Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δικάζονται ξανά οι 12 φοιτητές του Φυσικού

Αύριο αναμένεται ότι θα γίνει επιτέλους η περίφημη αυτή δίκη, αφού όλοι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι θα είναι παρόντες, δεν υπάρχει εμφανής λόγος αναβολής, και η υπόθεση είναι στα όρια της παραγραφής. Θυμίζω ότι στους φοιτητές έχει ήδη επιβληθεί πειθαρχική ποινή ενός εξαμήνου, την οποία όλοι έχουν εκτίσει, και ότι η πλειοψηφία των καθηγητών είχε δηλώσει ότι επιθυμεί το θέμα να λυθεί μέσα στο Πανεπιστήμιο. Άλλωστε οι ίδιοι δεν είχαν καταθέσει μήνυση κατά των φοιτητών, αλλά είχαν ζητήσει την πειθαρχική τους δίωξη. Απομένει να δούμε αύριο αν επιμείνουν σε αυτή τους δήλωση, ή αν θα ζητήσουν και την ποινική καταδίκη των φοιτητών, κάτι το οποίο θα είναι πρωτοφανές αφού θα έχει συμβεί για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία.Οι δάσκαλοι δεν στέλνουν τους μαθητές τους στα δικαστήρια, παρά μόνο σε ανελεύθερα καθεστώτα.
Επισημαίνω ότι κατηγορούμενοι είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητών, οι οποίοι ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, και ζήτησαν να δοθεί η ενδιάμεση εξεταστική που δόθηκε σε όλες της σχολές της χώρας εφόσον είχε χαθεί η εξεταστική εξ αιτίας των κινητοποιήσεων για το νόμο Διαμαντοπούλου. Σε όλες τις σχολές πλην του Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μια πραγματικά αδικαιολόγητη εξαίρεση, που καταρρίπτει κάθε λογική και τη λεγόμενη αρχή της αναλογικότητας. 
Η δίκη (αριθμός πινακίου 15) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ έχει κληθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στην Πλατεία Ελευθερίας στις 08.00. Συνήγοροι υπεράσπισης των φοιτητών είναι οι δικηγόροι Αθηνών  Βούλα Ζαφειροπούλου, Θανάσης Καμπαγιάννης, Ευθυμία Καδδά και Κώστας Παπαδάκης, Ρεθύμνου Ανδρέας Αργυρόπουλος και Ηρακλείου Γιάννης Λεβέντης, Μιχάλης Σαρχιανάκης και Μιχάλης Σφακιανάκης, ενώ δεν έχει γίνει δήλωση πολιτικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου