Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τον Κώδικα περί Δικηγόρων

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνήλθε στο Αγρίνιο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τις διατάξεις του νέου Κώδικα περί Δικηγόρων. Στη Ολομέλεια αυτή συμμετείχε και εξέθεσε τις απόψεις του και ο σπουδαίος συνάδελφος, κ. Μπακάλης, σύμβουλος  επί οικονομικών θεμάτων του Δ.Σ.Α. Στην αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στην αίθουσα Σακλαμπάνη αύριο, Τρίτη, 15.10.2013, και ώρα 19.00, θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της Ολομέλειας και οι απόψεις του κ. Μπακάλη. 
Θυμηδία προκαλεί η σπουδή του Αθηνών, Αδαμόπουλου, να διοργανώνει απανωτές Ολομέλειες μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα, ενώ τη σπουδή αυτή θα έπρεπε να έχει επιδείξει ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ του Κώδικα, ούτως ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία του δικηγορικού κόσμου, και η υποβολή των προτάσεων εκείνων, οι οποίες πραγματικά θα κατοχύρωναν και θα αναβάθμιζαν το ρόλο του δικηγόρου στην τραγική σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Επειδή η όλη συζήτηση έχει μέχρι στιγμής εξαντληθεί στα οικονομικά και φορολογικά θέματα του Κώδικα, ενώ οι διατάξεις του περιέχουν σοβαρές δικονομικές διατάξεις, η σημασία των οποίων δεν έχει αναλυθεί, ούτε εκτιμηθεί, αλλά και διατάξεις υποδούλωσης του δικηγορικού κόσμου μέσω της εξάπλωσης των πανίσχυρων δικηγορικών εταιριών, και επειδή τα θέματα αυτά απασχολούν σοβαρό τμήμα των συναδέλφων (κυρίως των νέων), θεωρούμε τελείως απαραίτητη τη σύγκληση - επιτέλους, το έχουμε προτείνει κατ'επανάλειψη- της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, προκειμένου να μελετήσει το νέο Κώδικα και να εκφράσει τη δική μας θέση, τη θέση του Δ.Σ.Η., επί των διατάξεων του Κώδικα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δ.Σ.Η. είναι από τους ελάχιστους Συλλόγους πανελληνίως, που δεν έχει εκφράσει συγκροτημένη και συγκεκριμένη θέση για το νέο Κώδικα, τη στιγμή που έχουν εκφραστεί σχετικά έγγραφα ολιγομελείς, σε σχέση με το Δ.Σ.Η., Σύλλογοι. Δυστυχώς ο Σύλλογός μας έχει μείνει ντροπιαστικά πίσω στην παραγωγή κειμένων που αφορούν στη θεώρηση των αλλεπάλληλων και ακατάληπτων νέων νομοθετημάτων και τη δραματική κατάσταση την οποία βιώνει ο δικηγορικός κόσμος, και η πλειοψηφία όσων παρόμοιων απόψεων έχουν κατατεθεί προέρχεται από τα μέλη της δικής μας παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου