Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η σημερινή τραπεζική αργία λόγω του Πάσχα Καθολικών και Διαμαρτυρομένων

Σήμερα και τη Δευτέρα είναι κλειστό το τραπεζικό σύστημα για διαδυκτιακές πληρωμές (internet banking) λόγω της εορτής του Πάσχα και της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών και Διαμαρτυρομένων. Για το λόγο αυτό όλες οι πληρωμές που γίνονται διαδυκτιακά σήμερα θα εκτελεστούν στις 3.4.2018, θα εκληφθούν όμως ως εμπρόθεσμες (δηλαδή ότι πληρώθηκαν στις 30.3.2018) σύμφωνα με την επείγουσα ΠΟΛ 1061/28.3.2018. 
 http://www.aade.gr/sites/default/files/2018-03/pol_1061_2018.pdf
Ελπίζω να μην νιώσετε την ίδια έκπληξη που ένιωσα και εγώ, και αναγκάστηκα και έψαξα το θέμα.

Σημειώνω ότι η κυβέρνηση, αφού μας εξανάγκασε για χάρη των δανειστών να κάνουμε όλες τις συναλλαγές μας μέσω τραπεζών, δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα για την τραπεζική αργία των δανειστών. Και από την άλλη οι τράπεζες δεν αναφέρουν τίποτε στις ιστοσελίδες τους και στο webanking. Δηλαδή εσύ κάνεις ήσυχος τη συναλλαγή σου, πατάς την ένδειξη της ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ, και η τράπεζα σου λέει ότι η συναλλαγή θα εκτελεστεί στις 3.4.2018 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Ή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ. Το πιο φυσιολογικό είναι να πανικοβληθείς, ιδίως αν τα χρήματα που έχεις σου φτάνουν ίσα - ίσα για να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου την τελευταί μέρα του μήνα, ή να θεωρήσεις ότι έκανες λάθος στην επιλογή και πάτησες εκτέλεση στις 3.4.2018, ότι δηλαδή είσαι εκπρόθεσμος, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Προφανώς αξίζει τον κόπο να κάνουμε κάποια ομαδική αγωγή.

Κατά τα λοιπά, οι αργίες των Ορθοδόξων δεν υπάρχει λόγος να λαμβάνονται υπόψη από τους Καθολικο - διαμαρτυρόμενους. Θυμίζω ότι τα περισσότερα final four της παλιάς εποχής συνέπιπταν με τη Μεγάλη Παρασκευή των Ορθοδόξων, αλλά αυτό δεν σήμαινε τίποτε για την καθολική FIBA. Παραφράζοντας τον Γιούνκερ : "το καθολικο - διαμαρτυρόμενο κεκτημένο δεν ισχύει για τους ορθόδοξους" !!!!

1 σχόλιο: