Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Πέμπτη 10.6.2021 ώρα 10.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου : Η Δικηγορική Συσπείρωση συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη

Η Δικηγορική Συσπείρωση συμμετέχει στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, 10 Ιούνη 2021, στις 10.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου. 


Σχετικά με το παρασκήνιο της συμμετοχής του Δ.Σ.Η. και της Ολομέλειας στην απεργιακή κινητοποίηση αυτή, και τις ενέργειες το συμβούλων μας στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Η.:

 Οι σύμβουλοι της Δικηγορικής Συσπείρωσης κατέθεσαν χθες στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. τη συνημμένη αίτηση για συμμετοχή του Συλλόγου στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση. Αναδημοσιεύω τη χθεσινή ανάρτηση του Μιχάλη Σαρχιανάκη στην σελίδα των Δικηγόρων Ηρακλείου Κρήτης:

.................................

Η συνημμένη αίτηση του Θοδωρή Τερζάκη και εμένα για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας κατατέθηκε σήμερα στον ΔΣΗ, με αρ. πρωτ. 609 και συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε το μεσημέρι. Ο Πρόεδρος, όπως μας δήλωσε, θα προτείνει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, τη λήψη απόφασης για αποχή στις 10/6 και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων ενάντια στο νομοσχέδιο. Οπότε αναμένονται οι αυριανές αποφάσεις, αλλά και οι επόμενες κινήσεις των συλλόγων και της Ολομέλειας, ούτως ώστε, ακόμη και αν ψηφιστεί να ανατραπεί στην πράξη.

................................. 

Στην αίτηση περιλαμβάνεται αναλυτική αναφορά στις καταστροφικές διατάξεις του νομοσχεδίου

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η απόφαση της Ολομέλειας, όμως είναι βέβαιο ότι η απόφαση θα είναι αρνητική, αφού ο Δ.Σ.Α. αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση, προφανώς επειδή εμείς δεν είμαστε εργαζόμενοι, είμαστε επιστήμονες. Αναδημοσιεύω τη σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του Δ.Σ.Α.

................................

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα 9.6.2021, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να μη συμμετέχει στην αυριανή απεργία 10/6/2021, των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΤΑ της απεργιακής κινητοποίησης ψήφισαν ο Πρόεδρος ΔΣΑ κ. Δ. Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος κ. Ευστάθιος Αναλυτής, ο Αντιπρόεδρος Φώτιος Κωτσής, ο Γεν. Γραμματέας κ. Μιχαήλ Καλαντζόπουλος, η Σύμβουλος-Ταμίας κα Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου και τα μέλη του ΔΣ : Δημήτριος Αναστασόπουλος, Ιωάννης Δεληγεώργης, Σωτήριος Διαμαντόπουλος, Άρτεμις Κατωπόδη, Ιωάννης Κάπος, Γεώργιος Κλεφτοδήμος, Νικόλαος Κουτκιάς, Χρυσούλα Μαρινάκη, Μεθόδιος Ματαλιωτάκης, Βενιαμίν Μπατής, Κωνσταντίνος Ρίζος, Θεμιστοκλής Σοφός και Ζώης Σταυρόπουλος.

ΥΠΕΡ της απεργιακής κινητοποίησης ψήφισαν οι Σύμβουλοι : Αντώνιος Αντανασιώτης, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Βασίλειος Παπαστεργίου και Αγγελική Σεραφείμ.

Οι Σύμβουλοι Χρήστος Κακλαμάνης, Χαράλαμπος Κονδύλης και Ελευθέριος Ράντος ήταν απόντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου