Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Το διήμερο δικηγορικό δημοψήφισμα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σύμφωνα με το άρθρο 138 του ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) και κατόπιν της από 21/11/2014 απόφασης της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που έλαβε χώρα στην Αθήνα, η συντονιστική επιτροπή της Ολομελείας καλεί τους δικηγόρους όλης της χώρας, όπως συμμετάσχουν σε δημοψήφισμα, προκειμένου να δηλώσουν αφενός τη συμφωνία τους ή μη στο κατατεθέν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, και αφετέρου το είδος και τη μορφή των κινητοποιήσεων.
          Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα γραφεία κάθε Δικηγορικού Συλλόγου στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014 από τις 7 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ.
        Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου,  μετά την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου της 27.11.2014, καλεί τα μέλη του όπως συμμετάσχουν στο ανωτέρω δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014 από τις 7 π.μ μέχρι τις 7 μ.μ, στο εντευκτήριο του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Η.                        Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.Η
 Άρης Ροζάκης                                       Νίκος Κουβίδης
 
Όπως και στην προχθεσινή Γ.Σ. αναλύσαμε,συμμετέχουμε στο διήμερο δημοψήφισμα, καταψηφίζουμε το σχέδιο του νέου Κ.Πολ.Δ. και ψηφίζουμε αποχή διαρκείας, αφού η στοχευμένη ή μικρής διάρκειας αποχή δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, ως παράταξη, προτείνουμε παράλληλες δράσεις με τους δικαστές, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικαστικούς επιμελητές, και τη στενή επικοινωνία με τους λοιπούς φορείς, το επιστημονικό, εργατικό και λαικό κίνημα για την ανάλυση των τεράστιων κινδύνων που κρύβει η ψήφιση και τυχόν εφαρμογή του νέου κώδικα, και η συστράτευση μαζί τους σε έναν αγώνα για την ανατροπή του καθεστώτος των μνημονίων, του ξεπουλήματος του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου και της υποταγής.
Παράλληλα διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις μας για το θεσμό του δημοψηφίσματος και τον τρόπο με τον οποίο αυτό διεξάγεται, ιδίως στην Αθήνα, όπου ο Δ.Σ.Α. δεν συγκάλεσε καν γενική συνέλευση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλους τους λοιπούς συλλόγους της χώρας. Η έλλειψη ενημέρωσης των δικηγόρων της Αθήνας, που αποτελούν το 50% του δικηγορικού σώματος, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε στρεβλή ψήφο, και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που φαίνεται να υπάρχει σε πανελλήνια βάση για το νέο Κ.Πολ.Δ. 
Αγωνιστείτε και ενημερώστε κάθε συνάδελφο για να καταδικαστεί το σχέδιο του νέου Κ.Πολ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου