Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση : υπερψηφίστηκε με μικρή διαφορά (81-77) η πρόταση της Δικηγορικής Προοπτικής



Η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση είχε εξ αρχής απαρτία (δηλαδή ήταν παρόντα άνω των 200 μέλη), κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο, και αποτυπώνει την αγωνία των δικηγόρων του Ηρακλείου για την εξέλιξη της αποχής που ξεκίνησε στα μέσα του Νοέμβρη του 2023. Έγιναν αρκετές τοποθετήσεις αρχικά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Νίκο Λογοθέτη, από την Κατερίνα Κοσμαδάκη, την Όλια Φορτσάκη, το Χάρη Λαγουδάκη και πολλούς άλλους. Στην Γενική Συνέλευση η Δικηγορική Προοπτική υπέβαλε την παρακάτω πρόταση, την οποία νωρίτερα είχε αποστείλει με email στους συναδέλφους αντιδρώντας σε ένα σαφέστατα παραπειστικό sms που είχε σταλεί από την πλειοψηφία του Δ.Σ., το οποίο έχω στη διάθεσή μου, και στο οποίο αναφερόταν ότι "η πλειοψηφία του Δ.Σ. τάσσεται υπέρ της λήξης των κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 4.3.2024, ενώ οι συνάδελφοι της Δικηγορικής Προοπτικής υπέρ της (επ'αόριστον ;) συνέχισής τους. Η παρουσίας σας εννοείται πως είναι επιβεβλημένη". Η πρόταση της Δικηγορικής Προοπτικής είναι η παρακάτω:

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ  ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ 27ης.02.2024

1) Αποχή επ’ αόριστον από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης με εντολείς Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων.

2    2) Αποχή επ’ αόριστον από υποθέσεις με επισπεύδουν το Δημόσιο.

3.     3) Αναστολή της αποχής για τις υπόλοιπες υποθέσεις.

4.   4) Πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων στην τοπική κοινωνία σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

5.   5) Συμμετοχή του Δ.Σ.Η. στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπτη.

Το email συνοδευόταν και από το παρακάτω ενημερωτικό μήνυμα που αφορούσε στο σκεπτικό της πρότασης που υποβαλλόταν στη Γ.Σ.:

 Συναδέλφισσες - συνάδελφοι καλημέρα,
Αναμφίβολα  η κατάσταση για την οποία καλούμαστε να αποφασίσουμε στη σημερινή Γ.Σ είναι σύνθετη. Σας στέλνουμε την πρόταση που θα υποβάλλει η Δικηγορική Προοπτική, στην οποία καταλήξαμε μετά από έντονο προβληματισμό και σταθμίζοντας τα εξής;
- Αφενός ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα (τα οποία οφείλονται στην αδιαλλαξία της κυβέρνησής και στις συνδικαλιστικές μας αδυναμίες) δεν είναι ικανά για να αναστείλουμε συνολικά τις κινητοποιήσεις μας και ότι κοινωνία βρίσκεται σε μία περίοδο αναβρασμού και διεκδικήσεων. Επομένως  οφείλουμε να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση έστω με στοχευμένες δράσεις.
-Αφετέρου ότι η στάση της Ολομέλειας και της πλειοψηφίας των Δικηγορικών Συλλόγων δεν επιτρέπει να προτείνουμε στους συναδέλφους του Ηρακλείου να συνεχίσουν την καθολική αποχή.
Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι πρέπει αφενός να συνεχίσουμε την αποχή σε τομείς που ασκούν πίεση δηλαδή από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης με εντολείς Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων και από υποθέσεις με επισπεύδον το Δημόσιο και  να συνδυάσουμε την εν λόγω αποχή με δράσεις που θα κρατάνε τα θέματα μας στο επίκεντρο.
Τα παραπάνω θα συζητηθούν εκτενέστερα στη Γ.Σ. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,      Δικηγορική Προοπτική 
 
Από την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας

Η Παράταξη της Κατερίνας Κοσμαδάκη συντάχθηκε με την πρόταση της Δικηγορικής Προοπτικής, με αποτέλεσμα να καταστεί αμφίρροπη η ψηφοφορία που ακολούθησε, άρχισε στις 14.30 και ήταν ονομαστική. Κατά το χρόνο της ψηφοφορίας τα παρόντα μέλη ήταν 158 από τα οποία την πρόταση 1, δηλαδή την πρόταση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ψήφισαν 77 μέλη, και την πρόταση 2 της Δικηγορικής Προοπτικής 81 μέλη. Έτσι, με μικρή πλειοψηφία πέρασε η παραπάνω πρόταση της Δικηγορικής Προοπτικής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου