Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

"Μπλόκο" στην έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στην Ιταλία



Στις εκδηλώσεις συμπαράστασης συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες φορείς.

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. για τη δίκη:
Στις 7,8 και 11 Ιανουαρίου θα εκδικαστούν στο Εφετείο της Αθήνας τα αιτήματα έκδοσης των πέντε Ελλήνων φοιτητών που εκζητούνται από την Ιταλία, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Οι πέντε φοιτητές διώκονται για τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση κατά της έκθεσης «No Expo», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περσινής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο.
Ενδεχόμενη έκδοση των πέντε φοιτητών στην Ιταλία θα ποινικοποιούσε τη συμμετοχή τους σε μια πολιτική συγκέντρωση, μέσω της απόδοσης σε αυτούς συλλογικών κατηγοριών, χωρίς μάλιστα αντιστοίχιση των προβλεπόμενων ποινών με τα ισχύοντα στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα. Ταυτόχρονα θα άνοιγε έναν άκρως επικίνδυνο δρόμο για τη διεθνοποίηση της καταστολής και της αποτροπής συμμετοχής σε διαδηλώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συνιστούσε επίσης μία περαιτέρω απεμπόληση της κυριαρχίας της χώρας, η οποία έχει ήδη υποσκαφθεί σε τεράστιο βαθμό από την πολιτική των μνημονίων και την επιτήρηση του «Κουαρτέτου».
Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. θα επισκεφθεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει πολιτικά, ώστε να δοθεί νομική λύση που θα διασφαλίζει την μη έκδοση των πέντε φοιτητών στην Ιταλία.
Παράλληλα, καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας, κάθε δημοκράτη πολίτη, να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7/1 στις 11.00, την Παρασκευή 8/1 στις 10.00 και τη Δευτέρα 11/1 στις 09.30, μπροστά στο Εφετείο (Κυρίλλου Λουκάρεως).

Γραφείο Τύπου
5/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου