Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Από τις χθεσινές κινητοποιήσεις για την εργατική πρωτομαγιά στο Ηράκλειο. Εν τω μεταξύ, δεν έβρεξε .....

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, έγιναν τρεις συγκεντρώσεις την ίδια ώρα:

Η "επίσημη" συγκέντρωση έγινε στο ΕΚΗ, η ηγεσία του οποίου φρόντισε να την κλείσει γρήγορα, αποκλείοντας ομιλίες και χαιρετισμούς σωματείων, επειδή, λέει, θα έβρεχε. Εν τω μεταξύ όμως, δεν έβρεξε .... παρά μόνο τρεις ώρες αργότερα. Τη στάση της ηγεσίας του ΕΚΗ κατήγγειλαν σωματεία και φορείς,  που προχώρησαν στη συνέχεια σε πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας μαζί με τους φοιτητές της Ιατρικής και τα μέλη της ΛΑΕ και του Μέρα 25 και τους εργαζόμενους του Μουσείου. Όλοι αυτοί άλλωστε ήταν πολλοί περισσότεροι από εκείνους που φοβήθηκαν μήπως βραχούν .....

Στο άγαλμα του Βενιζέλου ενώθηκαν με αυτήν την πορεία οι συγκεντρώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ μ-λ που κατευθύνθηκαν στο Μουσείο Ηρακλείου σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, και μετά συνέχισαν μέσω της οδού Δαιδάλου και της 1821 για να καταλήξουν και πάλι στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, και πραγματοποίησε πορεία μέσω της λεωφόρου Δικαιοσύνης και της Αγίου Μηνά. 


Δικηγόρους δεν εντόπισα στις συγκεντρώσεις. Ίσως κάνω κάποιο λάθος ....

(φωτογραφίες Γιάννης Λεβέντης)

1 σχόλιο:

  1. Αξιοπρεπές πορεία, έγινε καταγγελία για το προεδρείο του ΕΚΗ, το οποίο πυρπόλησε την πορεία, σ σ.σσ "δεν ήθελε να γίνει ", λέγοντας ψιχαλίζει θα καταθέσουμε Στεφανή και θα φύγουμε, χαμηλότερη των προσδοκιών φάνηκε για ακόμα μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή