Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣτΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Η. - Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σήμερα κατατέθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του Δ.Σ.Η. και του Γιάννη Λεβέντη κατά του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών. Σχετική απόφαση είχε λάβει το Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. στη συνεδρίαση της 10.11.2011. Η αίτηση που κατατέθηκε από το Γιάννη Λεβέντη, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για αυτόν ακριβώς το λόγο, υπήρξε το αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας της Επιτροπής για τα τέλη που συνέστησε ο Δ.Σ.Η. μετά από αίτημα της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου. Από τη Γραμματεία της Ολομέλειας του ΣτΕ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η αίτηση θα εισαχθεί προς συζήτηση στη δικάσιμο της 2.12.2011, οπότε έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί και η αίτηση ακύρωσης του Δ.Σ.Α., του σωματείου των Ελλήνων Φορολογουμένων και λοιπών άλλων φορέων. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα κατατέθηκε στο ΣτΕ σωρεία αιτήσεων ακυρώσεως κατά του Ειδικού Τέλους, υποδεικνύοντας κατά τον πλέον αναντίρρητο τρόπο την έντονη αντίδραση και τον προβληματισμό της κοινωνίας γι'αυτό το νέο χαράτσι, και το βάρβαρο τρόπο με τον οποίο επιδιώκεται η είσπραξή του.
Παράλληλα αναμένεται εντός του επομένου διημέρου και η εξέταση από το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο του αιτήματος για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής επί σχετικής αιτήσεως που έχει κατατεθεί εκ μέρους της Επιτροπής για χαμηλοσυνταξιούχο, χήρα, η οποία αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεράστια -σε σχέση με το αντικείμενο της διαφοράς- έξοδα, τα οποία αγγίζουν τα 300 €, και απαιτούνται για την παραδεκτή άσκηση της προσφυγής και της αίτησης αναστολής εκτέλεσης καταβλήθηκαν εξ ιδίων από τα μέλη της Επιτροπής. Η απόφαση που θα εκδοθεί θα αποτελέσει πρόκριμα για τυχόν μελλοντικές προσφυγές κατά του ειδικού τέλους.
Σε κάθε περίπτωση, και επειδή ούτε οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν -και ευτυχώς- τα ίδια προβλήματα με τη συγκεκριμένη αιτούσα, ούτε η Επιτροπή μπορεί να καλύπτει στο μέλλον τα έξοδα και άλλων πραγματικών αναξιοπαθούντων, η αντισυνταγματική ρύθμιση και τα κυβερνητικά μέτρα θα ανατραπούν από την κινηματική διαδικασία στην οποία βρίσκεται το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, αντιδρώντας στην διακυβέρνησή του από τους εκλεκτούς των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

1 σχόλιο:

  1. εμενα με καλυψε αυτο....πιο πολυ...."Σε καθε περιπτωση....η αντισυνταγματική ρύθμιση και τα κυβερνητικά μέτρα θα ανατραπούν από την κινηματική διαδικασία στην οποία βρίσκεται το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, αντιδρώντας στην διακυβέρνησή του από τους εκλεκτούς των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή