Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Και όμως, η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει ακόμη εκδώσει την απόφασή της για τη δίκη του Μνημονίου, που έγινε πριν ένα περίπου χρόνο (στις 23.11.2010). Την ημέρα της δικασίμου διέρρευσε τεχνηέντως στα υπάκουα Μ.Μ.Ε. ότι η Ολομέλεια με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Δ.Σ.Α. Έκτοτε όμως απόφαση δεν έχει εκδοθεί. Δηλαδή η απόφαση αυτή είναι κάτι σαν το τέρας του Λοχ Νες: πολλοί την έχουν ακούσει, αλλά ουδείς την έχει δει. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει λάβει έκταση, δεν προβάλλεται, ουδείς αναφέρεται σε αυτό, ούτε προσβάλλει ως αντισυνταγματικούς όλους εκείνους του σαρωτικούς νόμους που ψηφίσθηκαν από τους πειθήνιους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να εφαρμόσουν το Μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση. Πρόκειται για παράλειψη θεμελιώδους σημασίας, καθώς καταστρατηγεί το Σύνταγμα, την αρχή της δίκαιης δίκης, καταρρακώνει κάθε έννοια δικαιοσύνης, και εκθεμελιώνει την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση, εφόσον η καθημερινότητα και το μέλλον μας έχουν ανατραπεί με βάση μια παράνομη φημολογία, δεδομένου ότι είναι τελείως παράνομη και αντισυνταγματική και αυτή ακόμη η διαρροή του δήθεν περιεχομένου της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τη σχετική απίστευτη πληροφορία μας μετέφερε η Στέλλα Παλαιολόγου, η οποία ερεύνησε το θέμα επ'ευκαιρία ομιλίας της σε εκδήλωση του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, και είχε υποβάλλει σχετικό ερώτημα στη νομική υπηρεσία του Δ.Σ.Α. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο συνάδελφος, Νότης Μαριάς, μέλος της Επιτροπής του Δ.Σ.Α. για τη δίκη του Μνημονίου, στην ομιλία που έκανε στο Ηράκλειο στις 8.11.2011, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Λεβέντη, και προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στο ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.
ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

1 σχόλιο:

  1. Η αποφαση φαντασμα που πλαναται πανω απο τη Σανταροζα και την στοιχιωνει..Η "ανακοινωση" της "εκδοσης" της ειχε ενα και μοναδικο στοχο (θυμαστε οτι εγινε 28 η 29 Ιουνίου..) να ανακοψει την ορμη του κινηματος των "αγανακτισμενων" που παρα τις οποιες "ατελειες" του κοντεψε να ριξει την κυβερνηση του μνημονιου και του αυταρχισμου...τα παντα μπορει πλεον οι "κρατουντες" να χειριστουν και να διαχειριστουν για να επικρατησουν απεντι σε πιον μα στον Λαο...γι αυτο χρεος μας να τους εμποδισουμε...Πως? με την συγκροτηση αντιμνημονιακου (πατριωτικου) μετωπου, στον αντιποδα τους ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ και νδ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...χρειαζεται και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να βαλουμε στην ακρη τις πολιτικες "διαφορες" και ιδεοληψιες....για να συγκροτησουμε μια ενιαια αντιμνημονιακη πλατφορμα ..με επιστημονικη αναλυση και θεωρηση και με προτεινομενες λυσεις για την ΕΠΟΜΕΝΗ μερα...αλλιως......

    ΑπάντησηΔιαγραφή