Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μπροστά σε νέες κινητοποιήσεις - συνάντηση του ψηφοδελτίου της παράταξης

Οι νέες δραματικές εξελίξεις στην κοινωνία και στον κλάδο μας, καθώς και η απίθανη ραστώνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. μας βγάζουν και πάλι στους δρόμους. Ειδικώτερα:
1.-  την περασμένη Δευτέρα το Δ.Σ. συζήτηση την πρότασή μας για τους οφειλέτες του Τ.Ν., αλλά δεν πήρε καμία απόφαση, παρά μόνο ότι το θέμα απαιτεί πανελλήνια αντιμετώπιση. Πότε, που και από ποιον; 
2.-  στην ίδια συνεδρίαση θέσαμε το ζήτημα της νέας φορολογικής επιδρομής, με συντελεστή φορολόγησης 30% από το πρώτο ευρώ, κάτι που επιβαρύνει την άσκηση δικηγορίας κατά ποσοστό άνω του 53% με έξοδα και φόρους (30% φόρος + 23% Φ.Π.Α. + παράβολα, επιδόσεις, αυξημένα μεγαρόσημα, νέα ένσημα κλπ). Με τις διαδοχικές επιβαρύνσεις αυτές αναιρούν πλήρως το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη, το καθιστούν είδος πολυτελείας και καταργούν στην πράξη την τρίτη εξουσία, τη δικαστική, η οποία ουδόλως ασχολείται με το θέμα αυτό, αλλά διοργανώνει πρωτοφανείς μακροχρόνιους αγώνες λόγω περικοπής μισθών, θεωρώντας ότι η περικοπή αυτή συνιστά συνταγματική εκτροπή, και όχι ο αποκλεισμός της προσφυγής στη δικαιοσύνη !!!!
3.-  ο Δ.Σ.Η. δεν έχει λάβει ουδεμία θέση για το θέμα της απεργίας των δικαστών. 
4.-  η περίφημη και ψευδεπίγραφη "δίκαι δίκη" εφαρμόζεται εν μέρει χωρίς να υπάρξει ουδεμία ενίσχυση της υποδομής των δικαστηρίων, τη στιγμή μάλιστα που το ΣτΕ επέστρεψε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το πδ για τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων.
5.-   όλα αυτά καθιστούν τελείως απαραίτητη τη σύγκληση έκτακτης αποφασιστικής γενικής συνέλευσης, πρόταση την οποία θα καταθέσουμε αμέσως στο Δ.Σ. για να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του.
Για την καλλίτερη προετοιμασία όλων των ανωτέρω, αύριο Δευτέρα στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της παράταξης στο γραφείο του Γιάννη Λεβέντη, για τις αποφάσεις της οποίας θα σας ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου