Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Την ενοχή του Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο εισαγγελέας

(από το 902.gr)

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΣΤΑΤ

Πηγή: Eurokinissi
Να κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Δικάζεται ξανά μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε η Εισαγγελία κατά αθωωτικής απόφασης του Πλημμελειοδικείου.
Η κατηγορία αφορά την παράλληλη απασχόληση του Ανδρέα Γεωργίου -επί μερικούς μήνες (Αύγουστο έως Νοέμβρη 2010)- ως επικεφαλής της Αρχής αλλά και ως υπάλληλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κατηγορείται, επίσης, για το γεγονός ότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απόφαση για την αποτίμηση των αναθεωρημένων στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 να έχει ληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της διοίκησης της Αρχής.
Κατά τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος όφειλε να ακούει τις απόψεις των άλλων μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι που δεν έκανε, επιδεικνύοντας ασέβεια στοννόμο αλλά και στη συλλογικότητα. Αναφερόμενος στο θέμα της παράλληλης απασχόλησης του Ανδρέα Γεωργίου, ο εισαγγελέας σημείωσε: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου