Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, στο οποίο μας παραπέμπει ο περιηγητής απάντων των ιστοσελίδων, Σαρχιανάκης:

Τελικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υποργός Δικαιοσύνης στις 10/10/11, είναι πολύ χειρότερα και από αυτά που είχαν διαρρεύσει. Ήδη, από την Ολομέλεια της Πάτρας στις 2/9 είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτά που μας ετοιμάζουν, όμως η ηγεσία μας χαριεντίζονταν με τους δήμιούς μας. Μιλάμε για ολοκληρωτική και εκ βάθρων διάλυση της ανεξάρτητης δικηγορίας, που θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους, των δικηγορικών εταιριών και της ιδιωτικής δικαιοσύνης. Παραθέτουμε μερικά μόνο από τα πιο σημαντικά μέτρα. Ήδη, ισχύει η απόφαση της Ολομέλειας για αποχή από 13-19/10, όμως πρέπει να προχωρήσουμε συγχρόνως και σε άλλες ριζοσπαστικές μορφές δράσης μαζί με όλη την κοινωνία που πλήττεται (π.χ. καταλήψεις Δικαστικών Μεγάρων). Μεγάλο ραντεβού η απεργία στις 19 Οκτώβρη, όπου πρέπει και οι δικηγόροι να δώσουμε βροντερό παρών.

1. Μεταφορά της δικαστηριακής ύλης (συναινετικά διαζύγια, η εγγραφή προσημείωσης, η δημοσίευση διαθήκης, η έκδοση κληρονομητηρίου και άλλες υποθέσεις της εκουσίας δικαιοδοσίας) στους συμβολαιογράφους.
2. Κατάργηση της δεύτερης συζήτησης, ενώπιον του συμβολαιογράφου πλέον, στα συναινετικά διαζύγια και έκδοση του “κατ’ αντιδικία” διαζυγίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο, αντί του Πολυμελούς που προβλέπεται σήμερα.
3. Η απόφαση για την εγγραφή του σωματείου θα εκδίδεται από τον δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου με διαταγή του για τη δημοσίευση του καταστατικού και την εγγραφή του στα βιβλία των σωματείων, χωρίς προσδιορισμό δικασίμου.
4. Προτείνεται η αναθεώρηση των προβλεπόμενων ενδίκων βοηθημάτων, έτσι ώστε η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης να είναι πιο σύντομη και πιο αποτελεσματική (προς όφελος των τραπεζών και των κατασχέσεων που επιβάλουν).
5. Επαναφορά του εισηγητή δικαστή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο.
6. Εξετάζεται η δυνατότητα περιορισμού των αναιρετικών λόγων στην πολιτική δίκη.
7. Αρχειοθέτηση μηνύσεων από τον εισαγγελέα και ειδικότερα η κατάργηση της υποχρέωσης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για αιτιολόγηση των διατάξεων για αρχειοθέτηση, με παράλληλη δυνατότητα προσφυγής στον Εισαγγελέα Εφετών με αυξημένο παράβολο (αυθαιρεσία και πρόσθεση νέων οικονομικών εμποδίων για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη).
8. Αποποινικοποίηση των πταισμάτων του Ποινικού Κώδικα και αποποινικοποίηση ορισμένων εγκλημάτων Ειδικών Ποινικών Νόμων, με βαθμό απαξίας που δεν άπτεται του κοινωνικού συνόλου σε συνδυασμό με αναβάθμιση των χρηματικών ποινών, καθώς και μετατροπή σε κατ’ έγκληση ορισμένων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων με βαθμό απαξίας (περαιτέρω μείωση της ύλης).
9. Δημιουργία Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων (Ο Θεός να σε φυλάει…).
10. Το σύνολο των πλημμελημάτων να δικάζονται σε πρώτο βαθμό στο Μονομελές και κατ’ έφεση στο Τριμελές, πλην των εγκλημάτων ιδιάζουσας δωσιδικίας (δηλαδή βασικά δικαστήρια καθίστανται πλέον τα μονομελή πλημμελειοδικεία, όπου δικάζουν νεότατοι δικαστές και τα ειρηνοδικεία, χωρίς επιπλέον σχόλια…).

11. Ίδρυση πολυεπαγγελματικών εταιριών (λογιστές, δικηγόροι, μεσίτες, συμβολαιογράφοι, οικονομολόγοι κλπ)

12. Ίδρυση κεφαλαιουχικών δικηγορικών εταιριών, με μέλη μη δικηγόρους.

13.Ίδρυση δικηγορικών εταιριών από δικηγόρους διαφορετικών Πρωτοδικείων.

14. Πλήρης απελευθέρωση τω δικηγορικών αμοιβών (κατάργηση δηλαδή ακόμα και αυτών των νόμιμων αμοιβών).

Διαβάστε τα αυτά, πρωί, για να μην χάσετε τον ύπνο σας, και αρχίστε να αντιδράτε, δεν έχουμε χρόνο !!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου