Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Η εκδήλωση "Να μη σταματήσουμε να μιλάμε για την Παλαιστίνη" (Πέμπτη 14.3.2024)


Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση της Πέμπτης, που διοργάνωσε η "Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό" και την παρακολούθησε πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα Ανδρόγεω. Από τους ομιλητές παρόντες ήταν η Λαμπρινή Θωμά και ο Μάριος Διονέλλης, ενώ διαδικτυακά μίλησαν ο Θέμης Τζήμας και ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο οποίος εκτάκτως δεν μπόρεσε να έρθει στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση μεταδόθηκε απ'ευθείας από στο ίντερνετ και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο προσωπικό κανάλι του Μάριου Διονέλλη στο youtube. Μια σύντομη περίληψη των όσων είπαν οι τέσσερις ομιλητές:

Λαμπρινή Θωμά (τη θαυμάζω, πηγαίνει παντού, τα ξέρει όλα, συμφωνώ μαζί της σε όσα γνωρίζω !!!!)

Πρόκειται για άλλη μια γενοκτονία όμως πρώτη φορά τη βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση. Το Ισραήλ ενεργεί τελείως συνειδητά και βάσει σχεδίου. Αυτό που παλιά το θεωρούσε απαράδεκτο η παγκόσμια κοινότητα, τώρα το αποδέχεται, καθώς, όπως δήλωνε και ένας ισραηλινός αξιωματούχος, "το διεθνές δίκαιο προοδεύει μέσω των παραβιάσεων" !!!! Και όλοι φοβούνται να μιλήσουν. Το Ισραήλ γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιος είναι ποιος και που μένει. Την παγκόσμια τιμή έσωσε η Νότια Αφρική που είχε το σθένος να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο και να προκαλέσει μια απόφαση που καταδικάζει το Ισραήλ κρίνοντας ότι υπάρχουν στοιχεία ότι μπορεί να διαπράττει γενοκτονία. Είναι ψέμα ότι το Ισραήλ είναι η μόνη δημοκρατική χώρα της περιοχής. Για να πείσει μάλιστα ότι δεν επιτίθεται, αλλά αμύνεται έχει δώσει στο στρατό του ένα μοναδικό παγκοσμίως όνομα: "Ισραηλινός αμυντικός στρατός" !!!! Η ενέργεια της Χαμάς είναι έγκλημα πολέμου αλλά είναι τελείως διαφορετικό αυτό από το να απαντά το Ισραήλ με μια γενοκτονία. Ο λαός της Παλαιστίνης είναι ένας αμυνόμενος λαός εδώ και 80 χρόνια, κάτι που είχαμε ξεχάσει, και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια μεγάλη νίκη του παλαιστινιακού κινήματος γιατί ο κόσμος ξανά μιλάει για την Παλαιστίνη. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί πλέον και την πείνα ως όπλο όπως έκαναν οι Γερμανοί στη χώρα μας την κατοχή. Στρέφεται κατά του ΟΗΕ και κατά της UNRUA που είναι η μόνη οργάνωση που έχει σκοπό να γυρίσουν κάποτε οι Παλαιστίνιοι πίσω στα σπίτια τους και για αυτό κρατούν ακόμη τα κλειδιά των σπιτιών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. Δεν δικαιούμαστε να προσποιούμαστε ότι δεν γνωρίζουμε τι γίνεται. Η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στηρίζοντας τη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ.

Θέμης Τζήμας:

Νόμιμη η ενέργεια και η χρήση βίας της 7.10.23 επειδή η Χαμάς είναι εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και αυτή είναι μια από τις εξαιρέσεις του διεθνούς δικαίου (αμυντική ενέργεια ή άδεια από ΟΗΕ). Ο μύθος του περιούσιου λαού και της αποστολής των πολιτισμένων λευκών λαών έναντι των απολίτιστων θεωρία που οδηγεί στη γενοκτονία την οποία για το λόγο αυτό στηρίζει όλη η δύση, καθώς στρέφεται εναντίον της ίδιας της υπόστασης του θεωρούμενου ως εχθρού. Η χώρα μας είναι αποικιοκρατική και για αυτό στηρίζει την πολιτική των ΗΠΑ. Επιβάλλεται να γίνει προσπάθεια κοινωνικής συνειδητοποίησης της κατάστασης και αποαποικιοποίησης και της χώρας μας.

Άρης Χατζηστεφάνου:

Η γενοκτονία δεν γίνεται χωρίς τη συνεργασία των ΜΜΕ πράγμα που γινόταν από την εποχή της γενοκτονίας των Ινδιάνων. Σήμερα γνωρίζουμε και τα ονόματα των δημοσιογράφων που πραγματοποιούν αυτήν την προπαγάνδα. Ο εχθρός δεν είναι άνθρωπος είναι ζώο όπως δήλωσε εξ αρχής το Ισραήλ και υιοθετήθηκε αμέσως από τα ΜΜΕ Επιχειρήματα ο αποκεφαλισμός βρεφών και ο βιασμός γυναικών χωρίς να υπάρχει ούτε μία σχετική καταγγελία με τη χρήση των γνωστών μεθόδων. Στις ΗΠΑ σήμερα υπάρχει ένας τέτοιος έλεγχος της πληροφορίας που θυμίζει αυτά που ακούγαμε για τα απολυταρχικά καθεστώτα είτε λόγω χρηματοδότησης από το Ισραήλ είτε λόγω ταύτισης των συμφερόντων Χάσαμε τον πόλεμο της πληροφορίας αλλά οι μάχες συνεχίζονται όπως τώρα που οι αμερικανοί θέλουν να κλείσουν το tiktok γιατί στη συντριπτική πλειοψηφία μιλάνε υπέρ των Παλαιστινίων. Η σιωπή πρέπει και μπορεί να σπάσει με τον τρόπο που αναφέρεται στον τίτλο της εκδήλωσης σας

Μάριος Διονέλλης:

Η Κρήτη δυστυχώς έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε σταυροδρόμι πολέμου με τη συμμετοχή της βάσης της Σούδας στις επιχειρήσεις. Συμμετέχει πλέον η βάση της Ελευσίνας και το Στρατηγείο της Λάρισας στον πόλεμο των Χούθι. Η κυβέρνηση αυτή είναι συμμέτοχος στη γενοκτονία. Το ίδιο συνέβη με τις εξορύξεις (2020), eastmed Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ. Μετατρέπεται σε σταυροδρόμι πολέμου μέσω της προτεινόμενης ανάπτυξης που εμφανίζεται να στρέφεται και κατά του Ερντογάν. Ο Ισραηλινός λαός είναι συνυπεύθυνος γιατί δεν μπορούν να λένε πλέον ότι δεν γνωρίζουν. Όταν συναντώ έναν Ισραηλινό είμαι πλέον πολύ καχύποπτος γιατί το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να σκεφτώ "τι έχεις κάνει για να σταματήσει αυτή η γενοκτονία".

Στις ερωτήσεις και τοποθετήσεις που ακολούθησαν ο Θέμης Τζήμας είπε ότι είναι δυνατή η νομική αντίσταση των πολιτών κατά των κρατικών επιλογών που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί να περιμένει κάποιος θετική έκβαση σε ένα παρόμοιο εγχείρημα γιατί δεν έχουμε Δικαιοσύνη που έχει το σθένος να ελέγξει τις καταγγελίες που θα γίνουν και να εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την ελληνική κυβέρνηση (βλ. βίντεο). 



 Η Λαμπρινή Θωμά ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται η δράση "ένα κονβόι για τη Γάζα" που αποτελεί τη μετεξέλιξη του "ένα καράβι για τη Γάζα ". Όσες και όσοι θέλουν μπορεί να συμμετάσχουν, πρόκειται όμως για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα. Είπε επίσης ότι όλα δείχνουν ότι ουδείς γνώριζε για το χτύπημα της 7.10.2023, και πιστεύει ότι η Χαμάς επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή γιατί στο χρονικό σημείο εκείνο βρισκόταν πολύ κοντά η Σαουδική Αραβία με το Ισραήλ, και μια συμφωνία μεταξύ τους θα σήμαινε ότι τελείωνε το Παλαιστινιακό και για αυτό επέλεξε να χτυπήσει τότε για να υπενθυμίσει στον αραβικό κόσμο το πρόβλημα της Παλαιστίνης. Και τελείωσε αναφερόμενη στο προσκύνημα στο Τέμενος του Αλ Ακσά που γίνεται τον Απρίλιο, το οποίο έχει απαγορεύσει το Ισραήλ, και λέγοντας ότι ελπίζει να αποτραπεί η ένταση, γιατί διαφορετικά μπαίνει σε κίνδυνο και η χώρα μας, καθώς υπάρχουν οριοθετημένοι στόχοι επί ελληνικού εδάφους, όπως η βάση στην Καλαμάτα όπου εκπαιδευτόταν ισραηλινοί πιλότοι  (βλ. βίντεο)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου