Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

HABEMUS PAPAM

Όπως είναι ήδη γνωστό, μετά από εργώδη προσπάθεια οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΑΟΣ) εξέλεξαν νέα κυβέρνηση, υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου χαιρετίζει το αποτέλεσμα αυτής της μοναδικής και ανεπανάληπτης συνεργασίας, θεωρώντας καταρχήν τον νέο Πρωθυπουργό ως τον πλέον κατάλληλο για τη θέση αυτή, μετά βέβαια από τον Χόρστ Ράϊχενμπαχ, για την επιλογή του οποίου υπήρξαν μερικές «τεχνικής φύσεως» δυσκολίες, που ελπίζουμε να λυθούν με την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Για τον νέο Πρωθυπουργό είμαστε σίγουροι ότι θα προστατεύσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας και θα προχωρήσει με γοργά βήματα στην εκποίηση της άχρηστης δημόσιας περιουσίας, στην οποία η ομολογουμένως ανίκανη στον τομέα αυτό προηγούμενη Κυβέρνηση, αποδεικνυόμενη κατώτερη των περιστάσεων, δεν κατάφερε να προβεί. Άλλωστε το παρελθόν του εγγυάται για την επιτυχία του εγχειρήματος, μια και ο κ. Παπαδήμος είναι γνωστός για τις μάχες του ενάντια στα κάθε λογής συμφέροντα.

Όλοι για παράδειγμα θυμόμαστε πόσο σκληρούς ελέγχους είχε πραγματοποιήσει την εποχή της άνθησης του Χρηματιστηρίου ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στις εισηγμένες εταιρείες και είναι βέβαιο ότι χάρη σ’ αυτόν και μόνο δεν έφτασε ο χρηματιστηριακός δείκτης τις 10.000 μονάδες.

Όλοι θυμόμαστε τις συγκρούσεις του με τον Κώστα Σημίτη και την αντίθεση του στα «Greek Statistics» και στα Swaps με τη Goldman Sachs, που οδήγησαν στην είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά για εκείνον το τίμημα ήταν βαρύ, μια και πέφτοντας σε δυσμένεια, αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί στη Φρανκφούρτη, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όλοι θυμόμαστε την αντίθεση του με τις πολιτικές λιτότητας της παραπάνω Τραπέζης και τις ομηρικές συγκρούσεις του με τον Ζαν Κλώντ Τρισέ, που οδήγησαν τελικά στην παραίτηση του. Αυτό τον υπερασπιστή λοιπόν των συμφερόντων των εργαζομένων επέλεξαν οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αυτή την τόσο δύσκολη ώρα, αλλά ευτυχώς δεν τον άφησαν μόνο του, καθώς τον πλαισίωσαν με τον ανθό της Ελληνικής πολιτικής, αφήνοντας όμως, προφανώς λόγω χρονικής πίεσης, κάποιους εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου λοιπόν οφείλει να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της γιατί δεν συμπεριλήφθησαν στην κυβέρνηση και άλλοι γνωστοί Δημοκράτες, όπως ο Αθανάσιος Πλεύρης, ο πατέρας του Κωνσταντίνος ή ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ούτως ώστε να έχουμε πραγματικά μια στιβαρή κυβέρνηση, που θα αντιμετωπίσει τους εχθρούς του έθνους με «φωτιά και τσεκούρι».

Ελπίζουμε ο συνήθως αχάριστος Ελληνικός λαός να συναισθανθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να παραιτηθεί από μαξιμαλιστικά αιτήματα, όπως αυτά περί εκλογών, αφήνοντας την κυβέρνηση να ασχοληθεί απερίσπαστη με το έργο της, την επιλογή δηλαδή του πλέον κατάλληλου γύψου για τη χώρα.

Με τις θερμότερες ευχές μας.

Ηράκλειο 11/11/2011

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου