Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Κουφοντίνας : Ο διάδικος δεν επιβάλλει ποινή (του Θέμη Σοφού)

Αναδημοσίευση από την εφσυν. Να τονίσουμε εδώ ότι ο συνάδελφος Θέμης Σοφός ήταν υποψήφιος Πρόεδρος στις τελευταίες εκλογές του ΔΣΑ, επικεφαλής καθαρά συντηρητικού ψηφοδελτίου, αναμετρήθηκε για το αξίωμα του Προέδρου στη δεύτερη Κυριακή με το Δημήτρη Βερβεσό και έχασε, και ήταν έως το Δεκέμβριο του 2020 Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Οι τοποθετήσεις του ήταν πάντοτε εξαιρετικά συντηρητικές, είτε επρόκειτο για συνδικαλιστικά, ή και για νομικά θέματα. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση αποτέλεσε μια έκπληξη για μένα προσωπικά, και βρίσκεται ίσως στο ίδιο μήκος κύματος με τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη χωρίς όμως κάποια από τις δηλώσεις αυτές να φαίνεται να αλλάζουν κάτι στο παιχνίδι που έχει στήσει η Κυβέρνηση

Ο διάδικος δεν επιβάλλει ποινήhttps://www.efsyn.gr/node/282871
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η χθεσινή ξεχωριστή παρέμβαση του μέλους του ΔΣ του ΔΣΑ  Θέμη Σοφού ανέδειξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές πτυχές της αντίληψης ότι η δικαιοσύνη έρχεται δεύτερη τρέχοντας πίσω από την εκτελεστική εξουσία.

Η απόφαση της εκδικητικής μεταχείρισης μέχρι και την απώλεια ζωής ενός κρατούμενου από το δεξί χέρι του πρωθυπουργού καταλύει πλήρως τον βασικό πυλώνα της δημοκρατίας. 

Η δικαιοσύνη δίκασε και επέβαλε ποινη βαριά στο Δημητρη Κουφοντίνα. Η οικογένεια του Κ. Μητσοτάκη ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη. Ήταν δηλαδή ένας από τους διαδίκους. Ακριβώς αυτός ο διάδικος αμφισβητώντας την δικαιοσύνη επιλέγει την αυτοδικία την οποία μάλιστα νομοθέτησε με ειδικό Νόμο τον οποίο εφτασε στο σημείο να παραβιάσει!

Στο μεταξύ κι ενώ ο απεργός πείνας χάνει από στιγμή σε στιγμή τη ζωή του η ηγεσία της δικαιοσύνης σιωπά και το ίδιο κάνει και ο πρόεδρος του εμβληματικού ΔΣΑ αγνοώντας τις εκκλήσεις εκατοντάδων μελών και μεταξύ αυτών των εκλεγμένων μελών της διοίκησης του ΔΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου