Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η αίτηση για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης


Στις 3.6.2022 οι τρεις σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη και της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου, κατέθεσαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου την παρακάτω αίτηση για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. Για την κατάθεση της αίτησης αυτής είχε προηγηθεί συλλογική απόφαση, το σκεπτικό της οποίας συνοψίζεται στην παρακάτω ανάρτηση που έκανε στις 14.6.2022 η Όλια Φορτσάκη στην ομάδα "Δικηγόροι Ηρακλείου Κρήτης":

Στις 3.6.2022 καταθέσαμε την με αριθ.πρωτ. 797/2022 αίτηση, η οποία πρόκειται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στο ΔΣ, με αίτημα να συγκλήθει άμεσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Αφορμή υπήρξε η ψήφιση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, ο οποίος με πρόσχημα την επιτάχυνση των δικών, θέτει τις βάσεις για ριζικές αλλαγές στον τρόπο και στο πνεύμα απονομής της δικαιοσύνης και άσκησης της δικηγορίας. Η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την παροχή αναβολών στα ποινικά δικαστήρια έρχεται να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να συνεδριάσει άμεσα η Γενική Συνέλευση ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για όλες τις σημαντικές νομοθετικές αλλαγές της τελευταίας περιόδου καθώς και τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να λάβουμε αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες μας.
Άλλωστε, η Γενική Συνέλευση δεν χρειάζεται άλλο λόγο να συγκληθεί πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί το βασικό όργανο του Συλλόγου, δεν υποκαθίσταται από κανένα άλλο και έχει να συνεδριάσει τα τελευταία χρόνια.
 
Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο η αίτηση αυτή απορρίφθηκε. Περισσότερα στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει για τις αποφάσεις που λάβαμε στη σημερινή συνάντησή μας. 
 


 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου