Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Δευτέρα 12.12.2022 : απέχουμε από τα καθήκοντά μας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τον ορατό κίνδυνο της πλήρους εξαθλίωσης και αφανισμού του κλάδου !!!!

 

Φωτογραφία από τη συγκέντρωση του Δ.Σ.Η. της 4.2.2016 πάλι για το ασφαλιστικό !!!!

Η σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κινητοποίηση για το Ηράκλειο. Υπογράψτε το ψήφισμα διαμαρτυρίας στο link στο τέλος της δημοσίευσης !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κατά την συνεδρίαση της 07-12-2022 επικύρωσε ομόφωνα την από 20-11-2022 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων μελών του από τα καθήκοντά τους, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στην Αθήνα.

Η αποχή μας είναι επιβεβλημένη λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας απέναντι στον ορατό κίνδυνο πλήρους εξαθλίωσης και αφανισμού του κλάδου που θα επιφέρει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από 01-01-2023 σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, την ίδια στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο και ο e-ΕΦΚΑ δεν εκπληρώνουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους έναντι των δικηγόρων, όπως η επικαιροποίηση του Κανονισμού Παροχών του e-ΕΦΚΑ, η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών παράλληλης ασφάλισης και η άμεση επαναρτίωση του Ειδικού Λογαριασμού ανεργίας του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, με την απόδοση των οφειλομένων ποσών από τον e-ΕΦΚΑ.

Άδειες θα χορηγούνται από την Επιτροπή Αδειών του Δ.Σ.Η στις εξής περιπτώσεις: α)σε υποθέσεις για τις οποίες τίθεται θέμα παραγραφής ή προθεσμίας, β)όπου υπάρχει κρατούμενος ή προσωρινά κρατούμενος για τον οποίο συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, γ)σε κακουργήματα και πλημμελήματα για τα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής (δηλαδή, για τα πλημμελήματα 6ετία σε πρώτο βαθμό και 7ετία σε δεύτερο βαθμό), δ)σε συνοδείες κρατουμένων για κακούργημα, ε)για την κατάθεση Αντιρρήσεων (Διοικητικό). Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται άδεια για την κατάθεση προτάσεων (20ημερο και 120 ημερών) κατά την νέα τακτική διαδικασία του Κ.Πολ.Δ και προσθήκης-αντίκρουσης.

Υπενθυμίζεται στους συναδέλφους ότι συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών μέσω της ηλεκτρονικής πύλης https://apps.olomeleia.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου