Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Η Λαϊκή Ενότητα για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στηρίζει τους υποψηφίους της Λαικής Συσπείρωσης και τους αριστερούς δημοκρατικούς αντιμνημονιακούς υποψηφίους

β' γύρο
(αναδημοσίευση από την ίσκρα)







Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει, χωρίς καμμία επιφύλαξη, τους αριστερούς δημοκρατικούς αντιμνημονιακούς υποψηφίους εκείνους που συμμετέχουν στον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανά την επικράτεια.
Στο πλαίσιο αυτό, η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει καθαρά στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών την υπερψήφιση των υποψηφίων δημάρχων  με τη Λαϊκή Συσπείρωση (Καισαριανή, Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία) έναντι των αντιπάλων τους του αστικού χώρου και των μνημονιακών δυνάμεων.

Σχόλιο: συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση αυτή, η οποία όμως δεν δίνει λύση στις διάφορες μάχες του β' γύρου στην Κρήτη, όπου ουδείς αριστερός συνδυασμός συμμετέχει. Πολύ περισσότερο στη μάχη του Δήμου Ηρακλείου, όπου συγκρούονται ο επίσημος υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ και της Ν.Δ. (!!!) Γιάννης Κουράκης, με το Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος αυτή τη φορά ουδενός κόμματος την επίσημη στήριξη έχει. Είναι εντυπωσιακό ότι οι υπόλοιποι συνδυασμοί έχουν αποφύγει να πάρουν δημόσια θέση στη μάχη αυτή, είτε επειδή ήδη έχουν συμφωνήσει με κάποιον από τους δύο σημερινούς αντιπάλους (το πιθανότερο), είτε επειδή θέλουν να κρατήσουν τα χαρτιά τους κλειστά έως την επόμενη ημέρα. Παρά τα σοβαρά προβλήματα της πρώτης περιόδου της δημαρχίας Λαμπρινού, πολιτικά θεωρώ ότι όσοι επιλέξουν να ψηφίσουν θα πρέπει να στηρίξουν τη "Δύναμη Πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου