα, έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας.

Σήμερα, καθόλου τυχαία δεν είναι η επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών. Με την ένταση στην Ν.Α. Μεσόγειο να αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, η ΝΔ, εξαγγέλλει νέο δυσβάσταχτο γiα τον λαό εξοπλιστικό πρόγραμμα προς όφελος των διεθνών εμπόρων πολέμου. Η αναζωπύρωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Μ. Ανατολή, με την Ελλάδα να ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή, μόνο κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί για τους λαούς.

Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος των ιμπεριαλιστών Πομπέο.

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.

Η NE Ηρακλείου της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ καλεί το λαό και την νεολαία να δώσει δυναμική απάντηση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των γερακιών των ΗΠΑ και των ντόπιων συμμάχων τους, που φέρνουν πολέμους, εξαθλίωση και γεννούν καραβάνια χιλιάδων προσφύγων.

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη | Ώρα 18:30 | Λιοντάρια

 ΧΑΝΙΑ : Τρίτη 29/09 |Ώρα 18:00 | Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

 

Ηράκλειο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Το Γραφείο Τύπου

Αριστερή, Ριζοσπαστική, Κινηματική, Αντιμνημονιακή Παρέμβαση

Δελτίο Τύπου

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η “Ξαστεριά-Ανατροπή στην Κρήτη”, καταγγέλλει την διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην χώρα μας.Ο ερχομός του εκπρόσωπου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, για δεύτερη μάλιστα φορά στην Ελλάδα, μόνο τυχαίος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αντίθετα επιβεβαιώνει και σφραγίζει την πρόσδεση της χώρας μαςστο άρμα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών του βλέψεων στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Ν.Α. Μεσόγειο οξύνεται διαρκώς καθώς οι επιμέρους ανταγωνισμοί εντείνονται και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου είναι αρκετά πιθανό δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τους γειτονικούς λαούς.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιδιώξεις των νατοϊκών γερακιών κινούνται και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, για την υλοποίηση θηριωδών εξοπλιστικών δαπανών, την ίδια ώρα που ο λαός και η οικονομία δοκιμάζονται σκληρά υπό το βάρος της πανδημίας.Κινούμενη στα χνάρια των προκατόχων της, η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας προσπαθεί να στήσει μια αφήγηση αέναης απειλής ενός εξωτερικού εχθρού για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα. Παράλληλα οξύνει τα εθνικιστικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Η ίδια η επίσκεψη του Πομπέο στην νατοϊκή βάση της Σούδας προκαλεί ιδιαίτερα τον κρητικό λαό και τα αντιιμπεριαλιστικά- αντιαμερικανικάαισθήματα του. Να θυμηθούμε ότι ηβάση της Σούδας έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στουςιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ,Συρίας και Λιβύης. Η αναβάθμιση της μάλιστα ενόψει της πολεμικής κλιμάκωσης απέναντι στο Ιράν την καθιστά βασικό ορμητήριο των Αμερικανών στην Μεσόγειο, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για το νησί μας.

Ταυτόχρονα η υποδοχή του Πομπέο από τον Κ. Μητσοτάκη στη Σούδα είναι εξοργιστική και μόνο σαν εμπαιγμός απέναντι στον κρητικό λαό μπορεί να θεωρηθεί. Την στιγμή που η απειλή νέας έξαρσης τουCOVID 19 είναι ορατή, λόγω έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και εξαιτίας τουανοίγματοςτου τουρισμού άνευ όρων, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχωρά σε κανένα μέτρο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας . Παράλληλα με τις ντόπιες οικονομίες κατεστραμμένες και την ανεργία στο νησί να καλπάζει, αντί να παρθούν μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων κομματιών ο Μητσοτάκης ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε οπλικά συστήματα για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των διεθνών εμπόρων θανάτου, χωρίς κανένα όφελος για τον λαό.

Η Ξαστεριά-Ανατροπή στην Κρήτη καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία στο δρόμο του αγώνα!

·         Να ορθώσουμε τείχος απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς που γεννούν πολέμους, εξαθλίωση και προσφυγιά!

·         Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος των Αμερικανών Πομπέο

·         Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην χώρα μας

·         Με όπλο μας την αλληλεγγύη των λαών να αντιταχθούμε στα σχέδια των ιμπεριαλιστών!

Όλοι στα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια!

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη | Ώρα 18:30 | Λιοντάρια

ΧΑΝΙΑ: Τρίτη 29/09 |Ώρα 18:00 | Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ηράκλειο 26Σεπτεμβρίου 2020 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου