Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο Μανώλης Γλέζος πάει να βρει τον Λάκη Σάντα…

Αναδημοσίευση από την "Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση" Αξίζει να διαβάσετε το απόσπασμα της εφημερίδας, με τον τίτλο "ΣΗΜΑΙΑ", που παραθέτει ο συντάκτης του άρθρου ΝΞ, το οποίο επιτίθεται σε εκείνους που κατέβασαν τη γερμανική σημαία, την οποία "έχει αποδεχθεί ο ελληνικός λαός". Για να καταλάβουμε γιατί δεν θρηνεί όλη η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανάρτηση από το infowar. 


Ν.Ξ.
Ήρθε τελικά η ώρα να πάρει και ο Μανώλης Γλέζος, τη θέση που του προόριζαν πολλές δεκαετίες πίσω, οι στυλοβάτες του καθεστώτος του ιμπεριαλισμού και της αμερικανοκρατίας…
Μόνο που, ποιος θυμάται σήμερα τους γελοίους εκείνους… Εκείνους που όταν ο κόσμος ζητούσε την αποφυλάκιση του ήρωα της αντίστασης που, μαζί με τον Λάκη Σάντα, αναπτέρωσαν το ηθικό των αγωνιζόμενων σε όλο τον κόσμο, έλεγαν πως “η θέση αυτού του κυρίου είναι δύο μέτρα κάτω από το χώμα”…
Τον γνώρισα ως μαθητής, στη δικτατορία, στο φιλόξενο βιβλιοπωλείο “Βέγας” της οδού Ιπποκράτους 4…
Έκτοτε οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν -με διάφορους τρόπους- αρκετές φορές. Αναφέρω εδώ την ομιλία που έκανε στο κατάμεστο Σπόρτινγκ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή για την Υπεράσπιση από την Κρατική καταπίεση και Καταστολή, κατά του (αντι)τρομοκρατικού τρομο-νόμου 774. Στην κατακλείδα της παρέμβασής του, μίλησε για την αδήριτη αναγκαιότητα του σοσιαλισμού καταχειροκροτούμενος από όλο το γήπεδο.
Αναφέρω ακόμη τις μελέτες του για τη γλώσσα.
Την ώρα τούτη, της αυλαίας, καταθέτει κανείς το δέος και τον απεριόριστο σεβασμό στην αγωνιστική πορεία ενός ανθρώπου που έμεινε όρθιος και αποχωρεί σήμερα από τα εγκόσμια για να πάρει τη θέση που του αξίζει: ενός συμβόλου των αγώνων του λαού μας για Λευτεριά, Προκοπή και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΙΜΑ!













Μοιραστείτε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου