Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

Όπως είναι γνωστό, στις 4.11.2011 πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας και διαφόρων ιδιωτών για την ακύρωση του τέλους επιτηδεύματος. Η Επιτροπή που συστήθηκε από το Δ.Σ.Η. για τα τέλη συνέταξε αίτηση ακύρωσης επ'ονόματι του Συλλόγου, η οποία όμως δεν κατατέθηκε, κατόπιν προτροπής των δικηγόρων του Δ.Σ.Α. που χειρίζονται την υπόθεση, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή υποβολή αιτήματος αναβολής εκ μέρους των δικηγόρων του Ελληνικού Δημοσίου με το πρόσχημα η δική μας αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε αργότερα, και δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν επαρκώς για να την αποκρούσουν. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο έχουν αποτρέψει διάφορους πολίτες και φορείς από την κατάθεση νέων αιτήσεων ακύρωσης ή/και παρεμβάσεων. Η Επιτροπή του Δ.Σ.Η. συνεχίζει αυτή τη στιγμή το έργο της προς την κατεύθυνση της οργάνωσης του τρόπου υποβολής ομοαδικών προσφυγών κατά των τελών επιτηδεύματος και αλληλεγγύης, αλλά κυρίως για την άμυνα κατά του τέλους επί των ακινήτων, που θα αποτελέσει τη μεγάλη μάχη του ελληνικού λαού κατά των βάρβαρων και αντισυνταγματικών μέτρων της Κυβέρνησης.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
(1) η εν λόγω Επιτροπή είναι ανεπίσημη, και συστάθηκε από το Δ.Σ.Η. κατόπιν αιτήματος της παράταξής μας και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη.
(2) η απόφαση για άσκηση αίτησης ακύρωσης για το τέλος επιτηδεύματος ελήφθη μετά από έγγραφη αίτηση της παράταξής μας.
(3) το Δ.Σ. του Συλλόγου δεν έχει ακόμη αποφασίσει την άσκηση αίτησης ακύρωσης για το τέλος ακινήτων. Η παράταξή μας θα υποβάλλαι άμεσα σχετική αίτηση προς έγκριση, προκειμένου να λάβει σαφή θέση το Δ.Σ. επί του θέματος και να δώσει σαφείς εντολές προς δράση στην Επιτροπή.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Επιτροπή αυτή είναι ανοικτή, και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες το επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου