Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετοχή στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου

Χθες, Παρασκευή, 21.9.2012, η παράταξή μας κατέθεσε έγγραφο αίτημα με το οποίο ζητεί τη συμμετοχή του Δ.Σ.Η. στη γενική απεργία της 26.9.2012. Η αίτηση δεν συζητήθηκε γιατί δεν επιτεύχθηκε απαρτία κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., και αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας ή της Τρίτης. Υπενθυμίζουμε ότι ο δεξιός Δ.Σ.Α. έχει ήδη λάβει απόφαση για αποχή των συναδέλφων και συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ημέρας εκείνης.
Στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης και η αίτησή μας για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Τ.Ν., και τη συνήθη ύλη κάθε συνεδρίασης του Δ.Σ. (πειθαρχικά, οφειλέτες διπλοτύπων). Αυτή η "συνήθης ύλη" έχει καθηλώσει την πλειοψηφία του Δ.Σ. σε έναν τελείως άχαρο διαχειριστικό ρόλο, για τον οποίο διαμαρτύρεται δικαίως μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας, και επιχειρεί διαρκώς να ανατρέψει η παράταξή μας θέτοντας διάφορα άλλα θέματα μεγαλύτερου ενδιαφέροντος.
Η αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο και τη χώρα μας αποτελεί ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάθε συναδέλφου, και όλες και όλοι έχουμε άμεση υποχρέωση στους εαυτούς μας πάνω από όλα, ως ενεργών πολιτών και επιστημόνων, να θέτουμα τα ζητήματα αυτά και μάλιστα εγγράφως και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη λύση τους. Μην περιμένετε να λυθεί το ζήτημά σας επειδή το είπατε στον τάδε σύμβουλο της οποιαδήποτε παράταξης ή πολιτικής απόχρωσης.  Αν περιμένετε να ενδιαφερθεί και επιλύσει τα προβλήματά σας ή να τα προωθήσει ο οποιοσδήποτε σύμβουλος (και ημών συμπεριλαμβανομένων) αναπαράγετε την πασίγνωστη και τελείως αποτυχημένη δομή αντιπροσωπευτικής εξουσίας, όπου η ενέργεια του εκλεγμένου αποσκοπεί στην επιρροή επί του εκλογικού σώματος και την άγρα μελλοντικών ψήφων. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ.ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ - ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ - ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΤΕ





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου