Αναδημοσίευση από τον ημεροδρόμο:
Και επειδή μπορεί να μην ακούσετε όλη τη συνέντευξη, επισημαίνω ότι το καίριο σημείο της ήταν η ορθή τοποθέτηση του Προέδρου ότι η αντισυνταγματικότητα έγκειται στην αόριστη και οριζόντια απαγόρευση των συναθροίσεων επί τετραήμερο, κάτι που καταλύει τη συνταγματική επιταγή, που απαιτεί αιτιολογημένη απόφαση ("Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη
απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται
σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια"), δηλαδή εξειδικευμένη και όχι γενική. Τόνισε επίσης ότι σέβεται τις αντίθετες απόψεις Αλιβιζάτου, Μανιατάκη, αλλά η ΕΝΔΕ έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη δική της αντίθετη άποψη, και ότι δεν σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ. Εμμέσως όμως κατέστησε σαφές ότι η άποψη της ΕΝΔΕ είναι αντίθετη με εκείνην του ΣτΕ. Επίσης τόνισε ότι η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας στηρίζεται στην ΠΝΠ, και υπ΄'αυτήν την έννοια Αλιβιζάτος και Μανιατάκης τη θεωρούν συνταγματική, όμως η ΠΝΠ δεν μπορεί να παραβιάζει το Σύνταγμα, το οποίο είναι ανώτερο. Εξέφρασε και την άποψη ότι η ΠΝΠ έχει καταργηθεί από το νόμο που επακολούθησε. Αυτή η διάσταση απόψεων μεταξύ της ΕΝΔΕ και του ΣτΕ θα αποτελέσει κρίσιμο όπλο στην εκ μέρους μας υπεράσπιση τυχόν συλλήψεων που θα γίνουν στις σημερινές πορείες, αντιπροσωπευτικές ή παλλαικές. Και όλα αυτά πέραν του αναμφισβήτητου γεγονότος ότι δεν υπάρχει ειδική εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπως διαβεβαίωσε χθες ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει μια γενική παλαιότερη εισήγηση να αποφεύγονται οι συνωστισμοί. Την εισήγηση αυτή όμως θυμίζουμε ότι έχει γραμμένη ο Πρωθυπουργός, που δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία, τάξεις και ΜΕΘ.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποδομεί τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς (ηχητικό - Realfm 97,8)
Στην αντισυνταγματικότητα της απαγόρευσης των συναθροίσεων και των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Μπογιόπουλο και Μανώλη Κοττάκη.
Οπως τόνισε, απαντώντας και στις ερμηνείες των Αλιβιζάτου, Μανιτάκη κα, είναι αδιανόητο να εμφανίζεται πως μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μπορεί να υποκαθιστά τις διατάξεις του Συντάγματος και να παρουσιάζεται σαν να έχει ισχύ πάνω από το Σύνταγμα.
Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε στο σύνδεσμο στην αρχή της ανάρτησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου