Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Η απόφαση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης: αποχή έως τη Δευτέρα

Αποδείχθηκε τελικά ότι οι Γενικές Συνελεύσεις του Δ.Σ.Η. υπάρχει δυνατότητα να έχουν απαρτία, και μάλιστα από την πρώτη ορισμένη ημερομηνία, αρκεί στην ημερήσια διάταξη να υπάρχει κάποιο φλέγον θέμα του κλάδου, όπως είναι το φορολογικό, ή παλιότερα το 2016 το ασφαλιστικό. Εξ ίσου σημαντικά όμως είναι και όλα τα άλλα θέματα που αφορούν στη φυσιογνωμία του λειτουργήματος, τη φύση του δικηγόρου ως υπερασπιστή, και την συστηματική καταπάτηση όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, θέματα που προφανώς δεν θεωρούνται το ίδιο σημαντικά, παρόλο που πλήττουν την καρδιά του δικηγόρου και του δικηγορικού σώματος. 

Ας έρθουμε όμως ξανά στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση. Αρχικά υπήρξε πρόβλημα με την αίθουσα, καθώς στη μεγάλη αίθουσα συνεδρίαζε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Τελικά το θέμα διευθετήθηκε, και η αίθουσα παραδόθηκε στο Δ.Σ.Η. για τη συνέλευση. Και τότε βεβαίως αποδείχθηκε ότι η αίθουσα δεν επαρκούσε για να χωρέσουν οι πολυάριθμοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που προσήλθαν. Έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί η συνέλευση στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου μια αίθουσα όπου κάποιες φορές συνεδριάζει και το Πλημμελειοδικείο. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης. 

Φωτογραφία Χαρά Ψωμά

Η άλλη πρωτοτυπία ήταν ότι αυτή τη φορά οι συνάδελφοι ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι, και, σε αντίθεση με όσα ακουγόταν, αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία την παράταση της αποχής μας έως την επόμενη Δευτέρα, 27.11.2023 με το ίδιο σκληρό πλαίσιο. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και να συντονιστούμε και με τους λοιπούς πληττόμενους κλάδους, καθώς και να διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα αναδείξουν και ανυψώσουν το αγωνιστικό μας πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου